jom layan cerita rojak

kesibukan yang berterusan sejak bulan november 2013
byk benda gagal utk aku kongsi

so hari ni aku kongsi secara berjemaah ye

alyssa di hari pertama bersekolah untuk tahun 2014
sekolah agama sesi pagi
darjah 3 ibnu sina
hasil skodeng alyssa kat dlm kelas di hari pertama
oit!
tido ye!
nampak dia rebahkan kepala kat meja tuh
cikgu kelas alyssa
alhamdulillah mengekalkan kelas pertama lagi
ni plak hari pertama alyssa di sekolah kebangsaan
gambar ihsan teacher kat nursery
punyalah rajin teacher nursery nih, digaya2kan bebudak ni semua
 dicouplekan jugak anak aku tau si teacher nih
gambar ni pakai tudung
utk hari isnin dan jumaat alyssa pakai tudung 
ni plak aira dan aryan di hari pertama bersekolah di tahun 2014
aira  memasuki 6 tahun, aryan juga memasuki 4 tahun 
jom pi sekolah

ahhhahhahahahah
opis banjir
jgn disangka office tingkat 2 tak bleh banjir ye
akibat saluran air sumbat kat bumbung, air melimpah
bila tak dpt kawal, maka jadinya air terjun kat bilik boss
ni bilik chairman

ni bilik MD

workplace aku
banjir gak
bahana air yang bertakung
abis basah carpet
semua brg kena letak atas meja
sampai tak tau celah mana nak buat kije
sebab banjir terjadi hari jumaat
sabtu ahad cleaner semua full
makanya hari isnin aku panggil professional utk carpet cleaning 
RM600 utk satu office chargenya
peralatan mmg agak canggih aku tgk
sesuai dengan harga
sebab aku kata gini
dulu opis pernah banjir gini skali
tapi tak seteruk ini
puncanya bila gulatis buat renovation

keadaan semasa kerja2 cleaning sedang dijalankan
ni assistant aku punya workplace



bilik MD
aku tumpang fail2 kat bilik MD akkakakakaka
semua tu file aku
kata sulit, kena la simpan dlm bilik boss kan
bilik chairman
cantik tak meja aku wakkakaka
bersepah mcm apa
kulat warna oren dah naik kat cabinet
alahaiiiiii
abis kembang semua kabinet aku tau 
stress tau bila office banjir
abis tergendala semua kerja
tambah stress bila ada org bongok cam keta ni
kita dok tunggu tepi, bagi signal tunggu keta kuar, pas tu kita nak parking
dan2 keta kuar, dia lak parking
rasa nak bakar je keta dia
tido peluk kapal terbang
ko mampu?
tgk bujang ni
khusyuk betul main game
 amacam gaya tido?
 hasil kerja aryan kat school
 stail aryan kalau susun kasut dia, mesti nak park sebelah mama, apit selipar mama kiri kanan, so tak de sapa2 leh letak kasut dia sebelah mama hahahahahha
aryan, ko ni semua ko nak bolot kan tang mama
 tido lagi
datang sekolah amik duit bantuan 
dpt la RM100
dtg senyap2 skodeng apa alyssa buat dlm kelas
ingat tgh berborak, rupanya tengah baca buku
 bagusssssssssssssss
 hoiiii kucing sapa mati nih dlm longkang umah aku
 betik di pagi hari
kasi perut lawas
boleh gak dibuat rojak
akakakkakakakakkaka
amacam?
best tak cerita rojak aku?


tapi aku nak bgtau korang, rojak ni sedap weiiii
tadaaaaaaaaaaa
 takkan rojak aje?
mestilah ada pelengkapnya kan!
ABC jagung
 cendol
 tapi cabaran mmg hebat
gerai rojak, cendol dan ABC ni terletak di tepi jalan besar berdekatan bus stand nilai
senang kata kalau sesiapa dah biasa ngan pekan nilai ni, gerai ni tepi mydin aje
perghhh aku mai dlm jam 2.30 petang
bahang panas dari matahari campur bahang jalanraya mmg mencabar
mau melecur kulit weiiiii
nampak tu gerai dia
kat sinilah 
 



 dan jgn lupa laksa kat gerai kat bus stand tepi jalan taman semarak
best lepak sini, angin sepoi2 bahasa walau tepi jalan, redup sebab bykkkk pokok
amacam?
nampak sedap kan rojak tuh!

cuba tengok rojak ni plak
lokasi:  tepi jalan gak, depan hitachi bandar baru bangi
yang ni sedap gak, tapi aku rasa dah kurang kick, sedap lagi kat nilai tuh
 mestilah layan ngan cendol gak 
 nampak aira makan cendol dengan sedapnya
dan jangan lupa
mee goreng dia pun sedap
dia goreng letak kuah kacang sket
 ekekekkekekkeke
hahhahahhaah
udah2 la tu gambar rojak tu kan
next week aku share gambar rojak spesies lain plak ye kengkawan
selamat berhari minggu
eh yang tingin bleh la layan rojak cuti hujung minggu ni kan!

weekend ni aku check in kat rennaissance KL
voucher free kekdahnya
tapi alyssa ada kem pengawas plak kat sekolah agama, petang ni register
jumaat sampai la ahad
serba salah aku dibuatnya
dah la dia ada kelas swimming sabtu pagi, taekwando ahad pagi
haishhhhhhh
dilema seorang mama kekdahnya!
will update mana yang aku pergi dan mana yang aku korbankan
ada yang nak meneka?
kalau betul tekaan bleh aku blanje rojak 3 hari 3 malam!
kuikuikui




Comments

  1. elly ko ni klu part makan ceruk mana pun ko tau kan hahaha...tapi tak jugak gemuk! metabolism tinggi ya? bagus2! so hari ni cuti lg ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pg aku ada fisio kt hukm.
      Cadang pastu nk ke hosp pantai, staff aku dh seminggu admitted, aku lom visit2 tau.
      Tp ptg ni jam 3, alyssa kena register kem pengawas plak.
      Adehhhh mmg x masuk opis la aku ni.

      Delete
  2. Byknye citer...mmg rojak...pling suka aryan susun kasut...anak mama nie....sjuk hti bila skodeng anak dara tgh membacakan....uiks opis banjir?xsanggup nk hadapi...bgus la nk p fisio, take care yea...rehat kat hotel weekend nie pown best apa....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehhe apa nak buat, sesekali rojak pun syok kan!
      tq rietta, mmg nak rehat weekend nih!

      Delete
  3. hebat entry rojak ni. memang rojak habis. hmmmm bab opis banjir tuuu hmmmm tak tau nak kata apa hahahahaah

    ReplyDelete
  4. Salam kenal,

    Senang bila 'merojakkan' cerita macam ni. Tak payah pening kepala nak buat banyak entri. Jimat masa menaip :) Segala rojak yang ditunjukkan memang nampak sedap tapi masalah saya tak makan rojak pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak senang gak nak merojakkan ini semua, jenuh nak scroll album dan asing2kan...jenuh letak dlm draft berminggu2 baru dpt satu entry rojak
      alamak tak makan rojak ke?
      rugi la, itu antara salah satu nikmat dunia tau!
      salam kenal juga, tq for dropping by!

      Delete
  5. kau kalau tak cacamarba tak sah kan!!!??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak cacamarba tu bukan aku kan!
      betul tak?

      Delete
    2. Kan kak? Kau pelopor cerita rojak.

      Delete
    3. Amik idea dr blogger lieya latif....dia every thursday wat entry random photos. So aku terfikir utk entry rojak!

      Delete

  6. Selamat Datang di Obat Kuat Sex | Obat Pembesar Penis | Alat Bantu Sex
    Pemesanan: 085 713500997
    Klik Disini Produk Paling Laris Saat Ini

    obat herbal

    obat penggemuk badan

    Obat Pembesar Penis

    Viagra

    Levitra

    ReplyDelete

Post a Comment