makan sana sini

ya ampunnnnnnn
ingat nak up entry ni ari isnin
tak pe ar, aku up hari ni ye
spesel utk korang
kot2 la ada yang tingin
bleh pi weekend ni makan
ekekekekkeke

ni last 3 days aku pi makan ngan pakwe
kat delicious, bangsar village 2
pumpkin soup
sedap!
sangat creamy, ada cheese + mushroom + roti kenit2 tu
lupa lak pakwe punya air ni apa nama
aku punya air lychee + lime
sedap!
cake ni gila sedap
atas tu ada caramel + kekacang
bawah tu cheese cake
cheese cake yang sedikit light cheesenya
diblend dlm mulut bersama kekacang dan karamel
pakwe punya - nasi kerabu
gila besar portion dia
pakwe kata sedap
aku tekak omputih aritu 
amik spaghetti
spicy crab
tak brapa sedap
tapi abis gak aku bedal
ni cup cake aku beli utk office mate aku yang admit kat pantai hospital
beli kat bangsar village gak
sedap wei cup cake dia
mcm2 perisa ada
sangat moist

ni namanya nasi goreng SWIK
wadihana bandar baru bangi
ice room @ nilai
oreo
ice room @ nilai
peanut
nasi ambeng terbaik
RM5 aje!
mana nak dpt nasi ambeng ni
senang aje
kat seksyen 3 bandar baru bangi
dekat open car park dekat ngan proton edar
dia tepi jalan aje
 ayam dia digoreng panas2 kat situ
ni takkan tak tau
mc d punya wrap yang cinonet tu
mee goreng mamak tepi jalan
kat gerai jual cendol depan hitachi bandar baru bangi
speselnya mee goreng ni
dia goreng campur kuah rojak dia sket
tak ingat kat mana
tapi aku ingat ABC ni sedap
@ starbucks alamanda

kat mee tarik warisan, lake fields
ni sedap
pedas tapi nak gak makan sampai abis
kat mee tarik warisan, lake fields gak
lamb noodle
sedap
ni member aku bagi
fruit pie
beli kat warta bandar baru bangi, ada gerai kat depan kedai mamak central market tu
pie dia sedap2 nak2 apple pie
red velvet cake yang sangat light
beli kat restoran d'bukit pepagi hari masa breakfast
waffle di food court alamanda
puas aku makan
nasi ayam gemas kat nilai
ayam je aku snap
nasi dia lupa nak snap
terbaekkk ini nasi ayam
mee udang masa meeting PIBG kat sekolah agama
boleh tahan sedap
udang besar
tapi sayur tu aku tak makan
kari kepala ikan
mamak central market kat warta bandar baru bangi
office mate belanja
first time aku makan kari kepala ikan
sebab aku tak reti makan kepala ikan sebenarnya
dah org belanja aku bedal ajelah
aiseyman gigi ikan tuh!
baru2 ni bday kat opis
bday pakwe
dan 3 staff dia 
bday cake derang
mereka yang sambut bday
happy bday korang!
yg kiri skali assistant aku
sebelah dia HSE officer
sebelah baju peach tu pakwe gua la
yang kanan skali tu our subsidiary staff, company yang wat event
celebrate kat @ grills, bandar baru bangi
aku choose tempat nih
air aku
majoriti order air ni
ada 3 jenis buah dia campur2
starter
ala2 bbq chicken wing
sedap wei
ini wife chairman order
dia duduk depan aku
geng borak2
ni aku punya
lamb
sedap
ni assistant aku makan
spring chicken
sedap
ni senior engineer aku punya menu
marinara spaghetti
amik seafood penuh
so makan2 bday ni 11 org join
total bill RM450.00
gua kena bayar dulu wakkakakakakakkaa

last but not least
bawak pakwe makan kat dip n dip bangsar
pakwe punya air
pakwe punya order
aku punya order
dip n dip ni mmg tak pernah mengecewakan
sedapnya
rasa nak pi bangsar skang gak pi makan lagi 
wakkakakakakkaka

so, weekend ni nak makan apa?
air kena catu nih bermula hari ahad!
so??????????????

Comments

  1. Giler la kau ni kak. Tayang gambar food banyak macam ni. Kau membangkitkan nafsu makan yang aku pendam lama tau.

    Hish.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rileks la
      inikan sebahagian dari dugaan

      Delete
  2. amboi, bukan main berlambak makanan. terkulat2 tengok samil gigit jari

    ReplyDelete
  3. Dahlah kakak ni tengah lapar tapi dpt tengok aje. Tak patut betul tau Elly ni kan..:)

    ReplyDelete
  4. Variasinyaaaaaaa.... Elly...akak terus rasa gestrik sebab lapar tahap gaban nengok gambor2 nie... Aduhaiii

    ReplyDelete
  5. Perghhhh kenyang mata tgk entry ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah
      jgn lupa baca doa kenyang
      hehehehhehe

      Delete
  6. Marathon makanan ni nama dia.. Hehhe

    ReplyDelete
  7. ya ampun elly!
    i is jelly awk kurus menten
    tgk makanan maveles kt atas tu fuhhh!

    apapun pumpkin soup my fav for ever ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah gemuk mamyyyyyyyyyyyyyy!
      baju dah ketatttttttttttttt

      Delete
  8. Mee goreng depan Hitachi tu this weekend aku Cuba tak tahan dah rasanya nengok gambo tu he.he

    ReplyDelete

Post a Comment