car boot sale @ bandar seri putra

smalam punya cite ni
ahad terakhir utk bulan june 2013
car boot sale at bandar seri putra
sempena mengumpul dana bagi pembinaan suran SRA Bandar Seri Putra
aku jadi one of the car booter utk kali ni
AJK PIBG kena la proaktif kan, tolong sekolah cari dana
alyssa sanggup ponteng kelas taekwando tolong aku hahahhaha
51 car booter kali ni
meriah gila
tema car boot kali ni:  RED
ni gerai aku
tgk tu alyssa sengih2 layan customer
sempat lagi tgk aku masa aku nak snap pic
makcik ni borong kasut, baju kat kedai aku
tq makcik...RM28 hengget dia beli hehehehehehhe
aku jual buku cerita yang member bagi, hasil jualan buku tu terus masuk tabung 
jual gak kasut, sticker, buku nota, brooch, brg2 utk wedding cam ribbon, tape dll
kasut tu aku jual RM5 aje 
kali ni aku let go baju ngandung aku
byk gak baju ngandung, gaun dan jugak suar ngandung hehehehehehhehe
semua aku jual RM5 aje!
pembantu aku paling setia
seawal pagi dia bgn semata2 nak tolong aku
tq alyssa!

alhamdulillah berjalan lancar CBS kali ni
penyertaan car booter pun makin ramai, barang pun pelbagai variety
nape aku let go baju ngandung aku?
sebab aku dah shut down production wakkakakakakkakaka
insya Allah, umo pun dah semakin tua, kederat pun dah makin kurang, cukup rasanya ngan 3 permata hati ni
itulah penawar, itulah racun
aku let go kasut?
sebab aku tak leh pakai kasut bertumit suda
so dari aku peram, ada baiknya aku let go
aku antara penggemar kasut bertumit, kasut aku semua bertumit
tapi sejak aku sakit ni, semua flat shoes aje tau
sentap gak kadang2
tak pelah kesihatan perlu diutamakan
collection smalam?
OMG....masyukkk ok!
tak sangka
hampir RM200 aku dpt smalam....syukur alhamdulillah
kalau masa dan keadaan mengizinkan, aku join lagi bulan September nanti
so sapa nak join, boleh aje roger aku ye!

hari isnin muncul lagi
marilah bekerja sekuat hati jantung limpa dll
muahahahhahahahhaha

Comments

  1. Aku rindu menda2 CBS ni.. Tak tau pon kat Lembah Klang ada..
    Alhamdulillah ko masyuk dan masyukkan koleksi derma jugak..
    Dapat pahala ko & anak ko sekali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai la, area umah aku last sunday of the month....aku mmg join, kalau tak jual, aku dtg melawat, actually CBS ni arranged by PIBG sekolah agama anak aku, utk tambah dana wat surau, so aku mmg akan support la benda2 cam ni hahahhahahahhaha

      Delete
  2. niat yang baik pasti dipermudahkan... bulan depan ape pulak nak let go ye :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehhe tq
      next CBS baju2 anak2 aku yang dah tak muat hahahahhahahaha

      Delete
    2. Salam. Sy berminat nk join ler utk september ni. Boleh ke lagi? Lama dh sy cari. Mana nk contact urusetia ek? Tq. Sy harap sgt puan dpt contact sy utk no urusetia. Ni no sy 0132916262, siti. Mekaseh..mekaseh..mekasehhh

      Delete
    3. Salam. Sy berminat nk join ler utk september ni. Boleh ke lagi? Lama dh sy cari. Mana nk contact urusetia ek? Tq. Sy harap sgt puan dpt contact sy utk no urusetia. Ni no sy 0132916262, siti. Mekaseh..mekaseh..mekasehhh

      Delete
  3. wahhh menarik aku tgk..usaha yg murni....bagus laa dpt sambutan dan sokongan kan...aku selalu tgk jualan gini kat oversea jek kawan aku update....meriah kooo...mmg murah2kan ...dah le barang2 luar negara tu mahal2 tp bile buat jualan carboot sale ni dpt murah2 gile2....aku lak yg naik syok tgk....

    hope aktiviti gini dibuat meluaskan....jadikan budaye ke kat sini...meriah gak dpt barang murah tapi still elok lagi barangnyer kan.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye beb, mcm2 brg ada, pi la meriah beb, byk area ada buat sebenarnya, mmg murah2 brg beb.....kalau pi sure terjebak beli punya hahahhahahahhaa

      Delete
  4. byk juga hasil jualan....aik..tutup production sudah...alaa...let go pown xpe...nnti klu bl;i design baru....jgn pkai heelokeh...kasut bleh jual bli...pinggang sakit, xde sape nk menanggung...huhuhu...take care okeh....

    psss...pembantu jualan xdapat upah ke? ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tutup la rietta, dah tua ni
      pembantu jualan, awal2 dah pau kita

      Delete
  5. macam best je.. boleh ke orang lain join.. duit ni memang bagi untuk surau kan.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bleh aje mama leen, kalau minat email saya kat ellynadyra@yahoo.com atau elly@sigmasetia.com

      Delete
  6. Oooo...mcm nie rupanya keadaan CBS yer. Akak tak pernah pegi...hehehehehehe

    ReplyDelete
  7. Elly...rasa mcm nk pos brg lg utk jualan sept tu. emmm....nnt klu jd aku email ya. Cm hr tu gak hasil jualan masuk tabung dana. Bagus tau cbs ni...1) cara nak tmbh saham akhirat dgn mudah 2) cara nak clearing my wardrobe dgn sng...blh topup yg baru plak! Hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay TA, email or call aje...mmg clear wardrobe plus saham akhirat yang paling mudah, alhamdulillah

      Delete
  8. Bulan posa korang tak organize jualan bazar ramadan ke kak? wakakakaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tetiba aku rasa nak sekel aje kepala ko....agak2 la wei, bazar ramadan mana bleh, akak ko ni kije full time ok! wakakkakakakakkaka

      Delete
  9. nanti kalau ada lagi inform awal-awal..bukan nak jual..tapi nak gie beli...hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay ema, anyway its every last sunday of the month

      Delete

Post a Comment