Belated bday celebration!

opis aku ni, boss tak menentu ada
susah betul
aku lak kena awal2 tgk schedule derang, supaya bayaran gaji terutamanya dpt dilakukan tepat pada masanya
so nak arrange makan sama2 pun susah tau

tapi ari ni 30/09/2013 dpt tau makan sama2
yahooooooooooooooo
boss insya Allah approve nak makan kat mana pun hehehehhehehehe

biasanya officemate sebelah meja aku yang uruskan mana mau makan
kihkihkih
aku apa pun bedal aje

kali ni kami pilih makan kat horizon garden, bandar baru bangi
horizon-garden-sign

horizon-garden-inside

udang butter
soft shell crab ngan telo asin
ayam apa tah
tomyam campur kuah putih
daging
baby kailan
ada lagi satu lauk....ikan
tapi tetiba jadi segan nak snap sebab masa tu boss2 semua dah sampai
wakkakakakakkakakkakaka

pastu ada cake
cake dari secret recepi
strawberry vanilla
we shared the same bday month
belah kiri belakang tu operation manager aku...zali...bday dia 4/9
sebelah zali, belah kanan belakang tu chairman aku, en nordin, bday dia 14/9
belah kiri depan tu our executive director, puan padlon, wife pada en nordin, bday dia 15/9
belah kanan depan skali tu senior operation engineer, anak pada en nordin dan puan padlon hehehehehhee.....bday dia 20/9
bday aku lak 5/9...position aku biasa2 aje kat opis
alhamdulillah peningkatan kerjaya yang agak cemerlang 
itu penilaian personal utk diri aku sendiri
eh kan kita kan kena ada KPI utk diri sendiri kan
bluwekkkkk


tq boss approve budget utk buat makan2 camni setiap bulan
saya janji tak amik kesempatan dan saya janji akan kerja rajin2
ahaks!

review:
makanan sedap, tempat selesa, dekat ngan opis, jadi kitorang tak leh ngular lama2
harga aku tak sure la okay ke tak sebab chairman bayar...nanti dia submit claim kat aku baru la aku tau harga ye
patut aku bayar, skali aku tertinggal wallet kat opis, handbag bawak kemain, tapi wallet tak de dlm handbag
wakkakakakkakakakakka
pastu bisik2 kat pakwe nak pinjam credit card dia, tgh dia nak amik credit card......tup2 chairman dah pi bayar la
alamakkkkkkkkkkkkkkkk tak best la chairman plak bayar kakakakakkakakakak
ampun ye boss, len kali saya make sure saya tak sengal wakkakakakakkakaka

saya cuti bermula hari ni ye boss sampai anak saya baik
tq boss for your understanding
aira kena HFMD
so dia kena kuarantin, termasuklah aryan 
aku lak kena la stay kat umah ngan derang sebab bila HFMD, tadika ke taska ke nursery ke mmg tak lah pi kan
speedy recovery utk aira!
hopefully tak jangkit kat aryan dan alyssa!


Comments

  1. HFMD? bahaya tu.

    moga moga aira cepat sembuh.

    ReplyDelete
  2. Bestnya makan-makan.

    Semoga Aira segera sembuh sepenuhnya.

    ReplyDelete
  3. taska/nurseri tu patutnya kena tutup

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la dr...patut gitu la, tapi saya tak anto semua anak ke situ, duk umah suda

      Delete
  4. Replies
    1. tau, biasalah, masa tak de nak mengarang, hari ni baru ada masa up entry hahahaha

      Delete
  5. uihhh ni kategori makan besar ni elly...sedap2 menu nieh...betul kate ko tempat selesa mmg sesuai kalo buat makan2 kat sini kan....tapi tang nak mengumpulkan semua org ade tu mmg payah....opis aku lak bajet ciput so kiteorg buat potluck jek hahhahahah..order satu main course pastu yg lain2 pot luck.....bawak le sorang sikit....

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan tu tak la penting sangat kadang2 tu, kumpul ramai2 tu yang syok weiiii

      Delete
  6. Bestnya dapat celebrate ramai-ramai:)

    Macam mana pulak Aira boleh kena HFMD? kesiannya . harap cepat sembuhlah kalau tak memang panjanglah kena cuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best kak sesekali
      ntah la, tak tau mana dia dpt HFMD tu....saya pun cuti dah ni kak, dia baik baru saya kerja

      Delete
  7. bertuahnya ada bos baek cmne....erk...anak beranak tarikh dekat dekat....sweetnye....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah, menantu dia pun tarikh dekat hehehehee

      Delete
  8. Den selalu baca & tgk org makan soft shell crab telor asin ni...Teringin la nak try...

    Anak En.Nordin & Puan Padlon mmg seiras muka mak ayah dia...hihihihiihh..

    Speedy recovery for Aira okeh....make sure cukup minum air...

    ReplyDelete
    Replies
    1. soft shell crab ngan telor asin mmg sedap, pi try ye len kali
      mmg seiras muka mak ayah dia, adik bradik dia yang len pun seiras tau
      tq, aku dah paksa dia minum air byk2

      Delete
  9. seronok dpt celebrate ramao-ramai ni,..dpt pula tmpt makan yg best.... moga aira cepat sembuh

    ReplyDelete

Post a Comment