hari ni malam jumaat ok!

sementara ini, aku sibuk dengan kerja-kerja untuk AGM PIBG sekolah agama alyssa
1 Mac 2014, Sabtu ni mesyuarat PIBG kami
aku AJK biasa aje
tapi aku diperlukan utk membantu membuat semakan akaun walaupun pakwe yang sebenarnya pemeriksa kira2
i hate last minute work
tought of ustaz dan ustazah buat all the report in proper manner
OMG tidak rupanya

tak pe
lusa aje pun AGM tu
tetap kena teruskan
buat ajelah yang terbaik aku mampu lakukan
come on!
we have total deposit of almost half million last year!
kena la audit betul2 kan!
alhamdulillah semua AJK sangat supportive!

pagi ni pun aku dah ke sekolah, collect baki2 dokumen
dan selepas entry ni dipublish, walau aku kat opis, aku kena siapkan akuan sekolah dulu
sorry boss, curi tulang hari ni ye, buat kerja lain, nanti saya ganti balik masa saya curi tulang ye
next week saya balik lambat sket!


kami malam tadi
2 dari kiri tu pakwe aku
guru besar kami perempuan
yang berkopiah tu our YDP PIBG
smalam bday dia

nampak tray blakang tu
setiap kali meeting mesti ada makan2 berat
sebab semua AJK bukan kerja dekat2
ramai yang dari opis terus mai meeting
biasanya makan nasi  + 3 jenis lauk + air panas + air sejuk + buah
smalam makan nasi beriani kambing, ayam goreng rempah, acar timun + nenas, buah tembikai, air sirap sejuk dan air teh o panas
aku  lak bawak jajan2 yang beli kat pangkor
biasanya ada je yang bwk makanan secara pot luck
so balik umah siap tapau lagi memasing hahahhahahahhaa
nampak yang belah kiri tu
kusyuknya aku hahahhaha

in between tu kami break kejap
sempena bday YDP kami
ada 2 kek
yang ni aku tak sure sapa beli
tapi aku nampak guru besar yang bawak
yang ni aku beli
spesel utk YDP kami
vanilla sponge cake layered dengan lychee
happy bday en iqbal
semoga pjg umur, murah rezeki, bahagia dunia akhirat

lets cut the cake

 


itulah punca kesibukan aku untuk minggu ni
selain dari aku baru aje balik bercuti ngan pakwe
plus aku tak sihat, tapi tak leh MC, dan juga sebab kerja2 kat opis memanggil aku dengan rakus skali

semoga semuanya lancar utk aku
paling penting AGM PIBG sabtu ni
aku berharap dpt meletakkan jawatan
aku harap tak de sapa yang bagi cadangan begini:
"kekalkan AJK yang ada untuk sesi seterusnya"
dan dtg lagi satu umah:
"cadangan disokong"
dan dtg lagi umah:
"cadangan ditutup"

aku harap ada muka baru yang membantu pihak sekolah
muka baru dengan idea baru
aku rasa itu lebih baik
aku tetap membantu sekolah dengan expertise aku walau aku bukan AJK
itu janji aku!

oh ada something sabtu ni
selain dari AGM PIBG
aku nak berniaga
aku nak tolong sekolah cari duit kasi top up duit tabung PIBG
apa aku nak jual?
nanti aku share ye 
skang kasi aku siapkan akuan PIBG sekolah dulu
sebab malam ni aku ada meeting lagi
have a good day everyone
jgn lupa malam ni malam jemahat
ahaks!
wakakakakkakakakakka

Comments

  1. hahaha..sempoi betul en iqbal..
    den tak tau la, bila tiba masanya anak den masuk sekolah, adakah den akan aktif benda2 macam ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak aktif tak pe, sekurang2nya amik tau, jgn asyik nak fire pihak sekolah aje, tapi ada gak sekolah yang sengal bengal, itu mmg wajib kita parents kasi fire!

      Delete
  2. ooooo akak cikgu yeee? hehehe baru tauuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Elly cikgu? Kah kah kah. Bila pulak kau tukar profesion jadi cikgu kak?

      Delete
    2. zila, ada tokoh ke sis jadi cikgu?

      Delete
    3. gelak ye ko tata, apa ko ingat aku tak leh jadi cikgu ke?
      kahkahkah camner la rupa aku jadi cikgu kan!

      Delete
  3. Pling xmahan tok ketua tu ha...sporting gile....suka YDP camtu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahhhhhaaaa wat pe nak siyes2, stress nanti, kan dah namanya pun kerja2 kebajikan, kita wat dengan hati gembira la, sama2 gembira, hasilnya sure cemerlang!

      Delete

Post a Comment