Kota Kinabalu Sabah - Part 7

dah selamat check out
kita mulakan perjalanan

sampai dah sini
ni entrance fee
aku tak tau mende
semua driver uruskan
sebab bayaran dah include dlm package
 

 cantik tempatnya
cuaca pun best
aku sampai lebih kurang jam 11 pagi
berkabus
gunung kinabalu pun dah tak nampak
 pagi2 ni lembu meragut rumput
tapi hari ni lembu meragut rumput jauh sket
so tak nampak la lembunya
patut management tempat ni kena sediakan kenderaan
untuk pengunjung mengelilingi padang ragut
so bleh tgk lembu ragut rumput
sambil berposing2 ala2 kat new zealand
seriuously cantik sangat view
cuaca pun sejuk dan nyaman
brenti sini amik gambar
tempat wajib bergambar




dah puas tgk padang ragut di cuaca yang dingin dan sungguh nyaman
jom masuk dalam bangunan ni
wajib makan
ice cream ni
biasalah mestilah berunsurkan susu lembu
sedap wei
sejuk2 cuaca, ada aku kesah?
ada gak jual benda lain cam susu lembu dll
semuanya berunsurkan susu lembu
tak dpt tgk proses perah susu lembu
sebab proses perah susu lembu
pada jam 3 petang
dpt peluk lembu gojes ni pun oklah kan aryan hehehehhehe

dah makan minum benda2 berunsurkan susu lembu
dah beli souvenier
jom pi tgk lembu dan kambing kat area belakang
memasing teruja nak bagi kambing minum susu








dah puas bagi minum susu
bagi plak makan rumput rampai
wakkakakakakaka




bluwekkkkkkkkkkk
mcm comel je
dah puas tgk lembu dan ladang kan
review:
  1. kalau nak tgk padang ragut ni berlatar belakangkan gunung kinabalu, datang awal2 pagi ye, insya Allah bleh nampak...dtg lewat cam aku, mmg abis la berkabus bagai
  2. pagi adalah waktu utk lembut2 meragut rumput, bleh tgk di padang ragut....cam aku nasib kurang baik, lembu pi meragut kat padang ragut yang agak jauh, so tak delah nampak lembunya
  3. nak tgk proses perah susu, mai waktu petang, dalam jam 3 petang, selain dari waktu tu, sila jangan mimpi
  4. pi sini, wajib beli aiskrim, susu dll, sedap weiiiiii
  5. ada gak souvenier cam tshirt, FM, key chain dll, aku pengumpul FM, so mmg wajib la beli FM kat sini ye
  6. cuaca mmg sejuk sket, best betul, feeling2 ala2 new zealand

ok jom sambung ke destinasi seterusnya!
amacam model ni?
hot tak?
wakakkakakakakkaka
tiket masuk
dewasa RM5
kanak2 RM2
kami rileks aje, driver yang beli dan bayarkan
sebab dah masuk dlm package juga
kalau nak beli makanan ikan ada dijual
lupa plak brapa harga dia

dah2 jom masuk
alyssa awal2 dah lari
diikuti oleh aryan
hahahahhahaha
tinggal aku ngan aira aje
alyssa cuba nak tunjuk berani
poodah la ko alyssa
pastu geli angkat kaki
mama plak kena angkat ko
sekel kang
maka, tinggallah aku ngan aira yang berani
selalu aira ni penakut
tetiba bab ni dia brani plak
cayalah aira

 rileks je dia bagi ikan makan



 sekali masuk sini dia bagi masa 15 minit aje
so tak la sesak sungai tuh
dah abis 15 minit utk session kita
dia akan bgtau guna loud hailer
so every group yang masuk akan ada numbering system

tgk 2 bradik tu
cool aje duduk dlm air bersama gigitan manja ikan2


sudahlah alyssa
tak yah nak test2 air tu sangat
paling penakut budak si aryan
wakakkakakakakka
stay kat atas tebing aje
wakakkakakakakkakakakak
mmg best la spa semulajadi ni
first time try 
mmg tak mengecewakan
ikan besar2 byk plak tu
mmg seronok la
tapi ada gak yang menggigit kaki
sakit la sket time tuh
masa aku sampai area ni
matahari terpacak atas kepala
so panas sket la
ada gak jambatan gantung
tak sempat la nak naik
sebab panas plak matahari tuh
so pada yang nak dtg sini, ada je kemudahan tandas dll
senang la kalau ada urusan qada hajat dll, tak yah la susah payah nak cover pakai daun kat tepi sungai ye
hehehehehhe
so kemana kami next selepas ni
stay tune in next entry!



Comments

  1. Perah susu lembu, kul 3 petang. Rogerrr....

    ReplyDelete
  2. pengalaman bg susu botol kat kambing tu mesti best utk budak2 kan!! errr...tahan ko ye ikan tu gigit2 kaki? tak sakit ek? tak geli ek?
    eeeeee.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakitttttttttt
      sesekali dpt yang gigi tajam perghhhhhhhhhh terjerit gak dibuatnya
      geli tu memula je
      pas beberapa saat dah ok!

      Delete
  3. aku tingin betul nak pi ladang lembu tu...nak pi new zeland ntah jaman bile dpt pergi, dpt feeling amik gambar ngan lembu kat sabah pun jadi laa hahahaah rupe dah ade dah mcm lembu new zeland ihihihih

    wey berani ko kat sg kelah tu...aku mase pergi laki aku jek buat...aku mmg dok jauh2 sambil geliat2 geli .....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ladang lembu tu mmg amazing
      aku mmg sukakan suasana dia
      ko ni geli geleman la tu
      ok je beb
      cuma sesekali terjerit kena gigit ngan gigi ikan yang tajam tu

      Delete
  4. mesti nyesal ikan tu makan kaki kau kan!!!

    ptui!! ptui!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. wakkakakakakakka
      lupa lak interview ikan tu

      Delete
  5. betul ke ikan kelah?... bila angkat kaki tengok2 ikan keli afrika semuanya

    ReplyDelete
  6. den insya allah cuti seminggu hujung bulan 4 ni kak...plan nak ke sabah...so mmg nak menelaah entry2 ekau ni.. ada tak cerita pasal SEWA KERETA? kena lah sewa kereta kalau ke sana kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. silalah telaah ye
      kereta sewa aku tak tau
      sebab aku amik package utk trip ni, ngan keta + driver

      Delete
  7. Eh kak. Lembu tu tak takut kan labah-labah bagi ia minum susu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lembu to cool je
      apa dia dulik labah2
      asal dpt minum susu

      Delete
  8. ruginya masa pergi ke KK tak pergi ke tempat yang akak pergi ni

    ReplyDelete

Post a Comment