Kota Kinabalu Sabah - Part 2

sambungan daripada entry Part 1

lepas kenyang kami di bawa ke Rumah Terbalik
sebab package kan, makanya kami rileks2 aje
proses pembelian tiket, driver yang uruskan hehehehehe

harga tiket masuk?
kami tak bayar apa2 sebab dah masuk dalam package skali
tapi for info dia charge RM10 setiap sorang ye utk dewasa dan RM5 utk kanak2
jgn terkejut ye, staff dia pakai kain batik tau

konsepnya adalah rumah terbalik
dan segala brg2 di dalam rumah tu adalah terbalik
dalam rumah tak bleh amik gambar
tapi dlm rumah tu mcm rumah biasa ada ruang tamu, ruang makan, bilik tido, bilik air, dapur
tetapi semua brg adalah diletakkan dlm keadaan terbalik
satu konsep yang agak menarik

tak la besar mana pun rumah ni
kejap je dah abis tawaf dlm rumah hehehehehhehehe

kuar2 aje terus cari souvenier
aku beli fridge magnet aje pun
seketul je pun

dari angle ni plak
angle ni dari area cafe dia heheheheh
cafe dia adalah jual air dan makanan yang berkonsepkan ringan
jom pi area lain plak
kat luar ni ada keta terbalik

fuyooo dlm keta tu bantal arsenal tau
go gunners!
ni plak area luar umah terbalik
snow man pun terbalik
basically byk lagi yang boleh diterbalikkan di sini
kalau byk benda yang derang boleh buat, rasanya lebih berbaloi kunjungan ke sini
tapi aku rasa cukup berbaloi la mai, sebab konsep dia menarik

ok teruskan perjalanan menghala ke kundasang
tak men la pasang aircond dlm keta
kami guna aircond semulajadi
segarnya udara
berkabus sana sini


pastu kami singgah di area nabalu
ada gerai cenderamata kat sini
harga agak murah
pandai2 la korang tawar menawar ye



sambung perjalanan lagi menghala kundasang
nampak spiderman tu pakai sarung tangan
dia dah mula sejuk dah
mana tak sejuk
tangan kat luar
mmg la
akhirnya sampai di pekan kundasang
tgk bentuk muka bumi dia
dan rumah2 yang terbina


wowwwwwww
kagum
masa kat pekan kundasang ni
hidung aku bau sedap
ada kepak ayam bakar
ada burger
bau dia menusuk idong ko
automatic perut lapar
hahahahhahahaha

tapi aku tak stop pun beli apa2
sebab ikut plan, dinner kami menanti di hotel
hotel manakah akan kami pi malam ni?
tunggu next entry
stay tune!


Comments

  1. Spiderman sejuk jugak ke?


    Kak, x snap gambar dalam rumah terbalik tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada dlm entry ok
      Dh mention x leh amik gambar dlm umah
      Baca bebetulllllll

      Delete
  2. teringin nak gi rumah terbalik nie...mase aku pegi dulu takde lagi nie...tgk dari pic org mmg menarik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama dah tu wei
      apa kata buat trip baru ke sini
      mmg menarik!

      Delete
  3. Aku pon suka Rmh Terbalik tu.. Cool sgt! Aku beli mug 2 bijik, guna sampai arini. Tapi x sempat nak ke Kundasang... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cool!
      wah 2 mug skali tuh!
      plan trip baru
      kali ni masukkan kundasang
      make sure check in kat kundasang tau!

      Delete
  4. Bestnyaaaaaa....Kundasang..!! Travel agency best tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. best!
      saya buat special review utk travel agent di last entry nanti!

      Delete
  5. Replies
    1. ekau biau beno?
      mau mati kesejukan aku wei!

      Delete
  6. masa ko kecik-kecik dulu ... ada tak main 'kacap telabik'?

    ReplyDelete
  7. Rietta xsempat ke sini...jika ada rezeki akan ke sana lagi...

    ReplyDelete

Post a Comment