WW - 05/03/2014



Comments

  1. dulu ada buku ni kat gobok kat kampung..
    puas cari .. tak jumpa..

    dah ada versi baru..
    gud..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku pi jakarta bulan december last year
      dia ada wat movie
      ko tau panggung full house
      penonton keluar dengan penuh air mata
      termasuklah aku
      sampai la awal 2014,masih lagi ada di pawagam
      gila ar
      movie dia memang terbaik
      aku tunggu masa dia jual dvd
      aku akan beli yang ori
      kalau ko ada peluang utk menonton
      highly recommended!
      dulu buku ni lain versinya
      balik dari jakarta
      aku terus cari buku ni kat MPH
      itupun kena order
      hahahahhahaha

      Delete
  2. masa kecik kecik.. aku baca..
    'wijik'

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sama la, lidah org kampung kan!
      tak silap aku buku ni hard cover dulu2

      Delete
    2. hoi ingat makanan aje ye daddy zzz ni

      Delete
    3. tata, dulu masa kecik2 aku stay ngan atuk nenek, jenuh wei kena kacau wajik dan dodol
      tapi wajik nenek aku sedap
      rindunya kat arwah nenek!

      Delete
  3. menariknye....rietta belom pernah baca...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rietta, bahasa dia sangat puitis
      kalau baca penuh penghayatan, sebulan belom tentu habis

      Delete
  4. Kakak rasa kakak baca buku ni masa kakak form 4 ke form 5 gitulah. Banyak ayat yg digunakan indah-indah dan cantik elly..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye kak, saya baca masa kecik2 dulu...totally dah lupa
      bila ke jakarta bulan dec last year
      saya tgk movie dia
      perghhhh kak
      memang best
      tapi movie dia ending lain sket
      ayat2 dia sangat puitis kak
      dlm movie pun begitu

      Delete
  5. Replies
    1. best!
      tapi lom abis baca la!
      hehehehhe
      kena time betul2 sunyi dan tenang
      baru syok baca!

      Delete
  6. Akak baca masa sekolah menengah. Long waiting list. Kalau dapat jadikan koleksi, memang bertuah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg lama gak tunggu hari tu
      saya book kat MPH
      itupun tinggal 3 copy aje
      saya beli satu dan adik beli 1
      terkilan cite ni tak masuk malaysia
      kalau masuk malaysia cite ni
      saya mesti tgk lagi

      Delete
    2. kak, dah habis baca nanti buat ulasan ok?

      Delete
    3. cerita dia panjang la, mcm2 in between tu, kalau ko baca or tgk movie sure meleleh

      Delete
  7. best bebeno ke buku ni? pernah dgr tajuk dia few times

    ReplyDelete
    Replies
    1. best!
      its hamka ok!
      tak kenal hamka?

      Delete
    2. kat indon sure ada kan..?
      aku nak cari lah nanti

      Delete
    3. Aku tgh tunggu dvd keluar. Kalau ada aku bgtau ye.

      Delete
  8. Ni novel peberet mak & arwah ayah aku..

    ReplyDelete
  9. letak skit ayat2 puitis dia kat dalam blog ni

    ReplyDelete

Post a Comment