sticky entry, scroll for new entry

nak gi langkawi 13 aug - 16 aug ni
so far flight dah booked
hotel dah booked!
keta sewa dah booked!
cuma nak mintak sapa yang nak suggest tempat2 dan aktiviti2 yang aku leh buat kat sana
last visit aku ke langkawi was on 2007......7 hari 6 malam, masa tu alyssa baru 2 tahun sengah, aira lak dlm perut 3 bln
entry kat sini kalau nak tgk
puas aku pusing langkawi, ngan preggy masa tu, sempat lagi berisland hoping, sempat lagi turun naik berjalan gigih menapak ke tasik dayang bunting, walau aku dah bunting masa tuh hahahhaa
gigih naik cable car, jalan2 turun naik sana sini, dah tempat2 wajib langkawi masa tu aku dah khatam hahahahahhahaa

cuma kali ni aku nak beberapa tempat nih, tapi tak tau la best ke tak?

  1. kilim geopark mangrove tour
  2. sunset dinner cruise (masih dlm pertimbangan, sebab aku rasa rate dia mahal la, cam tak berbaloi jek)
  3. rasa nak naik kapal layar ada, rasa nak bercruise bagai pun ada
and for sure aku nak repeat benda alah nih:
  1. telaga harbour area, lepak2 kat situ
  2. makan seafood kat coco beach restaurant, aku dial nombor tepon restaurant ni, tapi number out of service suda, tak pe, nanti aku pi aje sana trus, dekat ngan langkasuka beach resort restaurant tu, dia bukak restaurant for 4 hours only, so far seafood terbaek la kat kat sini
  3. nak pusing2 area datai bay, nak pi usha2 the datai langkawi hotel, nak usha gak four season hotel, inilah hotel2 yang aku berangan aku akan pi gak suatu hari nanti wkakakakakkakakakakkaka every time pi langkawi aku usha aje, tapi aku tau, bermula dari usha2 insya Allah akan jadi kenyataan satu hari nanti hahahahhahahahah
so korang ada suggestion tak kat aku nih?
appreciate your idea and opinion
eh eh sesapa nak jemput aku sekeluarga raya rumah korang pun bleh, aku tau ada few blogger yang jenguk blog aku dari langkawi, dan ada few silent reader aku pun dari langkawi
mana la tau kan hehehehehheheheh



Comments

  1. hari tu aku baru gi langkawi
    kilim.. cantik!

    ko bukak blog aku..
    taip langkawi kat search box aku kat bawah nuuu..

    ReplyDelete
  2. Kilim is a must. Nak tengok sunset...dari cruise memang mahal. Dah pergi island hoping, apa kata this time snorkeling di Pulau Payar. Memang mahal, tapi complete package dengan buffet international lunch tau. Oh, jangan lupa cable car. Jangan lupa lunch ikan bakar di area Beras Terbakar. Oh, ada panjangg story dalam my blog...hehehehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah, terus letak kilim dlm list tau....snorkeling dlm pertimbangan sebab tak minat sangat heheheheheheheh cable car dah pi.....ikan bakar di area beras terbakar, dengar gak cite, so kali ni a must place to eat la nampaknya......but basically i miss keria langkawi, ada satu gerai dia jual keria, lembut gila, guna keledek warna oren....malangnya, saya dah lupa gerai tu area mana huhuhuhuhuhu

      Delete
  3. Wah... kira nak mengimbau nostalgia 2007 ye elly. Tapi kini dah makin cantik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak, nak tgk pe perubahan selepas hampir 6 tahun berlalu, mmg lebih cantik katanya

      Delete
  4. Beb..four season tu mcm dok dlm hutan..tp kn foreigner mmg suka sgt ngn four season n datai..klsu datai tu siap guest dier duduk berbln2 haa...pdhal rate mhl siut...

    Aq pon tingin nk pegi tp x tau bila...x pernah g cruise or mangrove tour bagai ni so x sure best ker idak..ko g la tasik dayang bunting...lebih kurang cruise gk psl nek boat..x pon ko g snorkeling kt pulau payar..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tgh plan utk berhornymoon yang ntah bila la kan.......rasanya sesuai la utk berdua2an jauh dari hiruk pikuk
      tasik dayang bunting dah pi wei....aku pi sana time aku bunting ekekekekekkekekeke
      snorkelling lom lagi, tapi tak minat snorkelling sangat aku ni

      Delete
  5. bagus2...aku lak nak pergi bulan 10 so ko sila buat entry pi langkawi balik nanti detail2 key...leh aku cedok ko punye tempat jek mane2 ko pergi ekekeekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. siot punya lieya wakkakakakakakka insya Allah beb, bukit gambang punya pun lom abis up entry wkakakakakkakaka

      Delete

Post a Comment