makanan datang lagi

macam biasa
tak kenal lagi aku???
ampun pada yang meleleh air liur tu ye


pagi ni dpt call dari mak uda
dia kata lps anto brg2 anak kat nursery drive thru umah dia
pick up kuih kaswi 
i luv u mak uda....sedap walau pakai grated coconut yang dikukus hehehehehehe
nasi lemak bungkus telor
warung bunian 
kelainan cuma nasi dibungkus telo
nasi bg aku kurang lemak
sambal sedikit pedas
tapi sedap makan bila nasi tu panas2
lepak starbucks
apa tah nama benda alah ni
aku lupa
maklum la aku kan org kg
nama2 pelik ni susah nak ingat
len la cam lempeng ke, senang la gua nak ingat
masih di starbucks
choc expresso lava
terbaekkkkkkkkkkkkkkkkkk
nampak limpahan coklat tuh
di satu hari yang hening lepas anto pakwe kat KLIA
amik mak buyong ni kat umah dia 
umah dia kat bukit subang
pastu pi empire kat subang tuh
lepak kat chili's
bersama2 ngan arau
budak gemok wakkakakakakakkaa
order starter nachos ni
as a tribute to afir
another BFF kat JB
wakkakakakakka alasan nak makan lebey, tribute tu afir konon
dasarrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
ni aku punya
lamb
ni mak buyong punya
fish and chips
ni arau punya
lupa lak nama menu nih
pastu si mak buyong belikan anak2 aku 4 ketul muffin nih
tak sedar diri
tapau pavlova kat serai
lupa lak nak amik gambar pavlova tu
dah selamat parking dlm perut baru ingat nak amik gambar
arhhhh korang imagine ajelah ye
pi pasar malam
konon2 menu sihat sket
buah2an tempatan
mamak kat food court alamanda
masa ni lepak ngan mya
ni mya punya
gambar ni aku whatsapp kat group farmville aku
nasi ngan kuah kari je aku makan
hakikatnya
wakkakakakakakkakaka
another visit to alamanda ngan pakwe
lagi skali makan kat mamak tu punya stall
nape repeat lagi???????????
sebab ada benda alah ni
favourite aku
telo sotong ek?
balik kije sempat dating ngan pakwe kat alamanda
aku pau baskin robbin
ingat anak dia je mampu pau
mama dia pun mampu pau ok!
makan share berdua baru la budget romantik 
bluwekkkkkkkkkkkkkkk
3 scoop perghhhhhhhhhhhhh
blueberry cheese cake
kt mc cafe mc donald
sedapppppppppppp
layan plak ngan latte
perghhhhhhhh nak tau camner pi try
pembeli dan pemakan coklat tegar
sapa lagi
kami sekeluarga
pakwe kan pemborong coklat kat airport
ni dia first time try beli
cam ala2 curut packaging dia
ada 12 batang
rasa coklat + kopi
mmg sedap
sbb sedikit lain dan coklat dia sgt rich ok
dlm 1 kotak ada 12 batang kan
sekotak RM63.90
maksudnya sebatang RM5.33
mahal nak matik
ni pun sedap
sekotak RM30.90
ni plak, breakfast di suatu pagi
makan kat larizz sg merab
spaghetti tu simple dan sedap
ni nasi goreng apa tah 
di sebuah restoran area umah
sedap
nasi goreng belacan
dia sebuah kedai kat area umah aku
pun sedap
ni kedai kat area opis aku
aku blacklist kedai ni sebab lembab nak matik
paling tak bleh aku terima bila waitress dia tak tau tentang menu kedai dia
bila kita tanya
senang je jawapan dia
"ntah la, saya pun tak tau"
rasa nak sekel2 jek
masakan bleh tahan, tapi sebab servis lembab aku tak akan repeat lagi
sebab sakit ati, terus tak de selera nak snap pic makanan yang dia serve
ni makan kat restoran 
location bandar baru bangi
d'one steak dekat ngan tasik cempaka kedai dia, berdepan ngan tutti fruitti
bleh tahan la
nasi goreng tok mak
wadihana bandar baru bangi
banana walnut muffin
mc cafe mc donalds
sedappppppppppppppp sebab aku dah repeat 3 kali
bahahahahhahaha

yang ni paling aku nak kongsi dan promote
member yang niaga
bukan nak promote sebab dia member
tapi sebab benda alah ni mmg sedap
tak nyesal aku cuba

nasi lemak
setiap selasa dan sabtu pagi
pre order 
esok dia akan deliver right at your door step
utk area bandar seri putra sahaja
len2 area, bleh contact khai direct
ni rupa nasi lemaknya
mmg sedap
cukup segala bagi aku
apa salahnya korang nak surprisekan wife/hubby korang kan
pepagi dah breakfast on bed
sesekali kasi chance la wife rehat 
korang lak sediakan breakfast
bukan susah, kalau area seri putra, dia akan deliver
ko tunggu ajelah 

ada lagi satu 
nasi ambeng
ada setiap hari khamis
sila buat pre order dia akan hantar right at your door step
as usual, area bandar seri putra aje ye
sapa suh tak nak stay kat bandar seri putra
kan dah rugi
bluwekkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk
nasi ambeng ni aku tak pernah try
sebab aku kan tak makan malam berat2
tapi ada la member dah try
dia kata sedap
dia pun dah repeat order
katanya sebungkus leh makan 3 org
mungkin dia spesies makan sket, so tak de jaminan kalau org len leh tak share 3 org utk sebungkus
ekekekekkekekekeekekkekekeke

so pe lagi?
hari ni jumaat kan
sapa nak order nasi lemak, silakan
jgn sebut nama aku
sebab tak de maknanya
tak de diskaun pun korang dpt
wakkakakakakakakakakakakakakakaka



Comments

  1. Ya Allah kenyang kakak tengok semua tu Elly. Makan-makan-makan. Coklat juga yg membuat akak meleleh sebab semua coklat tu kakak tak pernah jumpa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah kenyang ke kak kihkihkih
      coklat tu beli kat airport kak, tu yang akak tak jumpa kadang2, tapi ada je jual kat outlet cam klcc, mid valley (just to name a few)

      Delete
  2. Ini berapa hari punya food kau simpan dalam gobok ni? sekali keluar haa melambak kau.



    pakwe gi mana? itu sebelum atau selepas pakwe dapat surat JPA?

    ReplyDelete
    Replies
    1. gobok???????????
      so johor l ako
      ala, bebila aku makan, aku snap la, pastu aku himpunkan jadi satu entry, saja dengki wakkakakakkaka
      pakwe outstation kije la, ada office kat indonesia sana
      itu trip dia awal oktober aritu, lepas anto dia kul 2.30 ptg aku terus la pi bukit subang, nak masuk opis alang2, lagipun boss approved hehehehehhehe
      itu sebelum dpt surat la kihkihkihkih, surat tu dpt last 1 week +++++ yang lepas

      Delete
    2. ingat pakwe pergi sebab nak bawa hati yang lara. hahahah

      Delete
    3. hahahha tak de makna la wei
      ni pun tak de ni, baru aje ke sana hari rabu baru ni, ahad ni balik sini ekekekekekekekekekeke

      Delete
    4. mana la tahu. ahahaha.

      kau selalu kena tinggal eh. rasa kesian tak kat diri sendiri?

      Delete
    5. sejak kenal ngan pakwe lagi mmg dah kena tinggal sana sini, dah imun .... aku ngan anak2 dah biasa, so tak de hal, kadang2 rasa pelik bila dia ada lama sangat kat umah wakkakakakakkakaka
      langsung tak kesian kat diri sendiri, aku rasa sangat selesa dan sangat konfiden....cuma sesekali meleleh la kan.....adat la tuh wakkakakkakaka

      Delete
  3. den nak serprais kan bini den..pagi2 den masak nasi arab...hahahaha..

    dlm byk2 makanan tu...kuih kaswi yg den paling teruja tgk..lama weh tak makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tlg serprais aku skali wei wakakkakakakkakaka
      kuih kaswi tu mmg sedap, untung la den ada makcik rajin buat, anak buah lak rajin makan

      Delete
  4. Adoiii...gambar makanan saja. Bikin perut lapar balik tau. Kuih kaswi tu feveret kita tau. Dpt makan masa training rabu tu. Coklat pon sama. Hantu coklat.

    Nak sket coklat..hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. favourite ye hehehehehhehe sama ngan saya
      nak coklat????? meh la dtg umah hehehhee

      Delete
  5. mak aihhh ni mmg bikin panas perut
    teringinnnya tgk makanan lazat tu semua.

    pelik sgt awk tetappp menten selim acaner tu?
    tips plissssss

    ReplyDelete
    Replies
    1. pi makan cepat mamy
      tetapppp menten tak de tips, cumanya saya heavy breakfast and lunch....dinner selalunya tak amik

      Delete
  6. Fuiyoooo ko makcik..meriah dgn mknan..dh ler mak still bpntang mkn2 sume ni until reach 100days..pheww lap peluh tgk western sume tu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar gie......jgn gelojoh, ko nyusukan anak, kena jaga makan ye, bersabar ok!

      Delete
  7. pergh..ko kak...kalau bab makanan tak kalah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. u know me if you always read my entry wkakakakakkaka

      Delete

Post a Comment