cerita bday pakwe 21/03/2014

tahun ni mmg tak rancang apa2 pun utk pakwe
berbanding tahun lepas aku dah plan awal2 utk bday pakwe
bukan ntah kenapa
aku sendiri maklum sebabnya
begitu juga pakwe
makwe sorang ni susah hati
wakkakakakakkakaka

makanya mcm biasa
bday aje kami istihar public holiday utk diri kami sendiri
so bday pakwe, pakwe cuti
automatically aku pun cuti
bleh?
of course bleh kan

lepas anto anak2 ke nursery
pakwe anto keta ke peugeot seri kembangan
keta tu cam majok la plak
aku follow dari belakang
sebab cam lama je keta tu nak stay kat workshop
kihkihkih
jgn la majok
i luv u tau!

kami terus menuju ke mines shopping fair
minggu tu aku rasa lenguh2 badan
pakwe ajak pi massage
kat tempat kami selalu pi
thai odyssey
kami amik package 2 jam aromatheraphy massage
confuse kejap ..... bday pakwe ke bday aku
wakakkakakakakkakak
meh snap gambar sket at age 41
thai odyssey mines shopping fair

habis bermassage kami pi tengok wayang
kami beli hotdog
sebab lapa la plak hahahhaha
tgk cite ni
best cite ni
pasal lumba keta
keta cantik2, pastu best bleh bawak laju2
rindu nak bawak laju2
lama tak bawak keta laju2
last aku buat kije gila 2 tahun lepas kalau tak silap

abis movie kami terus ke PICC Putrjaya






borongggggg
byk gak la diborong
sampai nak bawak pun rasa tak larat

laparnyaaaaaaaaaaaaaaaa
otw balik
singgah sini







seafood kat sini sedap dia masak
tapi kali ni tak nak ar makan nasi
mushroom soup
aku tetap ngan udang butter
order 4 ekor aje pun
beso2 udang dia
pakwe amik lamb chop
aku amik chicken chop
air spesial kalau kami ke sini
fresh orange + laici + susu
sedap!
lepas makan dan puas dating berdua kami balik umah

ini cerita esok harinya
hari sabtu
celebrate ngan anak2 plak
jom kuar jenjalan

kami ke garden mid valley
ke red box
berkaraoke
ajak skali kawan farmville aku
si binturong dogol tuh

anak2 aku hebat berkaraoke
tiga2 minat menyanyi
derang share minat cam papa derang
jgn main2
lagu2 derang banyak dari band2 indonesia dan band2 malaysia
derang suka juga najwa latif





kat redbox siap skali ngan makan buffet

dah abis nyanyi 
ingat nak balik ajelah kan
tapi singgah sini sat
cari kek utk pakwe
nak beli cake ni




sampai umah 
kami celebrate sama2




inilah rupa kek 
sedap!
lemak berkrim disukai ramai
so itulah cerita di hari jadi pakwe tahun ini
di saat aku mengarang entry ini
aku dah dpt menemui jalan penyelesaian untuk benda yang  buat aku susah hati 
alhamdulillah
semoga urusan aku dan pakwe dipermudahkan
terima kasih pada dia yang percayakan kami
insya Allah janji kami akan kami tunaikan!

smalam ptg lps office hour kami ke bangsar
ada sket urusan
sempat singgah ke kedai buku borders
standard la kami
nampak kedai buku sure singgah punya
korang rasa apa pakwe mintak kat aku?
wakakkakakakkaka
tapi
memandangkan aku pun tak de belikan dia apa2 utk bday dia
aku pun setuju aje la dia nak beli apa
sebab benda yang dia mintak ni
adalah sesuatu yang dia nak masa umo dia 9 tahun
yelah, dulu2 kan susah
nak beli tak mampu
alhamdulillah ada rezeki dah tua2 ni
dpt la aku belikan
so inilah hadiah harijadi pakwe tahun ni

apa lagi kalau bukan pasal bola dia
utk pakwe
i love u so much
walau tak de hadiah menggunung tinggi
walau tak de celebration kebabom 
moga sentiasa dirahmati, diberkati dan di bawah lindunganNya
nanti bebila ada rezeki kita celebrate kat HRC bali ye
eh?
tetiba!
wakakakkakakakkaka



Comments

  1. bukan main over lagi birthday boy menyanyi. jamal abdillah mesti terkesima tengok dia

    ReplyDelete
  2. Eh nnt review ek camne main subbuteo tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok!
      tunggu dia main
      nanti aku wat review

      Delete
  3. Best2....yang penting spend time together. Happy birthday to the boy...

    ReplyDelete
  4. Sakan celebrate birthday. Siapa bayar elly. Jgn-jgn birthday boy yg bayar:)

    ReplyDelete
  5. bestnye family...eeeh camne nk men benda tu yea...jual kt kedai buku? errr..ke salah paham rietta nie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala game bola rietta
      jual kat kedai buku
      betul la apa rietta tulis tuh hehehehe

      Delete
  6. pehhh...siap massage... special massage ke? hehehe

    ReplyDelete
  7. Tak pulak kau ambil gambar masa massage ye kak? Hahaha.

    Hoi! Pi buku fair tak wasap pun. Leh gak kirim². Huhuhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gila ko nak amik gambar massage!
      hahahahhahaha
      laaaaaaaaaaaa nak kirim ke
      pi pun kebetulan aje tuh, tak plan

      Delete
  8. Wah sgt best.. pd aku dah sgt meriah sambut besday gitu..dua hari turut.. asal bahagia..
    salam..dr aku yg lma menyepi..ceewaahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq beb....lama betul menyepi....harap2 ko sekeluarga sihat2 selalu

      Delete
  9. wah, siap bermassage bagai lagi..hehehe..kak, restoran idaman ni sebulan sekali memang ema pergi..mak nak dtg tengah bulan april ni..nak bawa datang makan sini..wak fikir dah jauh dengan rumah pun.

    ReplyDelete
  10. This year xde aku ngn husben pn x celebrate birthday sbb dia x sht. Utk anak2 je belikan kek. Ok la tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok la tu beb
      semuanya pun bukan diukur dari sudut material dan apa yang nampak di mata
      yang penting apa yang ada dihati

      Delete

Post a Comment