makan dan makan dan makan lagi

bersua kita lagi dlm rancangan makan2
hahahahhaha

smalam aku up gambar ni kat fb
aku suh teka apa aku makan
sapa jawab betul aku kasi hadiah
wakakkakakakakkaka
ternyata semua gagal memberikan jawapan yang tepat
inilah lunch aku smalam
dari restoran wadihana, bandar baru bangi
salmon with lemon sauce, ada mashed potato bawah salmon tuh
hahahhahhaha 
selamat aku tak yah bagi hadiah kat pemenang
ingatkan kalau ada yang menang aku blanje makan benda alah ni

cuaca hujan2 ni makan sedap kan 
meh layan jom

chicken chop terbaekkkk
restaurant d'laden area umah aku
budak mabuk makan sushi
sapa lagi....aku la tu!
yang ni adik aku ajar
siyes sedap!

ini favourite aku!


yang ni ala2 baulu
dlm ada kacang merah
lagi satu favourite aku
alhamdulillah kenyang
aktiviti wajib bila balik umah mak aku kat kluang
mana lagi kopi kluang la
telo sengah masak

kopi ais
sentiasa bertakhta di hati
and of course roti bakar
astaga sedapnya buah durian
esok nak ada jamuan kat sekolah, jam 8.30 mlm baru alyssa bgtau
hangin betul aku
ko ingat mama ko ni chef terkemuka?
pastu request nak bwk spaghetti lak tu

tak pasal2 jam 4 pagi aku bgn masak ye
siap kuah spaghetti
rebus spaghetti
letak siap2 gini, senang nak makan
dan sebab aku terlebih rajin
makanya buat gak sandwich telo + cheese
actually ada adik aku, adik aku yang tlg buat sandwich
tq cacu!
sandwich telur + cheese ready!
restaurant favourite
telo apa tah nama ni, pakwe order
ada daging cincang
sirap selasih
aku panggil telo katak
mee hoon goreng kat wadihana gak
first time dlm hidup aku makan bubur asyura stail utara
manis rupanya
org johor punya bubur asyura lain tau
angin betul aku
tgk carrot tu
mcm carrot dah expired seminggu
come on la, aku makan ni kat secret recipe tau
bukan murah harga makanan korang
banned makanan gini kat secret recipe bandar seri putra
lebih baik layan nasi kukus ayam dara kat gerai tepi jalan area opis aku
ayam fresh!
takkan tak kenal
koay teow goreng la kan
ini koay teow gak
bestttt
kat restoran nu in, bangi
makan masa lepas konsert tadika aryan ngan aira
ajak cousin pakwe, anak2 dia ngan mak dia lunch skali
nasi ayam dia, tak best dan tak sedap
nasi lemak dia biasa aje
aryan yang order ni
ko tau dia makan kacang ngan sket je nasi
starter
sedap!
confirm!
air ni???????????????
confirm sedap dan lemak berkrim
satu hari kat bangi
menghala tol kajang dari pusat bandar baru bangi
aku tgk tepi jalan ramai org parking
apa la kedai ni niaga sampai ramai betul org mai
tak puas hati
aku usha gak satu hari
sesuai namanya kedai dia mmg atas bukit sket
turun berat aku 5 g mendaki
tu speciality dia rupanya
roti canai kambing
bleh parking belah dlm atau tepi jalan besar aje
lokasi dari tol kajang, terus aje menghala bandar baru bangi
lepas stesen petronas, sebelum warung dusun yang terkenal ngan sup gear box tu
akan nampak kedai ni
senang aje, peratikan kereta yang parking bersusun2
roti canai kambing
aku sampai tu tinggal kuah aje
kambing dah abis
dasar tamak haloba
order gak soto
rasanya biasa2 aje
ada gak menu lain cam mee jawa, nasi lemak dan tak ingat la pe lagi
len kali bleh cuba

okay tu aje utk hari ni
jom wat kije
bonusssssssssssss
incrementtttt
gratuityyyyy
appreciationnnnnn
yang mana satu kita punya?


Comments

  1. errr...bnyak sngat. Telan ayaq lioq~~~~~ -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe telan ye, jgn kasi meleleh, malu nanti org nampak!

      Delete
  2. amboi mak kau!!! bnyaknyer rups makanan kt sini!

    ReplyDelete
  3. Apasal banyak sanagt gambar makanan nie Elly. Ngencess akak okeh. Eh, akak pun entry gambar makanan la hari nie..hahahahhaha. Sushi tu semua sedap, nasi ayam tu memang nampak pun x sedap, roti canai tu...betul ker sedap? Oh...cukup ke spaghetti tu untuk budak2? Seb baik akak x der fesbuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. roti canai tu lembut, kuah kari kambing dia sedap pada tekak saya
      spaghetti tu cukup kak, dpt 12 bekas....lagipun bwk sorang sket kan classmate dia, tak perlu byk2 sangat, kang membazir plak

      Delete
  4. hoi pitam aku tgk pic makanan2 ko nieh...dah le musim sejuk lagi nyaman...perut laju jek laa terangsang kalo tgk pic makanan2 ni.....semua sodap2 hah.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la ujan2 ni kan, nak mencekik aje mulut ni

      Delete
  5. aku lupa aa kak elly. itu hari masa puasa kau ada buat entry pasal makan macam ni tak?

    ReplyDelete

Post a Comment