Alyssa 8th bday - 23/08/2013

hahahahha
aku nak memulakan beberapa episod cite basi wkakakakakakakkakakakaka

alyssa 8 tahun yang lalu
lahir 23/08/2005 menghampiri jam 11 pagi selepas hampir 12 jam bertarung
syukur alhamdulillah, selepas menunggu hampir 4 tahun dengan mcm2 ujian dan dugaan
sudah 8 tahun umur kakak
alhamdulillah mama bangga dengan anak mama nih
basically aku ingat bday alyssa bila
cumanya aku tak sedar lagi 2 hari bday dia akan tiba
wakkakakakakakkakakakaka

dia request kat aku nak bwk cup cakes kat sekolah kebangsaan, nak bagi kawan2 sekelas sorang satu
pastu dia nak celebrate kat nursery
pastu dia nak hadiah PSP
tapi aku bg syarat:
"nak hadiah PSP boleh, tapi exam sekolah agama semua paper kena dpt 100%.....kalau tak dpt 100% utk semua paper, mama akan decide hadiah apa kakak akan dpt"

korang tau.....dia sahut cabaran aku dengan kata OK!
wakkakakakakkakakakkakaka

result exam keluar hanya 3 paper out of 5 paper before bday dia
akhlak, fekah, tauhid......perghhhhh dia score 100% wkakakakakkakakakakakkaka
makanya tinggal lagi 2 paper aje tau iaitu bahasa arab dan jawi kekekekekekekekkeke
berdebar2 member

seperti yang direquest aku buat apa dia nak
tanpa pengetahuan dia, aku tempah cup cakes 50 pcs tema hello kitty seperti yang dia nak
aku mintak tlg teacher kat nursery hantar kat sekolah kebangsaan utk alyssa celebrate sama2 ngan kawan sekelas dia

dan cake ni utk dia celebrate kat nursery bila dia balik dari sekolah kebangsaan nanti
aku beli gak domino pizza
6 kotak saiz large
air soya dan ice lemon tea jugak
her cake is ready 
cake specially made by tok uda alyssa
tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa




actually aku tak sengaja terbeli lilin yang kalau tiup cam mana pun dia tak akan padam
wakkakakakakakakkakaka

wakakkakakkaka
penuh kek ngan air liur derang


3 bradik potong kek sama2

alyssa dpt hadiah dari alysha ....nama sama hahahahhaha
dia suap dia
sama2 suap
supannya ko duduk aryan
ini hadiah alyssa dari alysha

actually alyssa terkejut aku prepare cup cake dan cake utk dia
hahahahhaha 
mesti la ada kek alyssa weiiiii

26/03/2013, balik dari nursery, alyssa diam aje
tak de pun bgtau aku result 2 paper dia iaitu jawi dan bahasa arab
takkan tak dpt lagi kan
makanya mama dia yang berdebar2 kena belikan psp ni memulakan perbualan

mama:  alyssa dah dpt result utk jawi ngan bahasa arab
alyssa:  dahhhhhhhhhhhh.....mama tak yah la belikan psp utk kakak, mama belikan la hadiah apa2 je utk kakak
mama:  eh nape?
alyssa:  kakak tak dpt 100% utk 2 paper, jawi kakak dpt 99%.....bahasa arab kakak dpt 92%
mama:  abis papa beli hadiah apa utk kakak?
alyssa:  papa kan dah belikan mainan cash register utk kakak masa kat umah nenek aritu, so tak yah la belikan hadiah lagi, mama ajelah belikan


seriusly aku sadis gak ngan jawapan alyssa
mlm tu aku senyap2 tgk exam paper jawi ngan bahasa arab dia
biasanya dia akan beria2 bagi aku tgk exam paper dia walau tak score 100%
tapi kali ni dia langsung tak tunjuk
aku nak tgk apa yang buat dia tak score 100%
adakah sebab careless mistake? adakah sebab dia tak prasan yang dia tertinggal soklan?
biasanya inilah penyebab alyssa tak score 100%

check punya check, jawi tu dpt 99% sebab dia tersalah huruf 'ha'
bahasa arab lak dia tersalah match ayat, tu yang dpt 92%

mlm tu aku call pakwe
pakwe ada kt jakarta
lepas discuss kami sepakat belikan alyssa hadiah PSP tu
sebab raya hari tu kami tak bagi derang duit raya
alyssa lak puasa penuh, kami pun tak bagi hadiah atau reward apa2

aku ckp kt pakwe biarlah kasi anak dara tu surprise sket!
skali satu malam pakwe wat video call
dia pi tunjuk kat alyssa apa surprise dia nak bagi
gila tak surprise 
wkakakakakakkakakakakka

jadinya 3 budak kenit ni tak sabar2 tunggu papa dia balik dari jakarta
sebab bukan setakat alyssa.....aryan ngan aira pun papa belikan PSP gak


untung la korang
papa korang murah hati belikan sorang satu
kalau mama.....mama beli 1 share la korang bertiga
alhamdulillah korang dpt papa yang sporting tau
ingat senang ke???????
tak sayang papa tak tau la!


Comments

  1. happy birthday to bufday gurl..

    comei je bagi reason sebab tak score ye.. hee.

    ReplyDelete
  2. Bestnye....nak jadik anak angkat lew....nak cupcake hello kitty...psp xmo...xmnat men game....

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkkkk nak jadi anak angkat....alamak dh tua la aku nih rupanya

      Delete
  3. perasan tak, bebudak ni kan bila harijadi nya, kita nak belikan hadiah senang aje nak pilih kan? pilih aje benda-benda yang berkaitan dengan sekolah, habis cerita. hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak gak tau, sesetengahnya memilih ok! tapi anak aku kalau belikan apa2 derang okay aje

      Delete
  4. Wah...bestnya..meriahnya. Yang penting dia sahut cabaran tu. Dia dah berusaha yang terbaik. Selebihnya hanya doa. Maka itulah yang harus dipraktikkan dalam kehidupan. A very well taught lesson Elly. Well done.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangka lak dia brani sahut cabaran tu, anyway dia dh buat yang terbaik utk kami

      Delete
  5. happy belated besday alyssa! elly, tarikh yg ko letak ni buat aku pening kepala bila bacanya haha...
    ko tau, psp go anak aku punya hayat tak smpi 3bln pun. sadis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhah almaklum cite basi kan hehehehhehehe
      aku tak tau la main psp nih wakkakaka apa pun tak tau, tapi pelik la, anak2 aku terror main hahahahhaha

      Delete
  6. Replies
    1. tu la sakan ngomen, sampai 2 kali post hahhahaa

      Delete
  7. oit!!
    tak aci!
    tak peksa pun dapat PSP!

    kejam ko!! putus napas mereka meniup lilin!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha mak dia kan gembeng, walau lagi 2 paper tak full mark, tapi mengenangkan derang x dpt duit raya, pose pun penuh, aku tunaikan la hajat dia
      aku tak kejam, aku mmgggggggg tak sengaja

      Delete
  8. pandainya alyssa..dpt score tinggi..tahniah

    ReplyDelete
  9. Hui3x.. Smer dpt psp, sorang jer bday girl..
    Ayat jeles dikesan! Hahha
    Auntie Nai nya bday 3 hari sblm Allysya.
    Pandai anak dara ko ni, beb!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh len kali auntie beli cake, share ngan alyssa ye wakakakakkaka
      insya Allah dia maintain kepandaian itu, kena guide dia sama2 nampaknya

      Delete

Post a Comment