Indonesia: Jakarta - Part 1

nak cuba buat entry seringkas cam dr singa utk trip indonesia nih
heheheheheh

klia
charms pandora pertama aku beli
borong ni gak
duty free kan
via lion air ke jakarta
via air asia balik ke KL
safely landed
 pi ngan pakwe atas urusan kerja sket
urusan leisure yang banyak
 bawak adik bungsu aku skali
dan jugak kawan baik dia
total = 4 org budak riang ria
 tunggu driver kami, Pak Rudy pick up
mood:  lapo nak mati
sebab lion air tak dpt sediakan makanan dlm flight tetiba
dah la tak ckp, sampai tanya sendiri kat pramugari tak jual makanan ke?

 tengah tunggu driver sebab macet 
tetiba nampak kotak ni
siap suh mamat tu brenti nak amik gambar
otak-otak ibu elly
sejak bila gua ada brandingkan otak2 gini


driver sampai
terus suh dia bawak ke apartment kami
company aku ada apartment kat jakarta
sampai apartment terus aje ke sini
the lucy's kitchen
lapo nak mati
 aku makan ni
tapi tak cukup kenyang
tapi confirm sedap
 pakwe punya
 menu dia
lucy's kitchen ni dah mcm kantin kami semua bila duk kat apartment ni
makanan dia sedap2
selalu lepak sini sebab ada wifi
koh koh koh
tapi apartment pun ada wifi gak


dah kenyang
sila balik apartment
mengambil gambar di kawasan-kawasan apartment adalah dilarang
aku dah kena sound skali



apartment best
mini market, dobi, salon, kedai makan semua ada
degil amik gambar curi2
lobby apartment
aku suka
ada staff yang akan arrangekan teksi dll
tunggu aje kat dlm
nanti teksi sampai dia panggil
 apartment kami
yang pakwe dan engineer dia duduk bila ke jakarta
umah org lelaki gini ar
sepah
sila sesuaikan diri ye elly
 sewa Rp5 juta sebulan tak termasuk api dan air
payah nk jumpa sewa monthly
sebab sana byk sewa tahunan
 pemandangan keliling apartment dari tingkat 29
waktu malam
 pemandangan keliling apartment dari tingkat 29 di waktu siang
 area tengah 
kawasan banyak pokok = kawasan perkuburan
pakwe kata: "bangun pagi, bukak tingkap bilik, tengok luar, insaf nampak kubur"


to be continue in next entry
xoxo
publish

Comments

  1. hahhahaaa..
    pesal lak tetiba aku terjebak dalam entri ni nih!!

    chop..
    ni trip yang baru?


    [bisik pelan-pelan.. sebab kau selalu post cerita lama-lama dulu-dulu yang kau peram lama-lama}

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni trip bulan 12 aritu kahkahkahkah
      bz la wei, mana la sempat nak membuat entry bagai

      Delete
    2. [bisik pelan-pelan jugak]

      Meh aku jawab kan kak. Kau tengok kat part tiket tu ada tulis Dec. Lagi pun Elly dah wasap aku itu hari pasal trip ni.

      Dia belikan aku souvenir je, sebab aku minta dia bawak balik mamat pilot tapi dia tak bawak pun.

      Delete
    3. byk cite nak share kat sini
      tapi ko tau la
      aku kan bz kalah obama

      Delete
    4. tataaaaaaaaaaaaaaaaaa
      kahkahkah
      haaaa insta weather aku pun ada tarikh
      siap suhu dan cuaca bagai lagi
      hahahha
      mamat pilot?
      tak yah la tata
      semua tu laki org

      Delete
    5. hahhahaaa!!
      baru perasan kat insta tu!!

      oiit!
      add lah aku kat instagrerem!
      DrSinga nama aku..

      Delete
    6. kak singa! gue request IG
      tp x ingat nick gue apa
      huhu

      Delete
    7. gua tak de instagerem
      ada fb aje kihkihkih
      nanti la gua jebakkan diri dlm instegerem ye
      oit tata pe nama kat instegerem

      Delete
    8. disebabkan ko dr singa
      aku dah create akaun instegerem
      sila accept sebelum aku remove application dlm note 3 aku

      Delete
  2. Ringkas dan padat N3 elly ni
    Tapi kakak dpt faham satu-satu destinasinya.

    Ada apartment kat sana bestnya:)

    ReplyDelete
  3. selesa appartmentnye..cantik...tapi pelik tang takleh amik gambar tu...ape rules dieorg pakai...takut org tiru ke hahhahaha..pelik plak kan...

    ReplyDelete
  4. wahhh berjalan lagi nampak. syiok baca entry orang berjlan. lagi2!

    ReplyDelete
  5. adik bongsu akak sebiji muka dengan pian...hehehe... dah ada penginapan tak susah lah nak bercuti selalu kat sana

    ReplyDelete
  6. Wahhhhh dec punya citer lama dah tu hehe..dasat gak ko still blh ingat.

    ReplyDelete
  7. Brace yourself, nai.. Ni baru part 1. Huhuhu. Lapar nak mati ada 2 kali ya.. Konpem lapar!!

    ReplyDelete

Post a Comment