tentang anak2

susalan WW 18/09/2013 smalam

isnin baru2 ni, aku buat spot check kat beg sekolah alyssa
mcm2 khazanah ada
cuba korang sesekali spot check beg sekolah anak2 korang.....dlm beg, disetiap poket beg dan setiap kertas yang diselit2 sana sini
mcm2 korang akan jumpa
sangat interesting ok aktiviti begini
korang akan lebih kenal character anak korang tau
benda alah ni salah satunya aku jumpa
dia main ngan kawan2
malu2 dia bila aku bukak satu2 khazanah dia
surat cinta pun ada tau hahahahahhaa
masa aku sekolah dulu pun aku men gak benda alah ni
ni game berilmiah, seronok main kan
kalau boleh nak dpt markah tinggi2
ohhhhh dari komen2 yang aku terima, ramai gak yang main benda alah ni
kalau kita main ngan anak2 pun best ni weiii tak caya try!
pastu bila derang kalah, derang merajuk, pastu nangis 
wakakkakakakakakkakakakak
ko tau, smalam alyssa kata cikgu kelas lukisan dia suruh siapkan lakaran 3D dan 2D
astaga.......jenuh la aku nak cari dan siapkan
mau esok pepagi buta aku kena cari cyber cafe nak print sebab kat umah tak de printer
alyssa kata, teacher pesan, sapa tak bawak atau lupa kena diri sampai abis waktu sekolah
selamba aku jawab:
"alaaaa kakak diri ajelah, sejam aje pun"
masam mencuka muka alyssa wakkakakakakkakakaka
dok aku jenuh buat apa cikgu dia suruh, ko tau dia wat pe
dia men batu seremban
rasa nak sekel jek
memang anak2 tengah gila main batu seremban
aku pun join gak sekaki
pasni nak kumpul ceper lak
kita main ceper....korang tau ke ceper tu apa
ko tgk tu
sampai ternganga mulut main batu seremban
batu tu masuk dlm mulut ko baru ko tau tau alyssa
disuatu pagi sebelum mama anto pi school
hari ni budak ni request nak naik keta ni
pastu paksa amik gambar dia
memula aksi skema
pastu dia mula dah

peace style

aryan nak fly
meh sini mama nak peluk
di satu hari yang len
2 anak dara ni aku potong pendek rambut dia
sebab ternakan kutu semakin cemerlang
ko mampu kembangkan lobang idong cam ni
tetap nak bergambar dengan aksi idong dikembangkan
alyssa lak muka poyo gila sebab bergambar ngan adik yang idong dikembangkan
kalau aira lobang idong kembang
alyssa mampu wat aksi idong dikepit camtu
wakakkakakakakkakakaka
bakal pak aji
berbaju spiderman
dihari yang lain
ada citizenship day kat tadika q dees
mak ngah tu pakai peplum merah

makngah baju merah tetap muka masam



akhirnya baru nak senyum sket
hahhahahha


pastu nak bergambar sensorang 
wat aksi gwiyomi lak


dah abis dah
wakakkakakakkakakakakkaa


Comments

  1. Fuyyooooo lawa sport car ko elly. Keta apa tu?

    ReplyDelete
  2. Bahahahahhaa...
    Mak nya sibok siapkan homework, anak sibuk main batu seremban...Eh, bagosnya Alyssa..nak lagi main permainan tradisional..

    Cikgu seni pun tak hagak hagak kan...suruh buat lukisan 3D ! wakakakakka

    Lawo la kereta sukan bmw tu..
    Den nak pinjam boleh? Nak ronda2 satu Malaya...hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh kitorang masih main permainan tradisional tau, pasni tgh kumpul ceper, baling selipar pun layan ok!
      cikgu ni mmg tak hagak2 la, penat wa draw tau
      nak pinjam ye? bleh, wa charge rental per day harga kengkawan je kihkihkih aku pun tak abis lagi pusing satu malaya ngan keta ni, baru pusing johor, cameron jek hehhehehehehehehehehe dan paling kerap klang valley la kan

      Delete
  3. hoii bile nak bawak aku naik sport car ituw!!! cun seyyy.....

    lor kooo...aku mmg ari2 cek beg sekolah anak aku...mmg jumpe pun....yg aku hangin siap koyak buku sekolah nak tulis nota2 cinta tu...hah mmg tempah hanger laa dari aku kan kakakaakakakak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bebila je bleh bawak ko wei
      aku mmg selalu check, tapi aku check homework....poket2 bagai tu sesekali je, sebab biarlah derang rasa ada privacy dan ruang utk diri derang sendiri hehehehehhehe
      ko ni mmg minah hanger la beb, abis anak ko dihanger kan tau

      Delete
  4. tak pernah buat spot check beg anak lagi.... nantilah nak try..kot2 jumpa khazanah berharga...hahahaa..amboi kak, kemain kete tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba check ye nanti, sure best, mcm2 jumpa

      Delete
  5. macam macam aktiviti anak anak kan elly..tapi itu semua akan jadi memory indah bila mereka dewasa nanti..insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah nekcik! amin! semoga sy dipanjangkan usia meniti usia bersama mereka dan suami.

      Delete
  6. comel comel la diorg ni..geram ngn telatah mereka..

    ReplyDelete
  7. kelakar betul diorang ni buat hidung kembang tu...hikhik

    ReplyDelete

Post a Comment