Langkawi 2013: Holiday Villa, Langkawi


kami check in kat sini
sebab google punya google, aku rasa ini bilik yang sesuai utk kami anak branak, selesa dan price yang agak reasonable 
layankan sekitar hotel

chess gergasi hahahahha
the pool
pool dia besar dan best

tgh buat infiniti pool facing the sea
kalau siap bulan oktober ni, confirm cun giler
tepi pantai yang disediakan byk kusi
seronok nak lepak2 santai time anak2 main pasir

time kitorang bercuti tu, tak de lak benda alah ni
seronok la mandi laut





bilik kami
1 katil king
1 sofa bed
aku request extra bed lagi for RM45/day
dtg dengan 2 beg aje
warna itam ngan warna brown tuh



view dari balkoni bilik
facing garden view
nampak laut sipi2

Rate:  RM460/night without breakfast
with 1 king bed + 1 sofa bed
price ni booking direct dari website holiday villa
review dari kaca mata aku yang sedikit senget sebab aryan tak sengaja terpijak:
  1. bilik sangat memuaskan, besar dan selesa, aku request for extra bed utk tido yang lebih selesa
  2. check in sedikit lembab sebab holiday villa ni kalau sehari guest check in and check out beratus2
  3. bilik bersih, dan hari2 dia kemas, refill semua benda2 yang sepatutnya kat bilik tuh
  4. pool yang besar dan seronok utk anak2 aku mandi....aku bukan penggila pool, jadi aku tak kisah sangat, tapi anak2 aku sangat kisah bab pool
  5. jarak dari bilik ke pantai dekat, kerusi byk kat tepi pantai khas utk kita bersantai, pokok byk, suasana redup kalau anak2 nak men pasir
  6. ombak dia superb, best giler, kalau nak main surf pun bleh ok!
  7. pantai dia bersih
  8. infiniti pool tengah buat, siap october 2013, kalau siap, perghhhh lagi superb ko!
  9. staff hotel sangatlahhhhh friendly
  10. kedai makan kat luar kawasan hotel berlambak, walking distance pun ada byk, begitu juga ngan kedai2 len
  11. nak ke pantai cenang dekat, taxi byk, tak de hal la tu
  12. night life?????? of course la ..... enjoy every night and then!
itu dari kaca mata aku tau!
tapi next time kalau ada rezeki ke langkawi lagi, aku nak try hotel lain plak 
hehehehehhehehehehe 
so korang ada hotel pilihan korang yang nak share ngan aku kat langkawi?


Comments

  1. Bestnya...tmpt pun cantik. Tq berkongsi info ttg hotel nie.. :D

    ReplyDelete
  2. cantik dan mewah tempat ni kan....nekcik kna dok apartment sbb gerabak panjang!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali nekcik, kasi manjakan diri sendiri, suami dan anak2...kalau berkali2 mau hancus budget

      Delete
  3. elly, aku rasa kagum la. cari-cari tadi, tak de. memang tak de. kagumnya!!!


    hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. wei, apa yang kagum kan?

      sibuk aje!

      Delete
    2. Ntah aku pun x tau pe yg dikagumkan hahahaha

      Delete
    3. aku kagum sebab tiada satu pun gambar makanan.

      Delete
    4. eh nanti la...tungguuuuuuuuuuuuuuuuu ni entry pasal hotel je wkakakakkaa

      Delete
  4. Harga sangat reasonable. Bilik cantik dan spacious. Plus the service and location. Cuma, maybe sebab masa cuti raya kot. Tengoklah harga time public holiday panjang dalam cuti sekolah.. Perghh... wallet pun boleh mintak nyawa dekk...

    ReplyDelete

Post a Comment