Langkawi 2013: Aktiviti di Langkawi

tak de la byk sangat aktiviti kat langkawi kali ni
tapi cukup padat, letih, dan seronok gila hahahhahaha

ke area beras terbakar
 ni ajelah berasnya pun
 mandi laut
main ombak
ombak kat holiday villa ni best
men surf pun bleh weiii


 enjoy nampak pakwe
men sorang nampak



 anak2 mmg tak suka mandi laut
men pasir suka la
tapi trip ke langkawi kali ni mmg nak derang mandi laut
papa derang dh bagi syarat aritu
wajib mandi laut


 alyssa memula yang layan ombak


 aik seronok nampak alyssa
pastu bergilir2 aira dan pastu aryan lak
aku?
main gak, tapi tak de sapa sudi amik gambar la 
wakkakakakakakkakaka
mlm tu 3 ulat nangka tido seawal jam 8 mlm santak sampai 11 pagi akibat kepenatan main ombak hahahahhaha

pusing2 nek keta di satu hari
langkawi falls
yeayyyy nak masuk terowong
 

 The Gulai House
highly recommended kalau korang nak cari fine dining ke, makan2 yang best dan ada specialitinya
aku tak sempat pi sebab perut kekenyangan aje, plus byk sangat la tempat aku nak pi makan, tapi percutian tah brapa hari aje kan
review dari google sana sini, tempat ni mmg best

 ni the gulai house tu, dlm hutan ok, area datai sana
agak2 byk nyamuk tak?

 salah satu hotel mahal aku mampu pusing2 dulu hahahahhahahaha
tah bila dpt check in kat sini
tapi kan, aku call hotel ni aritu, gila belagak dia punya reception
tau la aku bukan org berduit cetttttttttt
 sempat pusing tanjung rhu

 topi baru beli kat langkawi
hahahahhahaha
benda yang paling aku tak sangka di request oleh aira dan alyssa
"mama, kitorang nak pi spa....nak urut kaki la, penat jalan"
amboiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
demi utk memenuhi impian derang
halangan adalah aryan yang masih kecik lagi, byk spa tak mo terima budak kecik, nanti bising
akhirnya, dpt gak satu spa
alun2 spa


dedua urut kaki
alyssa urut sejam, aira 45 minit sebab tak tahan geli
wakkakakakkakak

aku ngan pakwe amik body massage
aryan pengsan kepenatan sepanjang sesi massage sebab masa ni kitorang baru balik dari kilim tour
so alyssa ngan aira ni duduk la berdua dok massage kaki
aku kuar aje ngan pakwe dari body massage, tgk derang tgh layan air teh serai
wakkakakakak sedap derang kata
aku tak suka, tapi derang kata sedap
abis licin derang minum
so, lepas ni, on every vacation, aku kena selitkan aktiviti spa utk derang
bukan spa aje budak ni pandai request tau, karaoke pun derang pandai request
seb bek masa kat langkawi ni aktiviti padat, kalau tak mau gak kena angkut pi karaoke

sebelum balik, aku sempat singgah ke the villa hotel
bestkan dpt bilik, bukak pintu terus terjun pool
ada 2 katil queen baru RM200 ok!
itu rate kengkawan kekdahnya
 pe buat kat sini?
jumpa kawan lama
kawan sekolah menengah
hahahhahahha since form 5 tak pernah jumpa
baru dpt jumpa
zalifah namanya, ayah dia askar, sama mcm ayah aku
sebab tu dia merata2 tinggal
masih seperti dulu...body maintain aje

so pas ni kalau nak ke langkawi, dah tau nak cari sapa
hahahahhahahahhahaha muahahahhahahha
moga dpt jumpa ko lagi zalifah...kalau mai lagi, for sure ko la org yang aku akan cari hehehehehehehe
tq for arranging our nice kilim tour!
really appreciate!
kilim nanti aku up entry len ye!


Comments

  1. Amboi anak-anak dara kecik tu pun berspa bagai tak mahu kalah:)

    Kalau ada kawan dah satu bonus utk next trip tu Elly...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak, anak2 pompuan gitu la
      ada kawan mmg best kan, satu bonus, bleh jimat sket base on recommendation

      Delete
  2. beruntung ada kawan kat sana.boleh dpt price special

    ReplyDelete
  3. 'santak' !! sangat 'Johor' okeh!!!!!

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh santak. selalu jugak guna perkataan tu. Jawa juga eh kau?

      Delete
  4. Bestnya. Tak pernah gi langkawi lagi.

    ReplyDelete
  5. ish ish ish ko ni elly buat aku tak sabar nak fly pi langkawi ujung bulan ni woi hahahahahaha....hope semua berjalan lancar laaa....saje nak belanje mak abah aku naik flight kononnyer....

    cantiik pic ko kat pantai tu...lawa jek body ko pakai swimming sut tu beb...mcm anak dare hah...nampak mcm kakak berjalan ngan adik2 nyer jek hah heheeheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar beb, wah bwh parents skali, baguslah the more the merrier, selamat bershopping corelle bagai ye lieya kihkihkih
      alamak malu lak, den dah tue la weiiiii

      Delete
  6. Sekalik yg pakai topi tu dah macam victoria beckham daaa...! ^_^
    Amek ko, spa & teh serai anak2 dara mu? Waaaaah....! Masak ler ko weh..! Ngee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhhhhhhhhhh jauh wei nak banding ngan victoria beckham
      wkakakakakaka itulah anak dara aku, mmg masak la aku pas ni.....

      Delete
  7. Perangai budak2 reception kat hotel 5 - 7 stars kat malaysia ni mmg hampeh kak...not all, but some like u said...Dia igt kita malaysian lekeh...takde duit...so berlagak la layan tak layan...Lain kali gi kat Andaman tu, tunjuk aja " ni haaaa...aku simpan RM5000 dalam kasut aja laaaa"....bahahahahahaha

    Sepinggan aja beras terbakar yg ada?
    selama ni den bayangkan ada sebesar sawah padi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha mmg betul kata ko, berlagak as if kita ni tak de duit, nyampah, eleh tak mati pun tak dpt tido kat hotel korang hahahhahaha
      sepinggan aje ko yang ada, dulu2 aku pi kat laman umah tu byk, leh cari sendiri, skang area tu pun dah di pagar, tak leh masuk, tgk ajelah yang kat pinggan tuh
      weiiiii brapa kurun ko tak pi langkawi nih

      Delete
  8. bestnya mandi pantai...
    ok x spa kt ctue..nnt boleh try la...

    ReplyDelete
    Replies
    1. spa tu sangat ok, sebab saya kan bwk anak2 kecik, so derang okay aje layan anak2 saya skali!
      try la!

      Delete

Post a Comment