Langkawi 2013: Duck Tours

tgh lepak kat telaga harbour, nampak duck tours pusing2
bebudak bertiga ni terus request nak naik

lepas lunch, kitorang ke area cable car
mmg dah plan tak mo nek cable car sebab dulu2 dah nek
pakwe aku gayat .... lagipun mmg kali ni ke langkawi dah plan tak mo nek cable car

beli tiket duck tours kat area cable car
dewasa RM38.00, kanak2 umo 5 tahun ke atas RM22
kanak2 4 tahun ke bawah FOC





nampak tak atas puncak gunung tuh
cable car
sayup jeeeee






























basically dia pusing dari area cable car menuju ke telaga harbour
sampai telaga harbour dia masuk dlm air
pusing2 layan persekitaran, pemandangan dan aktiviti persekitaran

review:
seronok gak layan kenderaan yang bleh atas darat dan bleh dlm air
sesuai utk mereka yang nak menikmati pemandangan dengan cara yang agak berlainan
price no comment la, tapi aku rasa cam mahal la!
pas ni mai langkawi, tak naik lagi la, sebab rasanya tak perlu repeat kot!


ehem ehem
korang kije ke?
wakakkakakakka
aku cutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
yeeeeehawwwwwwwwwww



Comments

  1. Bestnye...rietta pown teringin nak nek...sebab best utk snap picta...tpi tu la...belum kesampaian....xsilap rietta selain lgkawi ada lg tmpt yg ada duck tour nie...tpi lpa plak kt mna...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau kat selangor ni, kat mines shopping fair ada

      Delete
  2. tinginnnya kitew ke langkawiii
    sebelum ni dah sampai tp masa single mingle..
    nak bergambar dgn ank&suami pulak kat burung tuu.

    cantik sungguh pemandangan.
    bestnya cuti2 rehatkan minda ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama tu mamy, bleh try pi, sure rasa lain tau bila tgk langkawi skang nih

      Delete
  3. punya la enjoy tengok gambar atas, bila baca komen kau pasal cuti, maaaaayy mang terus rasa menyampah.

    grrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. grrrr wkakakakkakakaka bluwekkkkk anyway smalam gua cuti, arini gua kije wakkakakakakkaa

      Delete
    2. oh kalau macam tu dah tak grrr la. sebab kau pun dah kerja jugak. hehehe

      Delete
    3. gila dengki kan ko wakkakakakakka
      kije la beb, kang marah lak boss aku cuti lebey2, dah la cuti gua berbaki negatif tau tak kihkihkih
      pssst: jgn report kat boss gua

      Delete
    4. berbaki -ve?

      hahahahah teruk nyer!!

      Delete
    5. apa nak buat beb, tahun ni satu family sakit, aku sendiri masuk wad, aku kuar, pakwe lak nyambung.....abis camner......
      parents pi umrah, parents pi haji, aku mestilah wajib cuti, kang aku rindu2an camner?
      tu lom campur aku cuti wat urusan2 peribadi dan peribody lagi tu ekekekekkekeke
      apa nak buat, boss nak potong gaji pun aku rela.......tak pelah, duit bleh cari pelan2, tapi org2 yang aku sayang ni tak leh aku tinggalkan dan abaikan begitu saja

      Delete
  4. wah, insaf dan terharu la elly komen kau ni.

    tapi aku percaya, kalau kita berbakti pada keluarga dan ibu bapa kita terutamanya, Dia akan sentiasa cukupkan rezeki kita. so kalau gaji kau kena potong pun, insyaAllah korang tak terasa kekurangan jumlah RM tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul ko ckp, tak rugi berbakti pada ibu bapa dan keluarga...tak rugi sesen pun tau....itu yang aku dpt rasa sampai ke hari ini, semakin byk diberi, semakin byk dptnya....alhamdulillah!
      kalau bukan dari segi material sekalipun, alhamdulillah rezeki dari sudut lain kita akan dpt....tul kan tata?

      Delete
  5. betul tu ly. terpulang pada kita nak nilai kan nya dari sudut mana.

    ReplyDelete
  6. eh aku ingat melaka je ade duck tour nie...kat langkawi pun dah ade yeak...best2....tak sabar aku nak pegi rabu depan elly oi...tapi ntah sempat ke tak aku nak pergi naik duck tour nieh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tau badan ko jek kat sini kan, otak ko semua dah landed kat langkawi, sabar lieya oooiiiiiiiiii
      sempat tak sempat blakang kira, janji projek pinggan mangkuk ko settle wakkakakakakkaa

      Delete
  7. best nya gitewwww......!

    hahahahhaaa!!
    geli tak kalau nengok komen gitu!??


    semua benda mahai kat langkawi ni ...!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaah kalau aku imagine muka ko tgh ckp camtu geli ar sket
      wakakkakakakaka
      ahah, langkawi mahal bleh tahan kan on certain products and services

      Delete

Post a Comment