its my bday!

smalam bday aku
yang ke berapa?
dah 37 tahun
alhamdulillah masih dipanjangkan usia meniti usia bersama2 suami, anak2, kaum keluarga, saudara mara, sahabat handai dan kamu kamu semua
semoga terus dimurahkan rezeki, dirahmati, diberkati, diberikan kesihatan yang berpanjangan dan kebahagian hingga ke akhirnya
tq utk semua ucapan2 terutamanya kat FB, sms, whatsapp, email dll

paling best smalam, chairman ngan MD kasi cuti
ahaks!
i very the suka ok!
ntah la tak tau apa nak di plan
tunggu ajelah si pakwe tu plan 

tetiba dia tanya aku
"nak pi mana yang?"
aku:  "eh tanya i lak, dah la bday u i plan, bday i pun i kena plan sendiri"
kahkahkah
pakwe aku ni mmg la tak romantik
paling best smalam, dia bbm aku, kata ada surprise utk aku
tapi dia bgtau surprise yang dia nak bagi tu 
wakakkakakakakkakakakkaa

akhirnya, dua2 tak tau mana nak pi
lepas anto anak2 pi sekolah, aku ajak pakwe pi sapan nasi lemak kat warung bunian
hohoho
first time nak pi ni....sebagai pemakan luar yang tegar, kami berjaya temui lokasi warung ni tanpa sesat
muahahahhahahahahahhahaha

see warung dia agak ke dalam, tersorok, jalan  masuk pun kecik
tapi jgn risau, jgn takut, betul dah jalannya tuh
parking ajelah mana2 yang leh parking
ni kedai dia, agak tersorok, tapi masa aku sampai ramai pelanggan ko
rata2 kakitangan kerajaan, maklum la, dekat je ngan bangunan kerajaan kat putrajaya tuh
pilihan TV3
meh kita tgk best sangat ke?
area dlm kedai, masa ni pelanggan dan sedikit kurang, tak la segan den nak snap pic kan
cashier area, cooking area
aku ngan pakwe order nasi lemak bungkus telo
itu nasi lemak dlm telo ye
review:
nasi di hidang panas2, mmg sedap la makan di kala hujan renyai2 masa tuh, tapi aku rasa nasi dia kurang lemak la....tak tau la, kot2 hari yang aku pi ni dia terkurang beli santan ke apa kan
sambal lak agak pedas, tapi sedap la
menu lain, ada la gak, aku nampak ada roti canai, pompuan ko yang tebar

dah kenyang.....plan utk next destination
memandangkan aku pemegang kad prestige plus rennaissance hotel, maka aku cadang kat pakwe utk ke rennaissance hotel aje
pakwe ajak massage2 kat mandara spa, tapi fully booked la plak 
bosan la spa2 kat hotel2 msia ni, susah tul kalau nak walk in
nyampah tau
sampai2 pakwe ajak lepak kat lobi
katanya baik layan coffee time ujan2 ni sambil isap curut
sekel kang baru tau
layan latte la aku!
muka makcik 37 tahun wakkakakakkakaa
pakwe kata aku nampak gemok
siot punya pakwe
tapi kan, ramai la kata aku dah berisi
oh tak boleh jadi nih!
pastu ajak pakwe exercise pi rock shop kat hard rock cafe berdekatan ngan concorde hotel
alah, dekat aje pun nak jalan
mestilah pergi rock cafe bertujuan hahahahahhahaha
beli FM la
OMG.....i am paying for the brand name
power of branding!
actually ini yang dicari
aku adalah collector cawan2 cute ni
baru aje mulakan collection2 gini
pas dah puas kat rock shop, patah balik rennaissance
jam dah 12 tengahari
aku ajak pakwe makan kat japanese restaurant lak
sagano restaurant
aku guna voucher FOC 
lunch for 2
tapi derang tanya aku nak tak join buffet
ehhhhhh okay aje!




gambar yang aku sempat snap
pas tu makin lama makin malas sesuai dengan kadar perut yang dah semakin padat

i tell u
rennaissance punya dessert tak pernah menghampakan aku tau!

dah kenyang 
jom balik
review japanese buffet sagano restaurant:
best, sgt best!
aku suka, nak mai lagi len kali!

mata masih melilau mencari deli corner sebab aku ada voucher ni plak
hahhahahhaha
tak de sapa nak belikan aku bday cake kan
aku beli aje sendiri
FOC lagi!

tanya punya tanya, cake of the month strawberry cake
nampak kek yang penuh strawberry tu?
makanya aku dah tempah, sat gi aku nak pi pick up time friday prayer hehehhehehe
kek ni aku nak share ngan aryan 
esok bday aryan
pastu perjalanan diteruskan
satu je lom selesai
ayah aku suh belikan camera yang senang dia nak guna 
nak bwk pi haji katanya
makanya aku pi warta kat bangi beli camera ni utk dia
kira hadiah bday ayah la
RM399.00 (harga sekadar perkongsian, kot2 korang nak beli bleh wat comparison ye)

ternampak ada promo purchase with purchase
pakwe offer
tanya nak ke tak
wkakakakakkakakakakkaka
org tanya, suh jawab ya atau tidak
bukannya susah kan
wakkakakakkakakakakka

akhirnya 
pakwe belikan as bday present wkakakakakkakakakakakka
macro dan wide angle
hoyehhhhhhhhhhhhhhh
skill ntah ke mana dah
tapi semangat masih ada
tq pakwe
saya suka!
actual retail price:  RM1,299.00
purchase with purchase price RM999.00
(ini bukan menunjuk harga, tapi sekadar perkongsian kot2 korang berkenan nak pi beli, bleh wat comparison)
bgtau amoi kat kedai tu hari ni bday aku
kena bagi aku extra gift
dibaginya aku benda alah ni
aku pun ada kat umah
kedek punya amoi
wkakakakakakkakakakkakakakka
settle semua ni, pi money changer, tukar duit riyal nak sedekah kat mak dan ayah 
itulah cerita sempena hari jadi aku smalam
basically appreciate sgt2 every minute yang aku dpt spend ngan pakwe
bkn senang dpt kuar berdating cam ni
next week dia dah tak de, balik sini ntah bila
hahahahhahahahhahahah 
apa pun tq utk pakwe, luv u so much!
tgh fikir nak pau alyssa, aira ngan aryan hadiah pe utk aku wakkakakakakkakakkakakakak


Comments

  1. selamat ulangthn kelahiran..
    eh mcm tk caya dh 37..sbb nmpk muda..hehe

    wahhh..satu ari bjln
    kira makan je yer...mkn smpi kenyang..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq zura......nampak muda ye, alhamdulillah pinjaman dari Allah.......mmg satu hari berjalan je, susah dpt spend time cam ni ngan cik abang tersayang tuh

      Delete
  2. Happy bday elly!! Alar...apa ada pd umo..nombor jer pun kan hehehe
    Eh camne blh ada byk2 voucher foc tu? Cer cite...cer cite...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq TA......tak kisah pun umo tuh....aku terima proses kejadian yang Allah aturkan, dari lahir hinggalah meniti usia sampai ke tua insya Allah jika dipanjangkan usia
      voucher tu boleh beli, nak jadi member ke? kalau nak aku bleh recommend!

      Delete
  3. Assalamualaikum,
    Untung orang ada pakwe...errrrr ayam penyek bila ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumsalam anyss.....alhamdulillah Allah pinjamkan saya pakwe ..... ayam penyek bebila bleh anyss,mai la kita lepak sama2

      Delete
  4. gila besttt dalam satu hari dapt makan best2. heaven! happy bithday sis! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la dik weiiiii....mmg heaven tak ingat perut dah buncit, bdn dah gemuk....tq dik!

      Delete
  5. bestnye...mcm mcm aktiviti...wah...macro lens...sukanye...besau kek...meh post cni sket...byknye FOC voucher...neway...

    HAPPY BIRTHDAY ELLY!!!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aktiviti makan la rietta pun.....hehehehhehe
      kek tak leh pos, rietta mai KL, kita pi makan sama2....FOC voucher tu elly jadi member

      Delete
  6. dapat cuti semata-mata sebab hari jadi ke? wah best nya!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah pakwe tu boss aku, dah dia suh cuti, makanya cutilah aku kan, eh dgn boss mana leh derhaka kan

      Delete
  7. walaupun takde perancangan yg teliti tpi pada aku best ajek cite besdey ko pmpuan....dpt makan japanase yg mmg menjadi kegilaan jiwa raga aku....dpt pi mkn bunian yg aku pun suke gak cume dah lame gileerrr2 aku tak pegi sbb aku diet nasi, kang kalo aku pergi aku nangis tgk laki aku mkn nasi lemak bunian kang hahhaahaaha

    ape2pun hepi besdei beb..serius muke ko mmg tak nampak 37 tu....ni bukan bodek tau mmg kenyataan ...nampak awet muda gitu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko mmg gila makanan jepun la weiiiii
      wei ko punya pasal la aku terjebak kat warung bunian ni tau tak????? wakakkakakakakaka
      tq beb, aku dah tua la wei....kerepot tau tak hahahahahhaha

      Delete
  8. Perghhhhhhh....den kira calorie ekau makan kan kak, dari pagi dah pekena nasik lemak bunian...lps tu latte..lepas tu makanan jepun...malam nya pulak makan hape? hahahahhaa....Hepi 37 tahun la...Gojes lagi....:)

    Lens maker? Boleh wide angle & macro sekali?
    Best tu kak...
    Terasa nak pinjam la...wakakakakakakaka....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko mmg dengki kan siap nak kira kalori aku bagai wakkakakakakkakakaka
      sebenarnya ko terliur kan wakkakakakakakkakakaka
      tq beb....aku lom test lagi lens tu.....nak pinjam bleh aje, tak de hal! sejam aku charge RM100 harga kengkawan wkakakakakkakakaka

      Delete
  9. happy belated bday elly..masih anggun tip top lagi ler...sori dh lama tak bw .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq sis! tak pe, tau masing2 ada tanggungjawab yang nak diselesaikan.....semoga ukhwah yang terjalin kekal ke akhir hayat

      Delete

Post a Comment