Car Boot Sale 30/3/2014

seperti biasa
car boot sale datang lagi
ahad terakhir setiap bulan di bandar seri putra

lego



 stok jualan aku utk cbs smalam

ni tapak aku
satu tapak RM7 sahaja
hasil jualan tapak disalurkan ke tabung pembangunan dan aktiviti sekolah rendah agama bandar seri putra
jual baki baju alyssa dan aira yang tak muat
ni pun beberapa helai dah selamat terjual
nampak lelaki handsome yang tengah menjual tu?
pakwe aku la tu
aku terpaksa on and off time car boot sebab alyssa ada kelas taekwando
so kena anto dan amik dia
aira dan aryan duk kat umah ngan nenek dia sebelum aku pick up derang jam 9.30 pagi
kali ni kami langgar peraturan car boot
kami jual barang baru
kami jual lego
ampun ye car booters yang lain2
tapi kami dpt excuse sebab semua hasil keuntungan kami salurkan ke sekolah agama bandar seri putra
boss cbs kan bekas YPD PIBG
jom tgk apa ada kat car boot kali ni
macam2 ada
sebab ada 100 lebih car booter dtg kali ni

tgk tu
korang tin milo buang2 je kan
kat sini ada jual tin milo tau
botol2 kaca tu
semua ada jual
sure korang semua buang kan
perghhhh dulang tu legend tau
dulang tu dulu kalender tau tak
bila abis bulan december, dulang tu boleh guna


buku2 mmg banyak
terus aku tingat kat tata
tata mai la sini
byk buku ada jual tau
bulu mata cik ta pun ada ok!




nampak tu ahmad jais
beg dan kasut2
kasut2 branded banyak 
masih elok2 
haaaaaaaaaaaaa
pilih2 baju
longgok saja
selai RM1

pokok bunga pun ada
ni pun langgar peraturan
nak kena piat tinga
jual barang baru
haaaaaaaaaaa
charger2 lama dan tak pakai
korang buat pe?
buang?
jangannnnnnnnnn
boleh jana income tau

nampak bekas warna oren tu
yang bertutup tu
tu dulu2 masa kecik nenek aku wat isi kuih raya
byk gak jual brg2 lama
nampak pisau kaler ijau ala2 gigi ikan tu
RM200 katanya

yang ramai2 bertshirt merah tu
tu student dari universiti mana aku lupa plak
derang wat praktikal utk subjek entrepreneurship derang
derang amik 23 tapak kat car boot sale ni

car booter ramai
pengunjung pun ramai
alhamdulillah
ramai gak car booter yang wat jualan
tak amik sesen pun
semua hasil jualan masuk tabung PIBG sekolah
alhamdulillah
tq jugak yang wat sumbangan kat tabung yang disediakan
tq jugak kat car booter yang bayar tapak lebih dari harga RM7
syukur atas semua sumbangan
aku?
alhamdulillah dpt sumbangkan RM450.00 ke tabung PIBG sekolah hasil dari jualan lego
semoga aku dikurniakan rezeki dan kesihatan utk terus membantu pihak sekolah

so korang yang berminat nak bercar boot?
senang aje
bayaran 1 tapak RM7 aje
nak bayar lebih, kami lagi suka!
so boleh terus register kat sini



Comments

  1. Kak, nampak entry kau ni je pun aku dah target buku dah. Hahaha.

    Ni baru first time ke pakwe join kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kami dah join lama la
      dari 1st time cbs ni start kat area kami
      kalau kami tak jual sebab kekangan masa
      kami letak aje barang kat PIBG punya area
      tak de hal
      kalau ada masa sendiri la bukak boot hahhahahah
      contohnya mcm smalam
      best tau tak!

      Delete
    2. Tak maksud aku setiap kali ada event ni pakwe join sekali ke?

      Delete
    3. time dia ada dia join la
      time dia outstation aku ajelah yang menjual pun
      hehehehhehe
      tapi bila jual lego ni dia kena lebih sket bantu aku
      sebab dia power dengan semua character
      aku?
      smalam org tanya character loki pun aku dah gelabah beruk nak cari wkakakakakaka

      Delete
  2. semakin bertambah orang yang berniaga...Alhamdulillah..dapat keuntungan diberi kepada pihak PIBG...macam teringin tp tak tahu nak berniaga barang apa..kang barang baru..kena reject...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila kemas umah, sure ada brg yang tak pakai hehehehehehhee
      time tu kumpul dan boleh jual
      rumah clear, dpt duit extra dan anak2 pun seronok dpt berniaga sama!

      Delete
    2. PM kat facebook yer kak kalau ada nak buat car boot sale ni...

      Delete
  3. meriahnye...hehehe...langgar peraturan utk kebaikan xpe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe tapi tak leh selalu nanti org tak suka kan

      Delete
  4. banyak barang2 rare ada tu, tapi xkan semua hasil jualan masuk tabung. takde skit pun peniaga dapat ke? seriuss?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh takkkkkkkkk
      Terpulang pd peniaga
      Charge wajib RM7 utk 1 tapak

      Delete
  5. Kalau dkt nak jgk aku pergi. Huhu...

    ReplyDelete
  6. aritu gi car boot sale kat taman kita ni. banyak gak barang2 yang best. skang ni tiap2 wiken rasa nak gi. bargain hunter la orang kata kihkih

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa tau tak pe, bleh berhantu tau pi cbs

      Delete
  7. Assalamualaikum.
    Ada jual tapak lego x?
    Sy nak beli kalau ada.

    ReplyDelete

Post a Comment