Indonesia: Jakarta Bandung - Part 9

kota jakarta
macam2 ada
amik masa dating
kami ke hotel berdua
tinggal cacu ngan linda kat apartment
derang kata nak tido

call driver suh pick up
pakwe kata massage kat sini best

1 bilik khas utk kami



bath tub tu lepas massage 
berendam plak
best gilak
mmg best la massage kat sini
aku suka bab2 massage kat indonesia ni
murah
servis mmg terbaek
walk in kat hotel
kalau nak massage mmg tak menghampakan
kalau kat malaysia
kena booking dulu
itupun byk hal dan jawapan
nyampah
belom campur caj yang mahal tah apa2
so
kalau ke indonesia jgn lupa pi massage ye
rugi kalau tak bermassage
walau kat hotel
harga tetap berpatutan
meni dan pedi pun murah
tak mcm kat malaysia
harga melampau

abis massage apa nak buat?
jalan sekeliling hotel



di satu hari yang lain
kami ke senayan city
pagi2 kami dah keluar dari apartment
sampai aje senayan city
perut lapar
sepakat nak makan sushi lagi

ala2 sushi king
ada yang gerak2 pusing tu
dan boleh order
kami order ala carte

tapi sebelum order kami sampai 
meh bedal dulu apa ada yang kat gerak2 tu
nampak tak cheese dia leleh camner




serious terbaik sushi dia
aku pastikan aku akan repeat kalau mai jakarta lagi

adik aku makan spaghetti
kami ber3 order bento

jom jalan sekeliling senayan city








cantik tak eskelator dia
bentuk kasut tumit tinggi




kedai gunting rambut kanak2
menarik kan
kusi dia ala2 keta yang bleh masuk duit tu 

pakwe ajak tgk wayang
cite indonesia plak 
adik aku ngan kawan dia dah komen2
pehal pakwe aku ajak tgk wayang cite indonesia
ntah apa2
aku diamkan aje
biarkan derang
kali ni amik pawagam biasa aje
sebab aritu dah amik yang berkatil
inilah ceritanya
novel yang ditulis oleh hamka
difilemkan

apa ulasan aku?
cite 3 jam ok
bahasa indonesia dia boleh difahami dengan mudah
bahasa kesusasteraan
cerita dia mantap
mmg full house panggung
bila lampu pawagam dinyalakan
mata semua penonton merah dan bengkak
menangis
termasuklah aku
menangis meleleh2 tengok cite ni
tapi
ada tapinya
ending cite ni tak mcm novel yang hamka tulis
apa pun tetap best
sampai la hari ni
setiap kali pakwe ke indonesia
dia cari dvd original cite ni
tapi tak de
apatah lagi yang cetak rompak
mmg tak de
serious mmg best cite ni
adik aku ngan kawan dia kata terima kasih byk2 bawak derang tgk cite ni
sebab mmg best gila
balik malaysia derang pi cari novel tulisan hamka ni
beli dan hadiahkan kat aku satu
tq banyak2

satu lagi yang aku suka kat sini
ada tandas khas utk kanak2
dah puas jalan
tak beli apa pun tapi
dah puas makan sushi
dah puas tgk wayang sampai meleleh air mata dan air idong
jom balik
naik taxi ajelah

Comments

  1. aku tak jumpa lagi buku tu kat sini!!

    ReplyDelete
  2. bestnye...jln jln...tgk wayang....hehhe....

    ReplyDelete
  3. Ada lagi ekk buku tu? Akak pernah baca masa kecik2 dulu sekaliii jer...

    ReplyDelete

Post a Comment