makan itu makanan

seperti biasa entry makan2 secara berjemaah dari aku

restoran singgah selalu johor bharu
singgah makan kat kedai ni dlm jam 3 ptg
aku order ABC spesel ni, rasa dia biasa2 aje
nasi goreng ayam lemon
rasanya agak kureng
nasi agak kering 
ayam lak agak masam
restoran ni di area gelang patah
tepi laut ok
jalan menuju ke restoran
keadaan dlm restoran


ketam masak sambal
aira yang request
sayur yang dah turun harga
kecoh satu malaya
kangkung belacan
nasi goreng cina
tak ingat nama ikan ni apa, goreng dan cicah ngan kicap+bawang+limau kasturi+cili api
udang butter
ikan stim
sotong goreng tepung
singgah sini plak
dekat ngan bomba area larkin
caya tak caya as anak jati negeri johor, ini kali pertama aku nak try kacang pool
ni roti bakar
kacang pool
first try sedap!
layan kacang pool ngan roti
area kedai
ramai orang tau
ada gak nasi lemak 
sedap...dia letak ikan goreng sekor
gerai sri kayam
dekat ngan spital sultanah aminah
highly recommended
semua masakan terbaekkkkkkkkkkk
sotong masak lemak cili api...terbaekkkkkk




asam pedas ni mmg sedap!
rojak petis
tg mas, muar
jgn lupa layan sama ngan ABC spesel
nasi goreng ayam berlada
kurang kick
sedap lagi kat gerai area bus stand bentayan, muar
ayam berladanya, kuah cair
mee bandung
kebabom
selera ikut anak tekak masing2 sebab ada byk versi mee bandung
nak layan murtabak?
bleh mai sini

kalau dari arah melaka ke muar menghala ke muar ikut jambatan muar
alert ngan signboard ni
kedai murtabak before signboard ni
kuah ni makan ngan murtabak
jgn ko wat minum lak
murtabak singapore spesel namanya
mmg spesel
kelaparan tahap gaban
16 pinggan sushi utk 3 org makan
banana split
baskin robbin
wetex parade, muar
ABC spesel dlm rupa yang berlainan plak
area penjaja di lhdn jalan duta
air asam boi
kaw gila....puas aku minum
mee rebus
sedap, korang bleh try kalau mai lhdn
kita semua kan bangga menjadi pembayar cukai
last but not least
kafe dip n dip
di jalan telawi 3, bangsar
betul2 depan affin bank berhad
sebab baru lepas bedal mee rebus ngan air asam boi
aku order ni aje
sebab mmg lama tingin nak makan kat sini
plus nak rasa sedap tak coklat dia
coklat ni dia curah depan korang ye
ada waffle
dan buah strawberry, kiwi, pisang dan nenas
layan bersama ice peach tea
komen aku kat cafe dip n dip
harga mahal sket tau, 2 benda kat atas ni, plus adik aku order air lebey kurang cam aku, total RM60.00
tapi sedap, so aku tak la rasa terkilan, sebab aku kan penggemar coklat yang tegar
nanti nak bawak pakwe mai sini, sebab dia lagi kaki coklat
apa ada hal, syarikat punya bank depan cafe ni aje hahahahhahahahahha

aku tak kerja la weiii arini
smalam aku sakit pinggang teruk
rasanya sebab aku ngemas umah tak ingat ngan basuh kain 2 besen besar secara manual 
makanya smalam nak solat, time rukuk, suku rukuk pun tak sampai
gila ar berdenyut2 sakitnya
pagi ni, aku tak dtg kije
dan aku tak pi klinik pun amik MC
sebab aku tau, tak ada ubat yang aku perlu amik
aku mmg perlukan masa utk berehat
rehatkan muscle2 aku
tenangkan sket sistem badan aku
jgn wat kije, jgn angkat berat
hasilnya jam 2.30 petang
lepas mandi, aku dah boleh rukuk dengan betul
dan aku boleh menaip entry ini dengan jayanya!

esok aku fisio
dan aku rasa happy
sebab aku tau, tak de sebab aku kena admit!
esok tentunya sesi fisio seperti biasa utk aku, insya Allah!

Comments

  1. Gambar makanan sesaja. Bikin ailio gua merembes. Kejam tau.

    Selamat berehat.

    ReplyDelete
  2. aduh, perut yg kenyang dah rasa lapar balik tgk makanan kat sini

    ReplyDelete
  3. Akak kesiaannnnn nengok ikan stim tu. Dia mati tercekik sudu ekkk?

    Oh, kalau Singgah Selalu kat Danga Bay tu, wajib makan sup ekor goreng dia...aduhaii...boleh mimpi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaha sudu tu saja saya letak dlm mulut dia
      wakkakakakka
      sup ekor goreng?
      bleh try len kali!

      Delete
  4. ekau mmg kejam kak!! lapo den! hahaha

    nasib baik dah makan kacang pol...kalau tak, jgn ngaku JDT woiii...hahahah..tau tak, tokey dia kawin no 2 dgn Wan Maimunah...jhahaha..hari tu ayah mak den gi makan, Wan Maimunah yg sedang lap meja, angkat mangkuk...:)

    moga cepat la sembuh ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha padan muka ko
      alamak ye ke? nak pi lagi la, mana tau leh jumpa wan maimunah kan!
      tq tq
      aritu dah sihat, tapi sakit balik ni

      Delete
  5. Aishh, kenapa banyak sangat gambar makanan nie....
    Nafsu makan dah mula dahhh

    ReplyDelete
  6. Kacang pool ngn murtabak singapore tu mmg rietta teringin nk try...tapi ntah bila nk trun jhor lg...hehehe....dipndip...semua pown choc?yummy...

    Jgn kerja kuat sgt....kan dah sakit...take care yea....

    ReplyDelete
    Replies
    1. rietta mai la johor, nanti elly bawak gi makan2 hahhahahhaa

      Delete
  7. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa apakah iniiiiiiiiiiiiiiiiiiii. orang tak makan lagi laaaa wuwuwuwuuwwwwwwwuuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakakakkakakakkakaka
      ya ampunnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

      Delete

Post a Comment