Car Boot Sale Bdr Seri Putra 27/10/2013

utk kali ke 3,dlm tahun ni aku jadi car booter
biasalah aku free aku join la kan
mcm biasa setiap ahad terakhir setiap bulan, CBS kat bandar seri putra
RM7 utk satu keta
hasil dimasukkan ke tabung pembinaan surau sekolah rendah agama bandar seri putra

CBS kali ni best
buat kat area baru
lebih redup, lebih santai, dan selesa utk penjual dan pembeli
berbanding kat tapak lama, mmg gila panas berdenting ok!

ni area aku
amik satu parking lot

aku jual pe?
buku2, kasut, baju kanak2, lebihan brg2 utk wedding, brooch, sticker, note book
kasut kanak2 RM2, selipar kanak2 RM1
kasut dewasa RM3
buku tu RM2
baju  kanak2 RM2, ada gak yang aku jual RM1
baju2, seluar, baju kurang bagai aku jual RM2 aje
stok baju adalah dari aku punya sendiri, pakwe punya, adik aku punya dan kawan2 dia punya
oh ada juga cousin aku sedekah baju dia
handbag tu RM10, table runner tu RM10
tapi itu table runner alyssa jual RM2 masa aku tgh merayap kat tempat org len wakkakakakakkakakaka
nampak tu alyssa tengah melayan pelanggan
time aku merayau, dia la jaga kedai
boleh harap ok anak dara ni
aryan ngan aira?
membuta kat umah

jam menghampiri kul 10 pagi baru aira ngan aryan dtg ngan papa
ramai ok kali ni yang join car boot
ada 78 keta yang join kalau tak silap

brapa hasil aku dpt dari car boot ni?
aku dpt RM116.00
not bad kan!
dan semua hasil jualan aku telah wakafkan ke pembinaan surau sekolah agama bandar seri putra
semoga pembinaan surau berjalan lancar!

korang nak join wakaf surau?
senang aje semudah ABC
update surau sekolah setakat ini
aku nak ucapkan tq banyak2 utk semua yang membantu dari segala segi, 
aku tau ramai blog reader yang memberikan sumbangan
aku tak tau sapa, you know who you are
aku doakan semoga korang dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur dan semoga korang dirahmati, diberkati dan di dalam lindungan Ilahi
pada seorang sahabat aku, aku panjatkan ucapan jutaan terima kasih atas sumbangan jubin dan lain2 asset, siap lori ngan pekerja pun ko coverkan skali, Allah je mampu membalas jasa ko
pada sapa yang berminat nak wakaf atau sumbang apa2 utk surau atau untuk sekolah agama ni, bleh terus berhubung dengan person in charge kat pic atas  atau direct ngan aku pun bleh di 
ellynadyra@yahoo.com
atau terus call, whatsapp, sms di 0122735830





Comments

  1. Replies
    1. wehhh...
      aku wassap ko tak jawap ponnn...

      jap
      esok aku wassap lagi

      Delete
    2. Ko la yg hungga hungga ye, wakkakakka padan muka ko, memain lg whatsapp aku

      Delete
  2. Bestnye...rajin anak dara sorg tu....

    ReplyDelete
  3. bagusnya dapat buat kerja2 amal gini..

    ReplyDelete
  4. Kreatif sekolah ni buat jualan car boot utk dana surau...sekolah akak pun tgh cari dana..boleh cdgkan buat mcm ni..

    ReplyDelete
  5. bestnya ada aktivi mcmni..
    asal dpt kumpul collection alhamdulillah
    sikit banyak bkn ukuran
    bravo elly
    kagum tgk usaha awk
    :)

    ReplyDelete
  6. elly, aku nak book dulu all those books. RM2 each eh? nak!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ko nak? boleh aje...email aku kat ellynadyra@yahoo.com ye, whatsapp bleh, call pun bleh!

      Delete
    2. aku org kampung, tak reti nak wahtsapp. nak call suara aku tak sedap. so, aku email aje.

      ahaha

      Delete
    3. tengok eja whatsapp pun salah. nampak sangat orang ulu duduk kampung.

      Delete
    4. tak yah la merendah diri sangat, tak bagus la wahai adikku yang tersayang.....kita ni sama aje tau! email pun email la, janji aku leh anto semua buku2 tu kat ko, aku jual RM2 each, semua hasil jualan tu aku masuk dlm tabung pembinaan surau....dan aku akan include harga postage kat ko ye ekekkekekekekee

      Delete
    5. okay, so berapa total should i pay for them? bagi no acc sekali ya. preferred maybank.

      alamak org kampung tercakap omputeh pulak. hahahah

      Delete
    6. arghhhh org kampung speaking lagi power dari aku...camner tu, tgk aku speaking pun campur2 ngan bahasa rojak sana sini, baca blog org tu, dictionary sentiasa disisi tau hehehehehe esok aku kasi up gambar buku2 tu, nanti ko pilih ye, pastu aku courier, dah tau brapa courier tu charge, baru ko transfer payment kat aku ye....i trust you la, no hal....

      Delete
    7. mou man tai che che. thanks.

      Delete
    8. beb, aku lupa up lagi la, beberapa hari lupa bwk laptop balik umah, sampai lupa nampaknya, sila la lempang akak ko ni!

      Delete
  7. seronok plak aku tgk elly..kalo kat oversea mmg dah bende biase car boot sale ni kan...kat sini jek bende bar...tapi bagus laa dah 78 keter yg join...

    moga Allah berkati usaha korang....amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg seronok weiiiii berjumpa kawan2 baru, bertukar2 fikiran, bertukar2 idea
      amin utk doa ko beb!

      Delete

Post a Comment