Family Day Sigma Setia: Grand Lexis, PD

family day pertama utk sigma setia sdn bhd
9 - 10 november 2013
grand lexis, pd

aku sekeluarga dpt bilik yang atas air
water homes
atas ticket pakwe
BOD dpt bilik yang atas air
staff len dpt bilik bahagian tower

jauh la plak aku nak gossip ngan staff len
hahahahhahahaha

aku dah pernah duduk kat lexis pd, yang type atas air
tak de pool, tapi ada balkoni utk layan angin laut
pernah gak duduk grand lexis pd, bahagian tower
ada pool, berbumbung lagi hehehehehehe
tapi kali ni grand lexis pd, bilik atas air
so meh tengok apa yang bezanya

bilik kitorang
sebelah aje ngan bilik pakwe punya partner
katil kami
sama je ngan bilik kat tower tu







basically sama je ngan bilik kat tower tu
bezanya ada benda ni aje
see thru utk tgk air laut
nak tengok mende
air keruh aje sepanjang masa
ingat dpt la tgk ikan jaws ke, ikan duyung ke, ikan paus ke
hampeh!
keruh ya amat!

tak buang masa
terjun tiruk
aku tak mandi kolam
sebagai tanda sokongan utk aryan
dia kena chicken pox
jadi dia tak leh mandi
kang aku mandi gak, mau meraung dia



 aira jgn tanya
dia penakut
dia duk tepi tu aje
itupun safety baik punya
siap pelampung bagai
 aryan setakat main kat situ aje
budak chicken pox jgn nak ngada berendam
 cian  aryan
dah la dia ni antara ulat air
tgk badan dia
chicken pox tengah meriah
sampai ke hotel aku bwk kain pelikat ni
ada apa ngan kain pelikat ni?
dlm kain ada tangkal azimat utk aryan
daun semambu
buat alas aryan tido
udahhh semua
jom kuar bilik cepat
ada sukaneka nih
sekeping gambar time sukaneka aku tak snap
sebab ada official photographer
biarlah dia aje yang snap
gila mengah bersukaneka
byk betul sukan lompat2

lepas sukaneka, aku pi jalan2 keliling area grand lexis nih
untuk kesekian kalinya
ada sunset, tapi camera tak bwk
mmg kali ni nak lempang aje diri sendiri
dah byk kali dtg sini pun tak reti2 lagi


basically byk aktiviti bleh buat kat sini
tgh tu derang berbasikal
syokkkk oooooo
lupakan saja, aku tak reti bwk beskal ok!






bersiap utk dinner malam ni
hohohoho
ada cabutan bertuah tau!
apa rezeki aku?
next entry aku share ye

Comments

  1. memang syok... ada private pool, siang malam berendam.. huhuhu

    satu lagi tempat best kat PD ialah avillion. chalet atas laut gak, balkoni mengadap laut cuma takde private pool je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mendugong dengan yakin kan!
      belum pernah try avillion, may be one fine day!

      Delete
  2. Len kali, ko heret je beskal tu. Kaaan...? Sebab x reti2 nak bwk kamera snap sunset. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala beb, pernah dulu incident kat kampung, mak suh bawak balik beskal, aku tolak beb, abis jiran2 tanya pesal aku tolak, kan penat, baik la kayuh je....wat derk je le aku kan
      itulah, mmg malang la aku nih, asal sunset je camera tinggal, asal camera tinggal mesti ada sunset wakkakakaka

      Delete
  3. kahkahkahhhh!!
    kau tak reti bawak basikal!!!???

    oit!!
    siapa kata kena ciken pox tak boleh mandi!!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. siot gelakkan aku kan!
      mmg la bleh mandi cam biasa, mandi kolam tu x leh

      Delete
    2. aku baru perasan. kau tak reti bawak basikal? aku nak join kak singa.




      hahahahahaha.

      beria bangga anak kampung, tapi tak reti bawak basikal.
      hahahahaha

      aku nak gelak lagi!

      Delete
    3. hoi, cari geng nampak gelakkan aku

      Delete
    4. tak pe...
      ko bawak je basikal yang kat dalam gym tu...

      Delete
    5. kak singa, kalau itu pun dia tak reti nak kayuh, aku surrender la. tak tahu nak cakap apa.

      Delete
  4. Masa kau post entry ni Aryan dah baik chicken pox nya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dahhhhh lama dah baik .... masa peristiwa ni terjadi yang dia kena chicken pox wakakakkakaka
      biasalah cite basi selalu dihidangkan

      Delete
  5. BOD mestilah bagi yg special room.
    Kesian Aryan... tapi ok juga dia tahan tak merengek elly.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak merengek kak, dia sendiri faham akibatnya

      Delete
  6. Lamanyaaaa tak swimming. Tapi sebenarnya akak lebih suka swimming di laut lepas. Kesiannya Aryan. Bagi jer dia masuk elly...lepas tu, lap kering2, makan ubat, sapu ubat, tidur atas kain pelikat semambu...oklah nanti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. air tu klorin byk, dia kena percik2 air tu pun gatal katanya, penyudahnya dia amik susu, baring atas katil dan terus tido
      mmg kesian tapi apakan daya
      dr kata jgn mandi pool, nanti jangkit ekekekekekkekekeke
      tapi daun semambu tu really works out!

      Delete
  7. tak pernah lagi ke sini..nanti nak bodek bos buat kursus kat sini...bolehlah stay FOC...hehehehe

    ReplyDelete
  8. hah...cni larr yang rietta nak pergi....so utk sem break januari err februari nnti....rietta cdg nk ke sni....atw poen yang red indian tu...apa nama ntah...hehehe....

    ReplyDelete
  9. bestnya duk kat sini! anak anak akak dah besar sebab mamanya ni pun dah tua elly.. :)

    ReplyDelete
  10. bestnye kooooo!! mewah company ko leh buat kat sini family day....sonok....aku penah pergi 2 kali kat sini.....syok gile, tak segan silu nak mandi same...kalo open pool tu mmg idok lee aku nak join mandi seklai....segan wey!

    sian aryan...tabah gak die tak maindi kan...tapi mmg pun, air die kuat klorin aku takut lagi teruk kesan ciken pok die....

    ReplyDelete

Post a Comment