cerita weekend 2 minggu lepas

ini cerita weekend lepas
weekend aku yang bermula hari jumaat pagi kekdahnya

pagi jumaat aku pi fisio cam biasa kat HUKM
pastu aku pi visit officemate aku admitted kat hospital pantai, bangsar
asthma katanya

rush ke giant nilai beli brg2 kelengkapan alyssa utk kem pengawas 2014 kat sekolah agama dia
3 hari 2 malam tuh
ngamuk aku kat ustaz ngan ustazah
jumaat kem pengawas
khamis bagi surat
mau gua tak angin!
sapa suh bagi late notification kan!

settle beli brg2 alyssa
suh adik aku amik alyssa kat nursery
alyssa aje
aryan ngan aira tak payah
kang mama ko pening

tepat jam 3.30 petang
alyssa dah siap
nak anto dia register utk kem pengawas

aik happy nampak
first time nak tinggalkan family nih
aku  lak yang risau hahahaha
alyssa cool aje
kem pengawas di buat selama 3 hari 2 malam kat sekolah agama tu aje 
aku tak la risau mana
dekat ngan umah aje
tapi sabtu ahad tu aku tak de kat umah kekdahnya
aku ada projek kat KL

registration 
aku jumpa ustaz ngan ustazah direct
sound dulu pesal bagi surat lambat
hahahahha tau takut!
gelabah explain kat aku
pastu mintak izin utk amik alyssa esok pagi
sebab ada kelas swimming
sapa suh bagi surat lambat kan!

bye2 alyssa

menjelang maghrib
aku lepak2 baring2 sat 
sementara tunggu nak pick up aira ngan aryan kat nursery jam 8 malam

tiba-tiba telefon aku bunyi
tertera nama teacher kat nursery
"kak, saya nak bagitau sket ni, saya mintak maaf byk2, ada kejadian sket, tangan aryan tercepit kat pintu, jadi saya nak bawak aryan pi klinik"
aku?????????????????????
"cepat bawak pi klinik, terus aje ke klinik hasif, saya terus ke sana......jumpa kat klinik"
dup dap dup dap tau
sepantas kilat start keta pi klinik

tolak aje pintu klinik terdengar raungan si aryan
bila aku masuk
dia nampak aku
lagi kuat raungan dia
 kuku lebam, darah kuar
dia kata sakit
doktor cuci dan balut camni
bagi ubat kurang bengkak, ubat tahan sakit
nangis dan sampai umah tak lama kemudian terus pengsan

ceritanya gini
kawan dia main2 pintu
teacher dah kata jgn main pintu
degil gak main
akhirnya tercepit tangan aryan
gigil takut budak tu teacher kata

lepas settle kat klinik
aku terus ke nursery jumpa budak tu
muka dah takut nampak aku
aku tak cakap apa pun
mak dia pun ada
mak dia aku mmg kenal sangat
dia say sorry
aku cuma kata tak pelah
sebenarnya tak tau nak respon pe

sebab budak2 kan
dia tau keseronokan
ckp jgn, tetap buatttttttttttttttt
ni anak org buat anak aku

cuba lak anak aku buat anak org cam ni
camner la agaknya tahap kegelabahan aku kan
sebab tu aku tak tau nak marah ke nak sound ke atau nak buat apa kat budak tu
cuma aku nasihat ajelah dengar ckp teacher lain kali
dan aku suh dia mintak maaf kat aryan

malam tu parents budak tu whatsapp aku
suh bwk pi xray
pastu bill claim kat dia

aku cuma kata:
"ok...tak pelah, budak2, benda dah jadi"
abis apa lagi aku nak kata kan...aku redha
dah nama budak2
gini la gayanya

esok pagi, pick up alyssa kat sekolah agama
mintak pelepasan 2 jam utk dia attend kelas swimming
aira pun join
tapi kelas swimming batal la plak
so aira dan alyssa teacher nursery yang uruskan pagi sabtu tu

aku pakwe dan aryan pi KPJ Kajang
nak x ray jari aryan
 alhamdulillah tak de apa2 kat jari tu
dan balutan dah boleh dibuka
balik umah, pick up aira kat giant nilai
teacher nursery tu bawak aira jalan2 rupanay

owhhh aku ada projek utk hari ni
tadaaaaaaaaaaaa inilah projeknya
gila tak pi kan
voucher ni expire 28/2/14
aku baru sempat nak guna kihkihkihkih
minggu yang lain aku nak abiskan voucher yang lain2 plak
so mmg minggu ni je yang aku bleh guna

so kami pi tanpa alyssa



dia bagi kami bilik deluxe di west wing
nak tau brapa harga bilik kat rennaissance hotel nih?
tu dia 
bilik kami harga RM800.00 semalam
mai tgk camner rupa bilik RM800.00 semalam tuh
katil king
katil dia best utk tido
muat la kami 4 branak

aira ngan aryan say YES!
bila nampak ni

aku suka benda alah ni
packaging dia sangat comel
jom layan view
bilik kami betul2 mengadap KL tower


budak tau tau diam
ada je kerja dia nak buat


agenda utama di sini



budak yang dah lupa jari sakit kena cepit kat pintu






korang ajelah mandi
mama papa layan latte aje
ada spa juga
tak pernah try
sebab memanjang tak de kosong kalau walk in
memanjang kena buat booking awal2
itu yang aku paling menyampah kalau spa kat hotel2 di malaysia nih
lepas maghrib kami lapar
ajak cacu, cousin aku dan housemate cacu skali buffet dinner
meh layan sebahagian gambar makanan yang aku amik










baby lobster
makan sampai muntah kat sini
udang besar2
tapi aku tgk kepala yang besar
badan udang kecik sket



ice cream
kacang apa ni ar nama dia
lupa lak
aku letak byk2, sedapnya!

review utk buffet dinner rennaissance hotel:
tak mencapai tahap piawaian aku
sebab tak banyak pilihan makanan
come on, korang charge RM103++ per person tau
patutnya lebih banyak pilihan makanan ok!
tapi aku suka dessert kat sini, sebab dessert dia sedap2
cumanya aku tak la ralat sangat sebab aku tak la bayar RM103++ per person
as member aku bayar 50% aje hehehehehehhehe
so bila bayar 50% aje, berbaloi la jugak, sebab aku banyak bedal udang dan salmon

kalau korang nak pi aku recommend long lunch buffet
aku pernah pi skali long lunch buffet
perghhhhhhhhhhhh best weiiiiiiiiiiiii
jangan tanya brapa dia charge utk long lunch buffet tu
sebab aku dpt voucher free  utk long lunch buffet tu

alhamdulillah kenyang
mari balik bilik
rasa malas lak nak kuar
ingat nak pusing2 KL waktu malam
tengok night life kat KL ni
lama rasanya tak pusing KL malam2

good nite KL

kul 10 pagi kami ready to check out
sebab nak pick up alyssa kat sekolah jam 12 tengahari

jom balik
sampai sekolah menghampiri jam 12 tengahari
tengah majlis penutup
buat kat surau yang baru siap
mama ko nyibuk gak alyssa
wat muka tembok, selit2 kat ustaz ngan ustazah amik gambar




alhamdulillah kem pengawas 2014 alyssa berjalan lancar
semoga alyssa dpt byk manafaat

balik umah tgk gambar pool
alyssa terus suh mama pi lagi skali bawak dia
wakakakkakakakakakak

tak peeeeeeeeeeeeee
nanti mama bawak
ada lagi voucher free kat rennaissance tu utk semalam
kihkihkih

so
ini cite 2 minggu lepas kan
later aku share cite seminggu yang lepas
wakkakakakakakakkakaka







Comments

  1. sonoknya anda semua. napa tak mandi sekali?.. pakai bikini

    ReplyDelete
  2. Elly dengan food memang tak leh pisah.

    ReplyDelete
  3. hahahah.... ada ke? tlg post kat wall :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jap. kena tanya empunya badan dulu.


      kak elly, ada orang nak tengok gambo yang akak wassap itu hari. boleh ke?

      Delete
    2. bleh, silakan kalau rasa tak muntah hahahahhaa

      Delete
  4. Elok la kumpul cite 4 mggu trs. Lg pjg cite ko kan?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala rileks la beb, baru sket nih!
      bluwekkkkkkkkkkkkkk

      Delete

Post a Comment