Kota Kinabalu Sabah - Part 5

part 1
part 2
part 3
part 4

biarlah gambar berbicara
aku bicara sket2 aje
entry ni kita layankan gambar gunung kinabalu aje ye

disebabkan aku terror sangat guna dslr aku yang lama tersimpan rapi di dalam muzium kat umah tu
makanya inilah hasilnya ye
aku tak dpt nyatakan dengan tepat waktu aku snap picture ni
nyesal plak aku tak amik gambar yang sama di setiap sengah jam
eh kalau korang ada chance, amik gambar setiap sengah jam
sure ko akan nampak perubahan pemandangan kat gunung

ni gambar pertama, ketika jam menghampiri jam 6 pagi
di saat matahari mula memancarkan cahaya
akan nampak ada area yang bercahaya matahari
dan ada area yang redup
awan pun tak de tau








dah mula ada awan2 berarak







awan dah mula banyak













semakin banyak


dan menutupi gunung kinabalu secara keseluruhan ketika jam menghampiri jam 10 pagi
yang nampak hanyalah awan yang menyelimuti gunung



subhanaAllah
menyaksikan pergerakan awan meliputi gunung kinabalu
seakan2 lukisan di depan mata
semoga ada kesempatan utk berada di sini lagi
amin!

masa utk pack dan check out!
jumpa di entry seterusnya
xoxo
publish!


Comments

  1. Subhanallah...Elly. Cantiknya gambar2 tu....

    ReplyDelete
  2. Hehehe scroll laju2 dah jadi macam video hehe

    ReplyDelete
  3. Elly tunggu detik-detik perubahan itu dah macam national geographic pulak kakak tengok:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak, saya suka nature kak!
      saya suka benda2 adventure, saya suka aktiviti luar, saya suka aktifkan diri saya dan saya suka ketenangan!
      contohnya tengok gunung ni
      saya rasa sangat tenang
      ketenangan yang saya tak dpt kat tempat lain

      Delete
  4. Serius aku rindu nak ke kk semula bila tgk gambo2 dlm entry ko yg ni. Dulu kami tak terpikir nak stay 1 mlm di kundasang, balik hr jer. Tp dpt lar tgk puncak kinabalu dan merasa sejuknya cuaca di sana...alhamdulillah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pun dah rindu nak ke KK
      dan rasa nak ketuk kepala, nape tak stay 2 malam kat kundasang
      sebab bila dah sampai sana, hati jadi tak keruan
      best rupanya kundasang ni
      len kali aku nak stay lama sket kat kundasang

      Delete
  5. Bila ler nak sampai ke puncak kinabalu lagi ni.

    ReplyDelete

Post a Comment