Langkawi 2013: The journey start!

cuti2 malaysia, 13/8/2013 - 16/8/2013
sebab apa?
sebab masa cuti sekolah time raya tu, nursery tutup seminggu extra
abis camner aku nak kije kan, sapa nak jaga anak?
akhirnya 2 weeks before raya aku mula berfikir apa aku nak buat seminggu tuh
adakah duduk dirumah sahaja?  penuhkan aktiviti dengan beraya?
akhirnya lepas discuss ngan pakwe, kami sepakat pi bercuti

yes!
memulakan pencarian destinasi mmg la sangat mencabar
masa yang sangat singkat, perancangan tetiba utk bercuti mmg menguji kesabaran la utk aku siapkan semua benda bagai

alhamdulillah few days before raya, aku berjaya buat semua booking, siapkan itenary utk percutian kali ni
memandangkan masih dlm mood cuti sekolah + cuti raya, aku tak nak terperangkap dlm kesesakan lalu lintas yang menyebabkan aku stress plak
nak cuti2 tak nak stress2 ye
so kami memilih pengangkutan udara

sampai LCCT terminal awal 2 jam
itu mmg waktu standard utk kami kalau amik flight
sebab tak mo terkejar2, tak sukeeeeeeee
 3 budak kena paksa bangun pagi
yang bujang depan tu, tukar baju je, mandi idak
byk sangat alasan, ngantuk la, sakit kaki la, air sejuk la, bdn wangi la
last2 aku tukarkan baju ajelah, tak larat nak lawan ckp ngan aryan lagi
budak tak tau sabar nak naik kapal terbang
ini bukan la kali pertama derang naik flight
tapi setiap kali naik flight inilah keadaannya
tak menyabar
memanjang aku kena ckp kat derang, pramugari tgh vacum kapal terbang supaya tak de habuk bagai
bila dah masuk dlm kapal terbang
derang bising lak bila nak terbang tinggi
aduhaiiiiiii

ni budak alyssa 
air milo ais, aira yang orderkan utk dia
alyssa duduk sebelah papa dia
hahahahha papa ko bantai tido
 
budak ni of course la duk sebelah aku
dibantainya tido
sebab bgn awal pagi kan
bagus gak dia tido, leh kurangkan kadar keaktifan dlm kapal terbang
budak ni asal naik flight je mesti nak order air bagai
dia nak air orange jus katanya
aira duk sebelah aku la
aku duk tengah2 antara aira ngan aryan
kalau tak gado nanti
perkara aku suka buat bila naik flight
amik pic di awan biru
cantiknya ciptaan Ilahi









suka la tuh dpt orange juice

almost landed





we're safely landed 
dimana kami landed
langkawi international airport via air asia
beli tiket 2 minggu sebelum perjalanan 
so harga tak yah la soal byk2 kan elly
dah nama plan last minute kekdahnya
kitorang sewa keta selama berada di sini
pick up dan drop off kat airport
geng2 car rental aku yang recommend
kereta nissan sentra
RM120/day
minyak empty...hampeh tul....itulah standard car rental without hire and drive license
nak wat untung sebab bila customer pulang keta jarang minyak empty kan
ngan aku nehiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
mmg korang akan dpt minyak empty semula
i've been in this industry for 3 years hahahhaha tak leh kelentong aku akkakakakakkakaka
kemana kami lepas ni?
tunggu la entry len
wa nak pi lunch
tetiba tingin nak makan KFC
jom!


Comments

  1. elly! wei aku ni la! ellyyyyyyy!!!! nampak tak aku? wei! penat aku lambai, kau tak nampak eh?

    ReplyDelete
  2. plotak betul la, ko lambai kat mana tu? aku kat pkns bangi ni, sekel ko kang baru tau...burpppp alhamdulillah, sedapnya ayam kfc nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tengah bergayut kat wing plane tu. yang kat warna merah tu haa.. nampak tak?

      Delete
    2. kfc? nak seketul! drumstick ye.

      Delete
    3. ko bergayut, wei, udah2 la tu, beli la tiket, tau nak numpang free aje ko kan

      Delete
    4. drumstick????????????sorry dah selamat masuk perut aku ye

      Delete
  3. Kalau kakak pun elly masuk perut kapal boleh celik lagi bila fly aje mata kakak pun fly sama - mesti mengantuk jadinya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye ke kak? saya mmg tak suka tido sebab suka tgk awan, tapi kalau long distance mmg selamat la kak ngorok

      Delete
  4. Lagi selesa gi Langkawi naik flight... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul nai....sampai sewa keta, aku selesa cara gitu so far

      Delete
  5. Hahahahhahhah lawak aku bc alasan stewardess dok vacuum aircraft.
    Gila cantik pic awan ko amik tu. Nanti aku pun nk amik pix awan byk2 lah. *tetiba

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu mmg aktiviti wajib naik kapal terbang.....selalu dok diri kat bawah je, bila naik flight kita lak atas awan, langgar awan, tu yang jakun tau

      Delete
  6. pendek kata ada duit semua blh jadi kan elly. ko nak tau aku dah hire pembantu rumah yg dtg sekali seminggu on weekend jer. lipat baju and iron baju stock seminggu and cuci 3 bilik air. lega rasanya..dpt gak tgk tv on weekend. klu tak jgn harapppp

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus la TA....ko pun dah jd mak buyong, bawak2 la berehat sket.....aku amik setiap selasa dlm jam 6 ptg, dia sapu, vacum, mop, basuh bilik air, lap2.....so far blom terbukak hati nak cari yang gosok baju, sebab baju pakwe aku gosok kt dobi,baju aku ngan anak2 je aku gosok sendiri

      Delete
  7. Replies
    1. cekelat? tak beli cekelat la sebab kat umah aku stok coklat bertambun plus semua dah muak nak makan cekelat

      Delete
  8. Betul...empty sokmo. Akak plan hujung tahun nie nak bawa anak bujang. Kena baik2 plan gamaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah taktik nak dpt duit extra kak, saya dulu pun selalu buat masa kerja car rental, skang bila kita yang sewa keta, baru tau padan muka diri sendiri hahahahhaha

      Delete
  9. ema pun kasi empty minyak tpi suami nak juga isi minyak..RM 10 pun jadi...takut kete tak hidup kalau belum sampai airport...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehehe jgn risau, isi few ringgit je kalau takut...RM10 tu byk tau

      Delete
  10. Aku dah lama tak g langkawi. Last g ms bujang dolu2. Teringin jgk nk bwk bbdk ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghhhh lama tu beb, kalau ko pi sure ko rasa totally lain skang nih

      Delete

Post a Comment