yeayyyyyyyyyy

rasa nak lompat bintang laju2
tapi aku pose tak larat

hantar keta servis kat peugeot service centre balakong
katanya 2-3 jam siap
amik ko  hampir 5 jam baru siap
tajang kang baru tau!

agen insurans aku dtg kat peugeot service centre
nak jumpa aku katanya
brani ko dtg tak bawak cheque claim aku
mau aku tajang ko masuk dlm tong minyak itam tuh

mula2 tanya khabar
rupanya dia masuk spital kena denggi
patut la phone call, sms aku ko tak jawab
tapi soklan aku, pesal ko tak leh bgtau
kan tak pasal2 ko kena tazkirah plus ceramah motivasi percuma

dah la masa jual polisi awal2 tu ko dah kena tazkirah
tapi aku bangga sebab ko kata tazkirah aku tu la mengajar ko!
amik la yang mana2 baik jadikan tauladan

pastu ko bgtau lak, wife ko selamat bersalin anak sulong
tahniah dari aku
dia mintak tips sket...aku bg banyak tips....ahaks!
tak lupa aku sedekah sket duit utk baby dia, memandangkan tah tahun bila aku sempat nak beli hadiah kan

intro punya panjang
mana cheque aku wei???????????????
skali....
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

soklan aku kat agen lak:
"nape cheque claim akak banyak sangat? bkn claim akak RM10k++ aje ke? mana dtg 9 riban nih?"
agen jawab:
"ntah la kak, saya tak tau, kalau dah 5 org yang sign cek ni, takkan kira salah kan?  akak bank in ajelah, 9 riban tu akak invest bleh? return in 5 years bla...bla...bla...."

aku masih lagi confuse.....tapi yang aku tau, tadi aku dah bank in cheque nih!
proposal investment dia bagi masih dlm pertimbangan.....5 years return tak la lama mana.....duit tu pun ada.....bukan aku kena korek duit len.....nantilah aku pertimbangkan proposal tuh ye lutfi!

hati panas tunggu keta tak siap2 jadi sejuk sket...padahal dh lama duk kat lounge yang fully air conditioned kan!

tapi buat aku terharu, bila dia kata:
"saya letak nama anak saya ada sket2 nama akak, ellysha nama anak saya....sebab saya tgk org yang nama elly ni dia tegas dan sangat firm bila bertindak"

OMGGGGGGGGGGGGGGGGG harap2 tu bukan ayat2 manis ko nak suh akak setuju ngan proposal ko tuh ye kikikikikikikiki

aku ada few agent insurans, tapi menyaksikan agen insurans aku yang satu ni, mengingatkan aku pada sahabat baik aku yang buat insurans gak....dia bermula dari bawah, membina client base sendiri, dan pelan2 bertatih membuat network tersendiri
aku ingat pertama kali dia approach aku, merayu2 dia suh amik medical policy ngan dia, dia janji akan serve aku ngan baik dan memberikan produk yang terbaik
bukan senang dia nak kelentong aku, sebab tahap pengetahuan insurans aku agak baik sebab dikelilingi rakan2 yang ramai dlm bidang nih
aku accept proposal medical dia, dan aku nak apa yang dia ckp dikotakan
mengalami masalah pd claim pertama, cukup buat tinga dia nanah kena laser ngan aku
dia bangun dan belajar
dia tak putus asa, masih lagi memberikan perkhidmatan terbaik
bila pakwe admitted, masalah GL plak, nanah kat tinga dia bertambah, tapi dia tetap usaha utk dptkan GL
sedikit frust bila dia usaha nak dptkan GL, pakwe gi bayar dulu kat KPJ akkakakakakakkaaaaa pakwe aku ni tak sabar tul la!
first claim aku, dia gagal menepati apa yang aku arahkan.....tambah lagi nanah kena laser
belajar dari kesilapan, claim ke 2 aku juga bermasalah.......nanah gak tinga dia dibuatnya aku kira
tapi hari ni dia dtg ucapkan terima kasih atas peluang yang aku bagi kat dia.....pada byk pengajaran dan nasihat dari aku
tiba2 aku terharu wakkakakakakakakka
gelak weiiiii jgn siyes kang nangis terharu lak
apa2 pun lutfi, best of luck, akak tau ko bkn tau pun akak ada blog, apatah lagi nak baca entry nih kan
tapi jauh di sudut hati, akak doakan ko berjaya
we shared some stories today, hopefully dpt la ko manafaatkan dan jadikan panduan!

tu dia, extra 9 riban nampaknya claim tuh wkakakakakakakkaka kira cover la interest credit card aku kan utk 2 bulan 
tapi kalau korang kena cam ni, apa korang buat?


Comments

  1. Punya dia salute sampai dapat anak pun ambik sempena nama elly, tak ke hebat tu...

    ReplyDelete
  2. nak cikit.. 10% pun jadi la.. kikiki

    ReplyDelete
  3. Aku save 90%, joli yg balance.. Ngeeee

    ReplyDelete
  4. Kalau ada apa2 yang tertunggak, setelkan dulu. Kalau takder, sila joli sedikit dan invest lebih...hehehehehe

    ReplyDelete
  5. asik nak tajang orang je ko ni!
    posa kan!!


    weeehuu..
    boleh raya sakan sikit tu..

    ReplyDelete
  6. tp memang betullah kalau nama elly ni dia tegas sikit...

    ReplyDelete
  7. simpan 60% lebihnya byr pape yg patut... then kalau ada lebih br belanja... hehhe

    ReplyDelete

Post a Comment