aira 6th bday celebration

27/01/2014 - bday aira yang ke 6 tahun
tahun  terakhir berada di tadika

biasa buat celebration kat tadika dia aje
mmg wajib setiap tahun
ala budak2, derang seronok celebrate ramai2 ngan kawan2
nyanyi lagu happy bday, tiup lilin, potong kek
pastu dpt goodie bag

so tahun ni seperti biasa aku ke GM Plaza kat Klang
nak cari barang utk goodie bag aira nanti
dulu2 aku isi jajan2 semata2
korang tau ke jajan tu apa?
jajan = makanan ringan
tapi sejak tahun lepas, aku tak suka la bagi jajan byk2
sebab kat umah aku pun byk jajan hehehehhe
so aku kasi tukar sket

round punya round
pakwe kata dia berkenan yang ni
dia ala2 lego
bukan ala2 pun
kalau korang tgk lego punya
sebijik okay kotak dia
cuma dia tukar logo aje
mcm2 character ada
nampak logo kotak empat segi huruf S tu
kalau korang tgk lego punya
kotak empat segi huruf S tu, dia tukar jadi logo lego


utk girls aku belikan yang character gini


ada yang nak tau harga sekotak ke?
kalau korang beli sekotak harga dia RM5
kalau beli borong lebih 12 kotak harga RM2.50
aku beli 180 kotak
so aku dpt RM2 sekotak

aku ngan pakwe beli gak utk koleksi sendiri
dan aku ada beli yang kotak besar sket
aku lupa la brapa harga sekotak
tapi sebab aku beli borong aku dpt RM5 sekotak
benda yang sama brand lego, aku beli utk aira last year RM29.90
gila ar branding punya pasal 


bersama dengan kotak tu, aku masukkan jugak sticker
cost price utk sticker ni 40 sen
dan 2 biji belon utk setiap goodie bag
utk boys aku guna plastic beg tema minion

utk girls tema hello kitty
so goodie bag for boys
ada 1 kotak lego, satu sticker, 2 biji baloon, biskut oreo dan 2 batang choki2
for girls pun sama
1 kotak lego, 1 sticker, 2 biji belon, biskut oreo dan 2 batang choki2
tadaaaaa
dah siap 60 pack utk dibawa ke tadika aira
tahun ni aku terover rajin
aku buat invitation card
DIY ok!
aku print kat kertas A4, tampal kat kadbod, pastu lekat 2 biji butang
yang ni sama gak
bezanya kaler kadbod, pastu aku letak riben dan sebijik butang
harinya telah tiba
inilah dia bday girl
cake aira bertemakan hello kitty
tok uda aira buatkan
spesel dari tok uda
hello kitty tu siap pakai uniform q dees lagi hahahahhahahaa
hello kitty educated
dia pun nak pakai baju q dees hahahahha
bday girl beruniform q dees
suka la tu 


jom nyalakan lilin


aryan mestilah kena ada
dia pun di tadika yang sama



blow all the candle

masa utk potong kek, semua muka tak sabar hahahahhaha

aira dengan ilzreen
ilzreen ni anak assistant aku kat office
2 bradik di tadika yang sama
ko bab memek muka mmg kan aryan


baca doa dan makan ramai2

let snap some pic
amboi aryan, ko peluk anak dara sapa tu


lepas settle bday party kat tadika aira
mama arrangekan lagi satu celebration kat nursery
yang ni tok uda aira buatkan cup cake aje
sebab senang nak makan
aku lupa belikan lilin
so aku suh la adik aku belikan lilin anto kat nursery
rupanya teacher kata lilin tu tak leh nyala
hahahahhaha
so wat hiasan ajelah 
sorry aira
kat nursery, adegan wajib
suap2 antara adik bradik 

celebrate before derang masuk sekolah sesi petang
alyssa pun dpt makan, before dia pergi sekolah
semua gambar kat nursery ihsan dari teacher
aku tak dpt join bday celebration kat nursery sebab tuntutan kerja

so semoga aira happy dengan bday surprise tahun ni
dia tak tau aku tempah cake ngan cup cakes tuh semua
masa dia tanya pagi2 tu pasal cake
aku ckp aku lupa nak beli cake
wakkakakakakakkakakaakkaka

semoga aira dipanjangkan usia, dimurahkan rezeki, diberkati, dirahmati, menjadi anak yang solehah, cerdik, bijak, bertanggungjawab, dan semoga bahagia dunia dan akhirat
insya Allah panjang umur, murah rezeki mama papa, next year will be your big bday!

apa hadiah dari mama papa?
ntah la
kami tak beli apa pun lagi hahahhahahahahhahahah


Comments

  1. kat mana kau beli menan ala lego tu!!?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat GM Plaza, Klang....aku rasa sangat berbaloi, mcm2 character ada, and kualiti dia agak baik!
      sesuai kalau ko adalah collector mcm aku!

      Delete
    2. kak. aku nak yang set girl friend tu kak. cam best aje.

      Delete
  2. wei anak2 aku suka main yg mcm lego tu. meh pos 2 pack kat aku hahaha..
    anyway happy birthday aira!! jadi anak yg baik ya :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhahha serius murah wei lego tuh, mmg berbaloi kalau buat goodie beg, nak bg present pun best
      tq auntie azimah, amin!

      Delete
  3. Dah lama kau wassap, baru laa ni masuk blog. memang bz giler aa kau eh kak?

    ReplyDelete
  4. Amiin...doa tulus seorang ibu.

    Baguslah bagi barang2 macam ni. Better than sweets and cikedees kan....

    ReplyDelete
  5. Alaa sweetnye....cantik kek...rietta suka la benda benda dalam godies bag tu...tetiba rasa nk masuk tadika aira....ekekeke....bgus nursery ajar kasih syg antara adik bradik...sweet sgt...lilin xnyala pown xpe...asal ada...hehehe...happy birthday aira...moga menjadi anak solehah, berjaya dunia akhirat kebanggaan mama papa....

    ReplyDelete
  6. happy semua dapat makan kek cantik tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. budak2 biasalah, suka betul makan kek

      Delete
  7. hamboi... sampai 180 ko beli
    napa tak dtg rumah, dah tak jauh dari gm klang.

    ReplyDelete
  8. hepi besdei aira!!! moga jadi anak yg solehah, bijak dan sihat selalu..in sha Allah ...

    beb meh nak kiss pipi....aku suke entry nie....besdei dayyan bulan 4 kang rase mcm nak buat goodies bag sedekah kat taska....boleh la nanti aku heret laki aku pi gm cari kotak2 ala2 lego tu...menarik plak aku tgk beb.....harap2 aku rajin dan tak hangat2 taik ayam hahahaahahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq auntie lieya!
      nanti auntie rajin2 ye, alysa aira aryan nak goodie beg dayyan tau!

      Delete
  9. Hepi besday Aira...

    Best kan GM Klang tu...macam2 ada...yg china made punya quality not bad...ok la..for kids punya toys...

    kek tu pun chantekkkkk...nak try suruh wife den buat la..besday anak bujang den yg ke 6 jugak..bulan oct la tapi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg best!
      mcm2 ada kat GM tu
      buat la kek, jgn lupa den kat sini ye

      Delete
  10. hahhhh!
    ok beb..
    dah nampak dah tulis GM Klang tu!!

    ReplyDelete
  11. Sis, boleh taw kat mana sis beli plastig bag minion tu? ada jual online tak sis?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis beli di GM Plaza Klang
      harga borong murah betul
      plastik tu ada mcm2 design
      cuba cari kat kedai makanan ringan atau kedai2 yang jual brg2 party
      pun ada

      Delete

Post a Comment