Hello Kitty!

cite basi di hari raya 1434H
hahahhahhaa
sebab ada waktu lapang, kami pi layan hello kitty hehehehehhehe
 kami anak branak 5 org, ajak mak mertua ngan cousin pakwe

harga tiket
opening hours: 10 pagi sampai 6 petang aje
 pakwe yang pi beli tiket
terus beli utk 2 park
tiket 4 dewasa, 2 kanak
tah brapa total aku tak sure sebab dia yang bayar hahahahhahaha
sangat costly ok
so make sure korang mai sini pagi2 santak sampai dia tutup
kalau tak rugi bayar mahal2

hello kitty town ni sangat pack ngan org walau ini hari raya ke 4
queue nak main dan buat aktiviti pun panjang
biasalah kan


aktiviti  dia bagi biskut, kita letak la coklat atau strawberry jem
biskut tu kita bleh makan ye


alyssa punya
biskut tu sedap ye
byk aktiviti gini
ada nail polish
ada makeup, dress up, tapi jenuh la nak bratur
ngan aryan yang tak sabar kena beratur hehehehehehehhe

ni rumah hello kitty











byk tempat games gini
jom nek tingkat 2
concert barney dan kawan2
ni angellina ballerina
bleh pakai skirt, cekak ngan tongkat tu, joget2 bally
ko tgk aryan
dia pun nak gak
tak di bagi dia jerit
lantak ko la aryan wakakkakakakakakkaa



concert thomas
lepas tu berkejar ke angellina ballerina lagi sebab pas ni ada kelas tarian ramai2
aryan masih lagi nak pakai semua2 tu
wkakakakkakaka
semua org gelak tgk dia 


dah mcm org sakit parkinson aku amik gambar gegar sana sini
cam biasa pakai note II aje, camera simpan aje kat almari dlm umah kihkihkih
nyesal gila tak bwk camera


belajar joget bally
kusyuk si aryan
dia pun ikut apa yang di ajar
sakit perut aku gelak

nek tingkat 3 plak
area ni queue tak la panjang mana
mcm2 games ada
alyssa gasak men bumper car


belah kanan tu mak mertua aku, belah kiri cousin pakwe
before balik, ada concert semua character
akhirnya bujang ni tertewas jua
kepenatan main satu hari hahahahhaha

review:
  1. tempat sangat menarik, best dan selesa (fully air conditioned)
  2. budak2 mmg suka la, org tua pun suka, bagi aku tempat tu sangat cuteeeeeeee, yelah, masa aku kecik2 mana de pi tempat2 cam ni, kalau ada pun aku tak mampu nak pi....aku faham keadaan keluarga aku, tapi syukur, dah tua2 dpt gak pi, tu yang ngalahkan anak sendiri excitednya hahahahahah
  3. kalau nak dtg, dtg awal2, leh santak sampai tutup, sebab dia bukak dlm 9 jam jek, dh la bayar mahal, kenalah betul2 enjoy kat dlm tuh, nak queue je amik masa kan, so pastikan peruntukan masa yang betul kalau dtg
  4. first floor tu mmg semua kitty2 la...aktiviti2 semua kitty2, umah kitty2, tapi kena tahan la kena queue sebab org mmg ramai hehehehehhe bukan bebudak je excited, aku tgk org tu apun excited hehehehehehhe
  5. second floor, agak kurang trafficnya masa aku pi...mcm2 character kartun ada.....barney, thomas, angellina ballerina, bob the builder etc (just to name a few)......sini pun aku suka, cantik dia buat tau....kat sini korang kena alert time concert dan time korang nak jumpa dan bergambar dengan cartoon character ye
  6. 3rd floor, basically mcm game kat fun fair tapi lagi up la level dia hahahahhaha yang ni memang abis la tenaga fizikal aku mengejar anak aku yang gasak berlari sana sini
  7. makanan dan minuman? tak yah la bawak, sebab nanti korang nak masuk guard check beg....kat dlm ada kedai makanan dan minuman, so al maklum la harga dia kan...mahal ok!
  8. kalau korang nak bergambar dengan cartoon character, jgn risau, cameraman derang ada je.....ko posing aje, pastu amik barcode dia bagi, pastu ko pi kat kaunter gambar, ko check aje gambar korang, kalau nak print, ko request la.....kalau tak nak pun tak pe, sebab tu aku kata, kalau korang ada peluang bergambar, bedal aje, sebab kalau cun atau tak, korang bleh tgk dan decide later nak beli ke tak.....aku sendiri beli 3 keping gambar hehehehe and in fact dlm sebulan ko leh download gambar tu kat website yang dia akan bagi hahahahhaha senang kan!
  9. plgggggggggggggggg penting, jgn jadi kekwat cam aku, malas nak bwk camera, sebab korang akan menyesal....dlm tu super duper awesome utk amik gambar, so sila jgn tinggal camera ye cam aku yang pemalas nih akakakka pastu battery handphone low, mulalah nak meroyan kan wakkakakakakakkaa
  10. kat luar sebelum masuk tempat ni, byk kedai makan....actually korang leh gak makan kat luar tuh.....
  11. yang paling menarik, lat's place....derang ada wat package dinner at 6 pm, skali ngan show tau.....nampak menarik, tapi sebab aku tak tau, so aku terlepas time utk dinner tuh haahahahhaha (ni leh wat alasan utk repeat)
  12. actually kawasan persekitaran pun menarik, kawasan dia ada port utk kapal berlabuh, so mmg cun la tempat dia....aku lak tak sempat nak jln2 keliling sebab rushing utk balik ke kluang masa tuh
  13. kedai cenderamata.....disebabkan byk character cartoon, byk la merchandise yang ada, cuma merchandise tu ko leh beli kat normal shopping centre...tak de lak aku nampak t shirt atau apa2 jua souvenier berkaitan hello kitty...magnet langsung tak de...frust ok!
  14. amaran awal, kalau korang nak cari something yang thrill dan adventerous, sini bukanlah tempatnya, tu korang kena pi legoland ye hehehehehehehhe
nilah gambar yang aku beli masa kat sana
ada 2 jek dlm laptop aku, mana tah lagi sekeping gambar alyssa dan aira ngan angellina ballerina




Comments

  1. Replies
    1. bleh pertimbangkan utk program cuti sekolah nanti

      Delete
  2. hurm...boleh bawak aina nnt... tunggu dia besar skit

    ReplyDelete
  3. too expensive.
    tak berbaloi untuk warga tua seperti saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg too expensive pun....kalau bebudak mmg agak berbaloi la, sebab derang mmg really enjoy....tapi org seperti saya yang tua tak tua nih, utk repeat lagi skali agak liat kot, tapi kalau anak2 nak pi jugak apakan daya, kenalah repeat kihkihkih anyway dpt la feel sket, yelah dulu2 masa kecik tak dpt nak feel gini

      Delete
  4. elly, awat kau tak suruh sesiapa snap gambar? amat huduh la snap gambar melalui cermin. kang tetiba muncul entiti lain di cermin tu karang, naya kau tau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. inilah hakikat bila dah beranak pinak tau tak.....mana dan je amik gambar

      Delete
    2. comel la elly.

      siapa yang pakai tudung maroon tu?

      Delete
    3. ni confirm tak baca entry aku bebetul kan, sekel baru tau
      tu cousin pakwe!
      eh sapa yang comel????

      Delete
  5. hello kitty tu le yang comel.

    hahah

    ReplyDelete
  6. hahahaha...

    *rolling on the floor.

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. eh kejap. baju ke lantai ni? hahaha

      Delete
    2. bahahhahahahha hentam saja la labu

      Delete
  8. Dah nak pakai skirt ikut kakak2 dia pulak ehhh? Heheh. Anak aku x mau nye pegi, nak yg lawan2 aje kejanya.. Takde rezki nak baby girl ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar beb, may be belom rezeki ko, usaha lagi ye, aku dulu2 pun gitu, ha skali rezeki dtg, 3 suda!

      Delete

Post a Comment