muar kami datang!

ini cerita 28/1/2014
aku ngan pakwe ke muar pepagi lepas alyssa ke sekolah
aira ngan aryan, adik pompuan aku, CACU yang anto ke tadika

malam tadi aku tido dengan perut kelaparan
tidokan aryan, tetido terus aku tau
so target nak sarapan kat bandar muar
pada yang biasa ke muar sure tau camner rupa sarapan kat muar kan

pemandangan biasa sarapan pagi di muar
menu sarapan aku pagi itu
 sate, salah satu makanan favourite aku
dia letak je semua jenis sate, brapa korang makan, itu dia kira
yang korang tak makan dia tak kira
lebih 10 cucuk aku bedal
mmg lapar ok!

 tak lengkap kalau ke johor, kalau tak bedal soto
 alhamdulillah
perjalanan diteruskan ke rumah arwah abah
visit auntie dan adik2 
actually ada urusan arwah abah yang pakwe nak uruskan
makanya kami tunggu kawan baik abah kat sini sebelum bertolak ke batu pahat
 kalau arwah abah masih ada, kat sinilah kami selalu lepak borak2
tangga gak best, ngan angin sepoi2 bahasa bertiup
 kami bertolak ke batu pahat lepas kawan abah sampai jam 10.30 pagi
alhamdulillah urusan selesai semuanya

otw balik ke muar, kami pusing2 kat sini
pantai leka, dekat area parit jawa
first time aku pi





 ada menara tinjau
utk skodeng sesuai nih
 sebelum drop kawan abah, kami lunch sama2
area tanjung mas aje
senang dah mudah
memilih kedai no. 10
asam pedas ikan merah aku punya
asam pedas ikan pari ngan telo ikan pakwe punya
 pekena ngan bandung soda
 eh sempat singgah tgk benda alah ni
ini aku malas story la, sebab aku buta pasal projek ni
lepas drop kawan arwah abah
jumpa auntie, bgtau nak balik KL
 sampai ketemu lagi auntie

mcm biasa singgah r n r ayer keroh
utk rewardkan diri sendiri
akakkakakakkakakakkakaka
terliur ke?
sila masak ye 
kalau tak reti masak cam aku ni, dptkan di pasaran!




Comments

  1. Ko x naik menara tu utk skodeng ka beb? Ekekeke

    Cfm asam pedas ko tu sedP kan..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak naik, sebab masa sampai tu betul2 waktu tengahari, plus rushing nak ke muar plak, jadinya mmg lalu aje utk snap few pic
      len kali mai aku panjang menara tu ye!
      asam pedas tu?
      mmg sedap!

      Delete
  2. kampung aku!!

    sate Muor sedap kan..??! manis dan garing.. kuah kacang dia pun pekat..
    Satu-satunnya tempat yang sarapan adalah sate di Malaysia

    Kalau atas menara tinjau tu.. boleh skodeng Burung Botak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaaaaaaa kampung ko!
      sedap wei sate muor tu...selalu aku dtg muo, check in hotel, siap2 breakfast, memanjang tak dpt breakfast kat luar sebab kenyang
      kali ni dpt breakfast, mmg gua bedal la!
      panas, manis, garing, cukup rempah...kuah pekat nyum nyum
      ohhhh boleh skodeng burung botak ye?
      seko burung pun aku tak nampak
      tapi ramai apek cina melepak2
      waktu lunch pun kan!
      angin kuat...best!
      aku sampai waktu tengahari, matahari terpacak atas kepala, so sempat amik few pic aje....ni 1 st time aku sampai sini, len kali aku nak dtg lagi waktu petang2

      Delete
  3. tak pernah sampai muar lagi...sate nampak sedap...asam pedas pun nampak sedap...air krim ni pun nampak sedap..semua memang sedap lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan nampak sedap, memang sedap!
      sesekali mai muar, 2 jam je drive dari KL!

      Delete
  4. Replies
    1. yang last pic tu tak yah pi muar, byk tempat ada jual hehehehehehhe

      Delete
  5. Breakfast dan Lunch di Muar... Terbaekkkk dikk!

    ReplyDelete
  6. Kelas kau kak sarapan sate. Sebatang berapa sen?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah malam tu aku tido kelaparan kan!
      sebatang tak sure la brapa sen, sebab pakwe yang bayar.
      lagipun order mcm2 plus bungkus2 lagi...len kali aku pi, aku tanya brapa sen ye

      Delete
  7. anak akak dah abis study kt b.pahat so entah bila la akn ke Parit Jawa lagi.miss soto kat sana

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila free bleh aje mai
      sedapnya soto tu kan kak

      Delete
  8. Ini kampung saya juga!

    Berapa harga sate secucuk sekarang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, tak pasti
      sebab hari tu lump sum skali bayar
      sampai lupa tanya harga sebatang

      Delete
  9. bekpes kat muar mmg meriah kan..... sate dah dpt pagi2...ish ni rase nak ajak laki aku jalan2 muar nie....tapi ntah bile laaa...mamat tu busy manjang...

    adoi kecur tgk eskrim BR tu...aku puase noks arinie....adoi ...kijam! kijam!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak ampunkan aku beb
      kihkih
      pi la sarap kat muar tu, pastu bleh teruskan perjalanan ke melaka
      amacam, ok tak plan aku

      Delete
  10. Ko bekfes sate 10 cucuk dgn soto? Pergh...!! Big bekfes!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, aku suka sate wei
      so jgn terkejut kalau aku makan banyak!
      eh soto tu portion dia kecik aje!

      Delete

Post a Comment