Jakarta: aku datang!

20/12/2013
berlepas ke jakarta via lion air
flight jam 7.50 pagi
jam 5 pagi dah kuar umah
rabak mata
 bestnya lion air nih
berlepas dari KLIA
bestnya jalan2 kat duty free tu

mmg shopping wonderland sangat2 la
sempat rembat charms pandora
duty free mesti murah sket dari harga kat luar tu kan
charms pertama aku beli
gelang dpt as door gift masa family day aritu
RM122.00
dan sempena kenaikan harga yang akan berlaku pada tahun 2014
aku beli stok SKII aku dan pakwe yang dah nak abis
harga kat duty free for SKII murah la sket dari harga kat luar

aku tak sapan kat KLIA
budget nak makan dlm flight
rupanya tak de makanan dan minuman langsung dlm flight
sebab ada masalah teknikal
lapaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

alhamdulillah selamat mendarat
turun2 flight kena naik bas utk ke terminal
 partner in crime
pi skali ngan adik pompuan aku dan housemate dia
so kami travel berempat
 lepas amik baggage bagai terus ke area departure
sebab driver amik kami kat situ

 tgh dok tunggu driver sampai
skali nampak satu mamat ni bawak kotak
aku tertarik pada packaging kotak itu
OTAK-OTAK IBU ELLY
HAHHAHAHHAHA
sejak bila nama aku dibrandingkan sebegitu rupa
kawan FB aku kata nampak sangat aku ni org jawa hahahahahhahaha

laparnya peruttttt
dari airport ke apartment kami macet gila
perut dah makin berkeroncong

akhirnya sampai gak apartment kami
apartment ni mmg dah sewa sejak beberapa tahun lepas
sebab tetiap bulan kan pakwe ke jakarta
byr hotel byk sangat, ada baiknya sewa aje apartment lagi economic
so senang, dah ada apartment, duduk ajelah kat apartment kan
aku suka ngan apartment ni
kemudahan kedai keperluan harian, makanan, minuman semua ada
gym, swimming pool pun ada
aku suka!
sampai terus menuju ke the lucy's kitchen
lapar gila perut
mana taknya dah la tak sapan langsung, sampai apartment dah hampir jam 12 tengahari



 aku punya
 pakwe punya
alhamdulillah kenyangggg
dah kenyang
ada baiknya pi balik apartment
perut kenyang
mata rabak
package yang baik utk tido kejap
gambar dlm apartment tak yah la kasi korang tgk
parah betul bila org lelaki duduk kan
berabuk, bersepah dan wakakakkaa
faham2 ajelah ye

kasi la aku tido dulu
lewat petang sket baru aku kuar balik
sampai jumpa lagi!

Comments

  1. Ada pool pun tapi kau mandi ke kak? Ada bawak swimsuit ke?

    ReplyDelete
  2. Oh ada apartment di sana...ye ibu elly...selamat libur libur buk...bekalannya otak otak dong

    ReplyDelete
  3. Wah..jakarta...bestnye....siap ada apartment...senang la sket ka...klu asik bayar hotel...byk pulak billnye...hehehe....

    ReplyDelete
  4. tak risau lah kalau jalan ke sana..dah ada apartment...tk perlu booking bagai..

    ReplyDelete
  5. auwww syomel charms pertama kot...auwwww....ye la ko murah tu....mmg patut2 sgt beli ....

    aku pestime tau lion air tu...penah la nampak...tapi tu laa tang makanan takde tu mcm sesuatu je kooo...kalo bawak anak2 mau merempan sekor2 dlm flight lapooo...ye la budak2 ni kalo tak lapoo pun tak nak bagi leka bagi makan je kan...ni kalo takde makanan mmg masaaaakkk ko......hope kejadian ni tak berulang lagi la kan.....

    ape hasil soping...cepat2 tunjukkkkk...

    ReplyDelete

Post a Comment