tentang semalam dan ini hari!

8.30 pagi siap2 nak hantar aira dan aryan pi Qdees, lambat sengah jam ekekekekke

pagi tadi pun tersedar 10 minit lagi jam 7 pagi, gelabah tahap tenuk sembelit kejutkan Alyssa, sebab van sekolah sampai jam 7.10 pagi akakkakakakka
janji breakfast cekodok pisang tinggal janji aje kat anak2
hari ni breakfast roti nutella ajelah ye
esok mama buat cekodok pisang kikikikiki

phewwwwwwwwwww langit clear pagi ni di sesetengah tempat
awan nampak cantik sangat
nampak ni?
bleh nampak clear kapal terbang yang lalu airlines mana
kejap2 airlines ni
sat lagi airlines tu pulak hehehehehehe

secerah dan secantiknya langit 
begitu juga aku doakan utk kamu semua

otw ke office
aku singgah mc cafe
tapau hot latte ngan banana walnut muffin
dia letak muffin aku dlm paper beg cam biasa
tapi aritu assistant aku beli dia letak dlm box
ini tak adillllllllllllllll
makanya aku request utk kotak
staff mc cafe:  muffin mmg kita letak dlm paper bag kak
aku:  ye ke? aritu saya beli korang letak dlm box, pesal arini dlm paper bag lak, dlm kotak kan senang nak makan nanti kat office
staff mc cafe:  mmg tak letak dlm kotak kak
aku:  ok

aku amik latte dan muffin, pastu aku amik gula masukkan dlm latte aku kat tepi kaunter mc cafe tu 
tetiba:
staff mc cafe:  akak nak kotak ke?
aku:  ahah kalau ada, dah tak de tak pelah, you all work by policy and procedures kan!
staff mc cafe:  ambik la kak kotak ni (sambil bagi aku kotak kecik utk isi muffin dengan sedikit teragak2)
aku:  aik? kata tadi tak de? ni ada plak! bukan apa, kalau kotak ni senang nak makan kat office, tak abis senang nak simpan
senyap je staff mc cafe tu....langsung tak de kedengaran apa2 jawapan 
aku pun terus blah dari situ lepas abis kacau gula dlm latte aku
apa punya fesyen la!


ini cerita smalam
aku anto 2 parcel via airpak worldwide express
utk 2 blogger yang berjaya menjawab soklan teka teki tekuk aku
soalannya di sini
jawapannya di sini
sorry ar lambat betul nak anto hadiah kat korang
kalau entry aku kat blog pun byk yang pesen peram, so hadiah kemenangan pun sama, kena peram gak
kakakkakaka bleh?

so this big box is for TATA

box utk tata ni besar sket
sebab dia nak beli buku 8 buah ni dari aku
buku ini adalah item2 utk car boot sale yang aku selalu join tuh
hasil pembelian dari tata akan aku wakafkan utk pembinaan surau sekolah agama alyssa
tq so much tata
stok buku dah abis, semua ko dah abis borong nampaknya
alhamdulillah
dan ni hadiah utk tata sebab berjaya jawab teka teki tekuk
harap ko suka ye tata
coin beg comel dari sabah (sebenarnya aku nak letak duit rupiah dlm tu, lupa la weiiii, dah balut kotak baru ingat keekkekek)
ada fridge magnet dan gelang mutiara dari sabah
key chain dari tangkuban perahu, bandung
dan aku juga letter opener, boleh juga dijadikan senjata utk cucuk perut org, ataupun wat tongkat mata ko ye tata kalau ngantuk wkakakakakakkakakkaa
yang ni plak utk RIETTA
 
utk rietta plak, ada gelang mutiara dan fridge magnet dari sabah
ada fridge magnet dari jakarta
dan juga keychain dari tangkuban perahu, bandung
harap korang berdua suka hadiah ni
so sabar menanti ye, insya Allah parcel akan sampai di pangkuan korang arini!




Comments

  1. Staff tu rasa bersalah kot kalau tak bagi kotak itu yg dia bagi sudahnya...

    Banyak hadiah buat mereka - murah rezeki buat semua.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agaknya kak, sergah sket dah goyah perasaan.
      rezeki derang kak, kebetulan masa teka teki tekuk tu, saya baru balik dari bercuti di KK dan jakarta.

      Delete
  2. Mak aiii...lumayannnya hadiahhh...

    Ish...geram pula dengan staff McCafe tu. Patutnya McD ada policy yang ketat. Mana manager dia? Ajar staff tak betul nie...

    ReplyDelete
  3. ini tidak adil
    tidak adil
    tidak adil
    tidak adil
    [ efek gema dalam gua tempurung ]


    mana dak t.a.t.a ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah ada echo la.. hahaha

      ye saya!! cari saya ke? Hahahah


      dah tak excited dah tengok gambar ni. Elly dah whatsapp semlm.

      Delete
    2. cuma excited nak menunggu ia datang sini aje. tengok gambar dah tak excited selagi tak dapat pegang bendanya.

      hahaha

      Delete
    3. hahahha sapa suh jawab tak betul
      wakkakakakakkaka padan muka dr singa
      tata aku suka ko suka hadiah ni

      Delete
  4. Eeh kjap xbleh, kejap,bleh plak....

    Byknye hadiah.....tima kasih elly...moga makin betambah rezki elly....

    ReplyDelete
  5. Langit biru macam tu, macam langit kat ostolia la..hahahaha..sure ah ekau tak edit naikkan saturation? hahahaha

    best ke muffin banana mekdi tu? kat rumah den ni ada mekdi biasa aja la...takde mc cafe tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku amik gambar pakai blackberry cap ayam aku je la wei
      sedap wei muffin tu
      meh bangi aku blanje

      Delete
  6. subhanallah..cantik langit!

    mak oiii kalo lagi 10 minit kul 7 tu mmg lambat gle tu...mau tunggang tonggeng nak bagi siap ekekeekekek...gamaknye kene beli jam loceng 3-4 bijik ni beb....

    tahniah buat pemenang...murah rezeki ko beb rajin anjur teka teki...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhah 3-4 bijik?
      mau pekak aku lama2

      Delete
  7. ala.... nak jugak hadiah, nak jug fridge magnet

    sila percepatkan soalan teka teki yang lain tapi nak yang senang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaa cuba len kali
      wkakakakkakaa

      Delete
  8. lugi...lugiiii tak jawab hahaha..bestnyer dapat hadiah ni :)

    ReplyDelete

Post a Comment