Bukit Gambang Resort City - Part 4


PART 1
PART 2
PART 3
lepas abis dengan safari park
ada lagi destinasi
walau hakikatnya dah penat badan ni ..... tapi.......
jommmmm!

3 ekor burung kakak tua menanti sebelum ke eskelator masuk souvenier shop
pakwe nak beli rimau ni katanya
aku terus confuse mana nak sumbat dlm keta tuh?
aryan ni dah serupa tak pakai seluar.....mmg pun, dlm tu swimming suit, aku sarungkan tshirt aje kat luar hahahahahahhaha
gasak tarik ekor harimau aje budak nih
salesgirl memanjang jeling aryan buat aksi tarik ekor rimau
lepas aku guna kuasa veto utk tak beli apa2 kat kedai ni, kitorang terus naik tingkat atas utk tgk white lion
alaaaaaaa duit abis la...cash tak dak, camner nak shopping kan!
pemalas punya white lion, tido aje
punya la berkurun aku tunggu, tak gerak2 white lion nih

lepas fed up ngan white lion yang pemalas tuh, aku teruskan perjalanan lagi
ke petting kingdom dulu
jom tgk pe ada dlm petting kingdom






masuk lak malayan house
OMG umah ni cantik gila structure dia
kalaulah aku dpt sebijik umah cam ni
area luar umah, ada few reban ayam



jom nek atas umah ni tgk pe ada dlm umah





view dari atas umah, ada kolam angsa ye




dah jom turun bawah wahai anak2
kita men bawah umah lak
ada buai
ada ayam
anak bujang ni mmg suka la kejar ayam
abis ayam tu lari bagai nak gila dikejar dek aryan




lepas tu kita masuk farm house lak


budak ni mmg pembuli binatang la









pastu kita masuk saddle castle
 




so belah kanan area tu aku dah cover
yang belah kiri, tak larat dah
nak patah kaki lak rasa 
hahahahhahahahha terus ngelat amik keputusan balik bilik
dah la anak beranak pakai swimming suit, aku lak pakai sun glass
cermin mata aku lak tinggal kat bilik
takkan malam2 buta aku nak pakai sun glass
tapi kalau tak pakai rabun la plak 
tapi kalau pakai, kang org kata aku mereng, gelap2 pun pakai sunglass
oh lupa lak
kalau berminat leh aje dine with the wild
ada promo masa aku dtg tuh
dan sila alert pada show times kalau berminat

review:
  1. best la aktiviti kat sini, korang leh pegang2 binatang, so mcm2 leh belajar kat sini, especially bwk kids
  2. makan minum ada kedai jual kat sini, price tak sure la plak, sebab aku tak makan/minum masa masuk sini
  3. show aku tak pi langsung, so aku tak tau nak komen.....tak pi sebab timing tak kena plus kitorang agak penat sebab direct dari pagi layan waterpark, pastu terus masuk sini
  4. korang kena alert ngan promo, kalau korang alert, berbaloi2 la korang masuk sini ye
  5. kawasan agak luas, so sapa ada baby, elok la bawak stroller
  6. kalau nak bawak makanan ke apa, okay aje aku tgk.....bawak la makanan dan minuman, kawasan ni beso nak berjalan, so pastikan ada recharge energy standby hahahahhahahahhahahha
  7. utk memastikan tiada kejadian buruk yang berlaku, sila pastikan kita tgk anak2 kita, jgn jadi cam aryan yang suka buli binatang, silap haribulan binatang tu naik angin, amik ko! wakakkakakakakkaka
  8. area ni bukak sampai 2 petang sampai 10 malam, aku tanya la nape tak bukak pagi, derang kata pagi haiwan nak rehat wkakakakakakkaka apa2 la kan wakkakakakakkakakakakkaka

so ada satu je entry lagi pasal bukit gambang resort city ni ye!
thanks for reading!



Comments

  1. bestnye....besar kawasan dia yea...rietta pown suka jugak klu beli rimau tu...letak depan umah...looks real to me...ekekeke...tapi sangat besau camne nk bawak blk...

    ReplyDelete
  2. Kakak gelihati tengok Nabil kejar ayam. Itulah tak pernah jumpa kan. Meh sini kampu, haaaa dia kejar nabil balik tau...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakkkkkkkkkkkkkkk anak saya nama aryan tau! uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

      Delete
  3. psss...yeap...dia pown keras rangup cam tu jugak...

    ReplyDelete
  4. Nekcik pun teringin gak nak cuti cuti sini..asyik pd melaka peberet..cecuba lak kat sini...oraiit kna penuhkn tabung buluh dulu..insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. nekcik, nanti dah penuh boleh pi ye

      Delete
  5. wow, hari2 aku lalu tak tahu pula dah siap dia punya safari! dari hiway nampak zirafah jer...kena visit ni bebila

    ReplyDelete

Post a Comment