update chicken pox aryan hari ini

malam tadi aku tak leh tido nyenyak
aryan gatal2
menjelang subuh aku kena tampo ngan dia tetiba
ngigau agaknya
dah la tampo aku, pastu dia yang nangis
pas nangis dia tido
boleh??????

smalam dok berkomen2 kat fb ngan salah seorang kawan dr group blogger KKA
seorang doktor
clinic dekat ngan umah aku
clinic kat bandar bukit mahkota
dia ada suggest ubat yang aku tak dpt dari doktor yang aku jumpa
apa salahnya pi kan
bleh kenal2 ngan dia
sebab tak pernah jumpa

makanya menghampiri tengahari aku pi la clinic dia



kat tangan baru naik hari ni




dlm tinga pun ada
dlm mulut pun ada
kat mata pun ada
dr kata kena careful
kena monitor mata dia

dpt ubat tahan gatal
ubat anti viral yang liquid makan 5 kali sehari
akan buat aryan ngantuk katanya
bagus gak 
tak la dia menggaru
tapiiiiiiiiiiiiiiiii
dari tadi sampai la dah jam 3 petang ni
tak tido2 gak budak ni
makin aktif ada hehehehehehehhe

tq so much doc for your consultation
dari pandangan peribadi, saya selesa ngan consultancy yang berlangsung
orgnya pun cukup peramah dan comel
saya bangga ada kawan yang ada clinic sendiri
saya bangga tgk kejayaan kawan2 saya
sebab saya tau saya tak akan buka clinic
gembira di hati bila kita ckp ngan org len
"klinik tu klinik kawan saya"
walau bukan saya punya klinik, saya tetap bangga
semoga kejayaan sentiasa bersama kita semua



sabtu ahad ni maha padat
sabtu pagi ada hari kantin + report card utk sekolah agama alyssa
aku ngan pakwe selaku AJK PIBG mmg la bz ya amat
aku ngan pakwe dah sepakat
dia jaga anak kat umah, aku pi sekolah jumpa cikgu amik report card
sebab basically aku dah tau alyssa punya keputusan
duduk di kelas pertama, dia dpt nombor 5 dengan 98.8%
cukup baik pada perkiraan aku, alhamdulillah
lepas jenguk sekolah sket2 bantu rakan2 dan cikgu2 kena berkejar lak ke wedding 
wedding anak pd staff office
aku ngan pakwe dah sepakat, dia je pi wedding ngan alyssa dan aira
aku ngan aryan duk dlm keta aje
baru aku nak melaram gojes2 tau
pastu terus ke PD
ada family day opis sampai ahad
ntah camner agaknya
tak pi tak leh
pakwe aku wajib pi
kalau dia wajib pi, automatic aku wajib pi
family day lak, dlm bilik hotel ada private pool
cer bayangkan camner la si aryan ni nanti
mau meraung 
dah la tak reti kalau kita ckp bebaik
kalau dia nak
nakkkkkkkkkkk jugakkkkkkkkkkkkkk
aku berserah
semoga yang baik2 aje

jgn lupa doakan rezeki aku utk lucky draw
hadiah best2 hohohoho
ada note 3, ada mini ipad, ada camera, ada handphone jenama apa aku dah lupa
hahahha derang nak rahsia2 ngan aku
tapi tetap tak leh
kan part of the budget aku kena luluskan
wakakkakakakkakakakaka
nak rahsiakan door gift jugak ngan aku
akhirnya mintak opinion dan approval gak ngan aku kan 
wakkakakakakakakakkaka
oh pandora!



Comments

  1. Aduhai kesiannya Aryan. Banyak betul chicken poxnyer. Semoga survive weekend nie yer...

    ReplyDelete
  2. asalam elly..waduh..klau anak kna chicken pox ni mmg bnyaklah ragam...bisa...gatal...kita pun.klau tak saboo mmg naik angin...

    ReplyDelete
  3. semuga aryan cepat sembuh...aamiin

    ReplyDelete
  4. kakakaak pandora tu ahahahaah....

    tgk mcm dah kering tu beb....hope okey la cepat kan.....alah kalo kat private pool tu okey kot ko nak bagi die mandi...lagi pun budak mesti tak tahan geram tgk pool ....tapi lepas mandi kene cepat2 mandi n keringkan n sapu ubat la...sbb air pool ni klorin di kuat kan.....hope semua aktiviti ko berjalan lancar yeak

    aku tabik spring sbb ko aktif pibg sekolah...aku? mihmihmihmih (amik bantal tutup muke)hahahahaha

    ReplyDelete
  5. part aryan tampa tetiba mmg kelakar kuakakak
    sabarlah wahai ibu ekeke
    begitulah karenah ank kalau sakit kita mmg mangsa terdekat diorg nak berkuntau ahkak pun begitu dikk kalau ank demam hahahahh

    sy doakan awk menang besar mlm tu kehhh .aminnn.
    ;)

    ReplyDelete
  6. byk jugak cikenpox dia. kesian plak

    ReplyDelete
  7. aku pun nak juga kata, itu klinik kawan kepada kawan blogger saya.

    hahaha. boleh gitu?

    ReplyDelete
  8. akakkkk nanti cek emel tau tau tau. aryann,get well soon!

    ReplyDelete

Post a Comment