congratulations cousin2

tetiba aku rasa tua dah
bila cousin aku makin lama makin ramai yang berkahwin

pengantin lelaki tu cousin aku
anak adik mak aku
dpt org johor jugak!
haaaaaaaaaaa bersilatlah kamu bang!

ada cerita di sini
yang 1st time aku nampak
mak pak pengantin pompuan jaga tol pintu pertama kooooo
amik ko!

ada cerita lagi
rupa2nya anak2 aku jaga tol kat pelamin
wkakakakakkaka wei, korang dari belah lelaki, korang plak pi pau tol ye!
tahniah paan dan jenab
moga kekal bahagia sampai ke syurga
itu cerita wedding di belah pompuan
makanya wedding bersambung di sebelah lelaki iaitu cousin aku

iklan sat ye!
ada skali ke muar
kami ronda2 ke sabak awor
rupanya sabak awor ni dekat ngan umah parents pengantin lelaki
akakakkaka tak ku tahun umah pakcik aku tu kat situ
ekekekkekekekekkeke

ni kunjungan seminggu sebelum wedding mereka
sehari selepas arwah abah meninggal
program ziarah ke rumah saudara mara 
sempat lagi singgah di sini


mak aku ngan mak mertua aku
ayah aku


kat sini byk buah nih



seminggu lepas umah pengantin pompuan
minggu seterusnya umah pengantin lelaki lak
kalau pengantin pompuan kat JB
pengantin lelaki kat Muar

kami dtg sehari awal
check in kat traders hotel
hotel biasa kami akan check in kalau ke muar
kali ni amik apartment 2 bilik
aku amik 3 unit
sebab uncle aku dari shah alam dan makcik aku dari JB join sekaki
mak ayah aku pun ada
and few cousin




pi cari hadiah utk cousin aku
kat muar ni ada 2 pasang pengantin
adik pengantin lelaki, dah nikah beberapa bulan awal
jadi derang bersanding sama2

so aku pun blur nak bagi hadiah pe
makanya aku beli ni utk derang
dedua pengantin aku beli sama je hadiah
so jgn nak gado2 ye

congratulations both cousin
yang tema biru tu, perempuan tu cousin aku
yang tema kuning hijau tu, lelaki tu la cousin aku kan
alaaa sweetnya korang
dah jadi suami isteri ni baik2 ye
oh ye, cousin aku yang pompuan bertema biru tuh, suaminya org sandakan
jauh ko!
lama gak kami lepak kat umah pengantin
ko ingat aku nak duk dendiam?
makanya kaki aku yang tak tau diam ni merayap la ke keliling umah pengantin
umah kampung kan tanah luas
syok plak aku jalan

nampak ni?
pokok duku
dah gojes2 aku bantai loncat2 amik buah duku ni tau
sedap wei


buah limau bali
gila banyak la buah dia
aku suka limau bali nih

menjelang ke pukul 4 petang
kami mohon berundur diri
amik gambar sat!

alyssa 
eh pesal idong ko cam penyek je kakak?
kami mmg ngam
tepi belah kanan tu adik pompuan aku, CACU
yg tengah 2 org tu cousin aku
bayangkan dengan berbaju begini kami berempat loncat2 ngan gojesnya amik buah duku
wakkakakakakkakakaka
aku org kampung, dah biasa berkain batik loncat2 panjat pokok dari kecik ok!
ada plak makcik aku ni wat plan nak check in kat melaka lak
dia dah book apartment 3 bilik 
bayou lagoon resort
area ayer keroh
diajaknya ramai2 check in

so aku ngan pakwe sepakat pi gak, tapi tak overnite la
sebab agak letih !
tau tak?
air kolam ni sejuk nak mati
aku tak mandi sebab tak bwk baju
anak2 aku je mandi dengan baju asal boleh

lepas maghrib, kami layan ikan bakar kat umbai
lepas makan, aku sekeluarga balik ke KL terus
derang ajelah check in termasuklah mak dan ayah aku skali
aku?
balik umah sendiri la
lagi best!
rumahku syurgaku kekdahnya!



Comments

  1. Kakak yang pakai baju dan tudung biru tu kan, comel la. Kak, kem salam kat dia aaaah.

    :wink.

    ReplyDelete
  2. Dh lamer xdgr citer tol pengantin...dlu kawan rietta org segamat pown ada tol...tapi xde larr parents dia tunggu, mak andam ngn adik dia klu xsilap...hmmm...bleh plak bdk bertiga tu paw tol sekali erk...itu rejeki namanya....amboi, dah gojes gojes gtu p lompat lompat plak...elly mmg aktifkan....hehehe....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg dasar tak reti duk diam, gitu la

      Delete
  3. selamat pengantin baru untuk kedua-dua mempelai..jarang ada orang lelaki suka pakai kaler pink ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah kan ema, tapi couple ni mmg sporting, cool aje pakai pink hehehehehe

      Delete

Post a Comment