cerita CNY 2014, jom pecut di tahun kuda!

ahhhhaaaaaaaaaaaa
belom terlambat rasanya
gong xi fa chai
xinnian kuai le wo de pengyou
wo hen gaoxing!
ni ne????
(translate as:  selamat tahun baru kawan2, saya sangat gembira, awak pula)
caya atau tidak, tahun baru cina tahun ni aku langsung tak makan buah limau nih walau seulas
sebab aku takut sakit tekak dsb 
ada la 2 bijik kat umah ni ar, itupun kawan alyssa bagi dia
selalu puan direktor yang bagi limau kat opis, tapi tahun ni mcm puan direktor bz, makanya tak de limau langsung la
gambar limau kat atas tuh, gambar limau tahun lepas yang puan direktor bagi ekekkekekekekekekekeke

so apa cerita raya cina aku?
meh nak share sket!

30/1/14:
aku kerja lagi hari ni, lepas wat muka comel sket kat boss, makanya boss declare half day je kerja
hoooorayyyyyyyyyyyyyyyyy!
tepat jam 1 tengahari, aku pun blah!
pakwe ajak tgk wayang kat alamanda, cite robocop! so amik show kul 3.20 ptg!
tapi aku nak lunch dulu, sebab lapar!
aku awal2 dah ckp tak nak makan nasi, bosan la plak
so pakwe kata ke TGI aje!

starter - nachos
 pakwe amik shrimp and chicken
 aku cam biasa amik cajun and chicken pasta
sedap wei, favourite aku nih
 buktinya
tadaaaaaaaaaaaaaaa licin ok!

31/1/14:
haaaaaaaaa projek bgn lambat berjalan dengan jayanya
bangun pagi dengan pinggang sakit, sebab malam tadi ngemas bilik anak dara sampai tak ingat dunia
rasakan!
actually projek buat wardrobe utk bilik derang
tadaaaaaaaaaaaaa dah siap

disebabkan projek inilah, makanya bilik air derang dan bilik aryan penuh barang
dan bila mak mertua aku kata nak mai
kelam kelibut la aku ngemas
kang mana dia nak tido, mana dia nak mandi kan
takkan nak suh turun naik tangga mandi kat bilik air tingkat bawah
so kemas la bilik aryan, kemas la bilik air yang sarat dengan muatan tuh sampai clear
padan la ngan muka kan, pagi2 bgn sakit pingang

mak mertua sampai lewat petang dah
tengahari tu lepas lunch aku sambung ngemas tingkat atas
tingkat bawah aku abaikan
skali bila aku turun tingkat bawah time mak mertua sampai
astagaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
bersepah dikerjakan bebudak 3 org yang sungguh bertuah itu
aduhaiiiii maluuuuuuuuuuuuuuu tau .... apa punya menantu la bersepah2 umah
pastu mai plak pak long sekeluarga belah pakwe
akakakkakaka bertambah sengal umah bersepah bagai, malunya kat tetamu
seb bek mak mertua sporting tau, tau aku sibuk ngemas atas ekekekekekekkekekekek

mak mertua tido umah adik dia
dekat2 je ngan aku pun
alaaaaaaaaaaaaa menantu dah kemas bilik cun2 tau, mak mertua tido umah len plak
tak pe2 mak mertua nak lepak ngan adik dia


1/2/14:
menantu mithali bangun pagi lewat lagi
lepas mandi, goreng cempedak yang mak mertua bawak
pastu panas2 bawak gi umah adik mak mertua
aku panggil adik mak mertua tu mak uda dan pak uda
makan sama2 ekekekkekekekekekekeke
lepak umah mak uda je hari ni
petang bawak anak2 aku ngan sepupu kenit aku pi nilai springs
aktiviti biasa la kan

 malam, kami ramai2 makan di restoran tasik idaman
area blakang perumahan kami aje
ini kali ke 2 aku mai sini
highly recommended
tapi price dia sedikit mahal la
mahal pun tetap jauh lebih murah dari aku makan kat senibong tu ar
tapi bagi aku, nak ke bagan lalang yang sedap kebabom tu, aku kena spend duit minyak, masa travelling lagi, makanya lebey kurang aje kalau aku makan kat sini

macam2 menu ada
fresh seafood, goreng2, western, makanan berat, ringan
pilih ajelah
dinner ini malam utk celebrate bday seseorang 
bday org tu esok, tapi sebab esok dia nak balik JB, makanya kita celebrate awal
 Photo: Pre bday dinner!
Bday sapa???
Tunggu esok!
Alhamdulillah kenyang!
gambar makanan tak de langsung
tak sempat la nak snap
yang lawak tu, mak mertua aku siap ingatkan aku
"tak amik gambar ke elly?"
wakkakakakkakakakakkaka

tak pe la mak oiiii, tak sempat nak snap2, ada 3 askar yang menjerit2 kelaparan suda

dah kenyang
balik rumah mak uda ala2 ular sawa dah

 ada projek tengah2 malam ni
wat bday cake
mak uda dah buat kek siang tadi
surprise bday cake utk itu org

meh layankan proses buat kek


haaaa
tgk brapa ramai assistant mak uda


 ni assistant paling sibuk
 baru sampai takat ni, aira dah nangis2 ajak balik
katanya nak tido
makanya mintak undur diri kat mak uda
ngelat ni balik kek tak siap ekekekkekekekeke
 cantik tak bunga kenit2 tu aku buat 

2/2/14:
pagi2 pi tapau nasi lemak ngan roti canai
bwk pi umah mak uda
sebab mak mertua aku nak balik JB pagi ni

dtg2 tengok kek dah siap
tq mak uda!
cantik sangat!
inilah yang diraikan
bday mak mertua aku
happy bday mak, yang ke 65 tahun, moga panjang umur, murah rezeki, awet muda, dirahmati, diberkati, diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa berbahagia
mak mertua bertolak balik ke JB dlm jam 11 pagi
katanya nak singgah muar, ada wedding
aku lak, lepas mak mertua balik, lepak ngan mak uda borak2
pastu jam 12 tengahari aku balik 
sebab BFF aku nak mai umah

3/2/14:
tengah syok tido, tiba2 aku dengar hon van sekolah alysa
wakkakakakakaka camner aku tak dengar alarm clock nih!
sepantas kilat kejut alyssa bangun gi sekolah
anak dara ni pengawas, kalau lambat mau kena bebel aku ngan dia
settle ngan alyssa, kejut aira dan aryan plak
derang sekolah hari ni
settle aje derang, aku bersiap2 
kerja???????????????
idak la kan!
nak pi dating la weiiii ngan pakwe sat

sebelum tu aku pi nilai springs
pi bayar fee dan juga ngamuk kat management staff (nanti aku share cite amukan ini)

aku nak pi makan kat satu restoran nih, tapi restoran tu branch dia semua kat tempat jem2
pakwe tu mesti la malas kan!
makanya berpuas hati dengan pi mid valley
mid valley pun ada restoran favourite aku, yang berkurun aku tak pi
dan ada juga tempat massage yang aku suka pi

parking kat mid valley ok jek!
banyak plak kosong
kalau tak memanjang pakai valet

sampai2 aje mid valley
terus pi makan
sebab gila lapar tak breakfast

mana destinasi lunch aku?
mestilah restaurant favourite kami...TONY ROMA's

ini roti FOC
 layan ngan garlic nih
 starter - kickin shrimp
first time try benda alah ni, sedap rupanya
udang belah atas aje, bawah udang tu penuh salad
 ini a must order
onion loaf
 ni aku punya
filet medallions ngan 3 demi-glace yang berbeza dan ada 2 side dishes (coleslaw ngan mashed potato)
pakwe punya - shrimp and salmon picatta
ada 2 side dishes gak - mashed potato ngan brocolli
alhamdulillah kenyang gila
 dah kenyang, kami pi massage plak
tempat biasa kami pi Thai Odyssey!

abis aje bermassage, kami sepakat malas nak ronda
sebab aku tau pakwe aku sure malas nak jalan2
so otw balik umah, aku ajak exit bangi sebab nak amik gambar passport
pastu pi cari chess, sebab nak ajar alyssa
dia pilih chess as  dia punya kokurikulum

sempat lagi singgah Mc Cafe 
akakakkakakakakkaka

kata dating kan
dating kami berkonseptkan makan 
hahahahahhahaha

seperti biasa
aku mestilah order hot latte
kali ni aku try choc lava
 kebabom penuh chocolate dan manis

selepas misi mencari chess selesai, kami balik umah terus
siap2 nak amik anak2 kat nursery plak
itulah cerita raya cina aku sekeluarga
skang gua nak tido

4/2/14:
oit.....aku kije la ini hari
wkakakakakakakakakka
korang kije jugak kan cam aku!
wakkakakakakakakkakakakakakkakakaka






Comments

  1. pelik betul. makan punya la heavy tapi badan cenonet je

    ReplyDelete
  2. Bestnye cuti...penuh aktiviti...tpi kesihatan kena jga yea...xmo larr sampai skit skit pinggang...tpi aktif larr elly nie...mna badan nak naek walau makan banyak banyak pown...

    ReplyDelete
    Replies
    1. spesies tak leh duk diam gini la rietta

      Delete
  3. Senang kata cuti mengemas rumah sampai letih tapi habuan makan lagilah berlipat ganda. Puas perut melayan makanan yg masuk...:)

    ReplyDelete
  4. mak aihh..
    seperti biasa..
    caca marba..
    hehhehee..

    cekelat kebabom tu memang ada glitter ke sebab kamera trick ke sebab mata kau kelabu beb?

    ReplyDelete
    Replies
    1. glitter tu aku tak tau la...may be pencahayaan mc cafe tu
      aku snap pakai handphone cap ayam Q10 aje!

      Delete
  5. Replies
    1. hahahha tetiba mata aku lak menjadi mangsa

      Delete
  6. tasik idaman tu tempat feberet ema sekeluarga.... malam 29hb ada pergi makan kat sana.belanja mr ery sempena besday esok hari... setiap bulan memang pergi makan kat sinilah..dia punya ikan bakar memang ratah gitu jer...sedap... kalau ikut jarak memang rasa jauh..tp kalau ikut rasa nak makan..itu semua tak pedulikan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup
      sedap kan
      tak rugi mai
      tapi mahal sket la

      Delete
  7. dalam banyak banyak makanan,kita hanya terliur kat choc lava tu je. pelisss lahhhh ngidam choc lava kotttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha pi cari cepat, nanti ilang la ngidam tu

      Delete

Post a Comment