Jumaat dtg lagi

hujan oooo pagi ni
hujan2 ni bagi aryan
syok korek idong bila asyik kuarantin kat umah
melombong aje kerja ko ye aryan!
budak paling liat nak bangun pagi ni
pagi ni aku paksa derang pi nursery awal
aku anto derang pi nursery before pi office
selalu adik aku, CACU
yang anto derang, so derang boleh bangun lambat, mandi manda main air, baru pi nursery
take own sweet time
kul 11 pagi baru nak pi nursery, pastu ajak CACU makan kat kedai
pastu nak order roti canai
roti canai dah tak de
marah CACU
amboi2 3 budak baik betul2 korang menikmati cuti sekolah korang ye

lepas drop derang kat nursery
terus drive gi office
hujan lebat la plak
paling bengang bila sampai area opis tak hujan
lapar la plak
drive thru
rezeki pagi ni
mmg layan la kopi ni
bagus gak....kebetulan aku mmg ngantuk
smalam aku kul 8 malam kuar opis
pastu terus ke alamanda ada urusan
tup tup sampai umah jam 10 mlm

hecticnya december ini
sorry kengkawan, kalau aku tak kerap BW
later aku ziarah korang ye
this week aku bz menyiapkan proposal salary, gratuity, bonus, increment dan juga segala mak nenek payment
isnin lepas meeting
alhamdulillah berjalan lancar
makanya aku la yang bz tahap dewa 
sebab aku nak bercuti bermula isnin ni
balik dari cuti, partner pakwe lak nak menunaikan umrah
aku nak kejarkan signatories bagai
nak kejarkan approval 
sebab approval dtgnya dari BOD
sorang BOD member sebilik aku, senang aje
ada lagi 2 nak dikejar
huhuhuhu

patutnya hari ni aku ada lagi satu meeting ngan MR Chairman
to end all the proposal
jgn dia tak dtg udah
masak kang assistant aku next week nak ngadap dia
assistant pun cuti, anak dia kena chicken pox la plak

ptg ni aku ada kat Nilai Springs Resort Nilai
gara2 voucher ni
tak ikhlas tau Nilai Springs ni, bagi voucher bulan lepas
pastu valid sampai 31/12/2013
aku suh adik pompuan aku bawak 3 ulat air tu check in dulu kul 2 ptg
lps office hour aku join
tq cacu tlg jagakan 3 ulat air tu
ada gak lagi voucher gini
sapa nak bgtau la
email:  ellynadyra@yahoo.com
or 0122735830

esok check out terus ke shah alam
rumah pakcik aku
ahad ptg terus ke airport pick up pakwe
biasalah....one of my job description kan jadi supir

hari isnin pagi flight kitorang ke satu destinasi percutian
utk 6 hari 5 malam
doakan cuaca yang baik, kesihatan dan kemudahan kami sekeluarga
amin!

kemana kami bercuti kali ni?
ada yang dah tau kan
pada yang tak tau, apa kata korang cuba teka?

Comments

  1. oh kemana itu ye...eloklah cuti cuti..bca ntri elly pun tercungap cungap nekcik!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nekcik, harap dpt rehatkan otak kejap cuti kali ni

      Delete
  2. Aktiviti melombong tu ada hasil tak Elly? Hahahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kak
      kadang2 budak tak senonoh ni dia kesat kat kita tau
      mmg mcm gempa la suara kita ni kak

      Delete
  3. lawak la pulak baca pasal melombong tu...hahaha..mcm2 ragamkann..

    ReplyDelete
  4. Bestnye bercuti....rietta xsempat bercuti thun nie...ngah plan next year...menanti cuti semester...ooo...sgt tidak sabar....hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pe rietta, tahun ni pun nak berakhir dah, plan utk next year ye

      Delete
  5. Berapa % bonus dan increment this year elly. Kakak pun sedang work-out juga tau. Harap-harap proposal approve hihi...

    Selamat bercuti-cutian:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. increment hold lagi kak, somewhere early next year baru decide, so nanti bayar la yang tertunggak since january...gitu boss kata
      for bonus, sebulan sengah lulus...alhamdulillah rezeki darinya!
      semoga proposal akak pun approve ye kak....boleh la wat guna untuk apa2 yang patut kan sempena kenaikan harga barang2 dan perkhidmatan!

      Delete
  6. Work hard. Play hard. Live Right. Keep Left Unless Speeding. Peace...!

    ReplyDelete
  7. aku orang kampung. breakfast air kosong aje. hahaha

    ReplyDelete

Post a Comment