Indonesia: Jakarta - Part 2

jom sambung
kita call driver!
dah lepas lelah kat apartment
kami decide jalan2 ke mall
pacific place
org jakarta panggil PP (sebutan pepe)
tukar duit dulu

christmas coming soon
window display and other display = superb
aku = kagum
its moving





budak paling happy
bersama geng yang happy
kalau korang org2 display
sure korang suka benda2 ni cam aku

luv the design
handbag
aku suka snow effect dia



tujuan utama ke pacific mall
tengok movie
di blitz megaplex
tapi nak tengok movie yang berdurasi lama
the hobbit
sorang Rp130,000.00 aje
gila murah
tak caya tengok camner panggung dia
muka budak tak sabar
tak sabar utk tengok wayang di atas katil
bersama bantal dan selimut yang lengkap
show time
tengok hobbit
bukan buat wayang lain
sambil baring, sambil tengok movie
makanan kena ada
aku tak tipu
nachos ni sedap gila
and of course with latte
the hobbit...best cite ni
tak rugi tengok

kat luar pacific place ada satu lagi tempat tujuan wajib
hard rock cafe jakarta
seperti biasa ke rock shop



hasil borongan
nak dinner sini tapi ramai
pastu nak masuk kena bayar entre fee
apa hal plak
makan tempat lain ar
kami ke hotel borobodur
sini ada sup buntut terbaek
nampak santa dah tunggu?
nak makan kat sini
 

jom ronda sekeliling hotel
hotel ni cantik
tak amik gambar luar hotel sebab dah malam
tapi siyes hotel ni cantik ok!


ok jom makan
roti complimentary

air kosong
dia bagi dlm botol mcm ni
cantik kan!



sup buntut
siyes sedap

nasi goreng spesel kat hotel borobodur



jus wajib aku kalau ke indonesia
jus alpukat (avocado)

price adalah standard hotel
mahal sket tapi agak berbaloi dengan kesedapan menu dia
happy jalan + tengok movie + makan = ngantuk nak balik apartment dan tido
driver....jom balik apartment!

Comments

  1. cayalah....kejadian tahun lepas

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha rileks la kak ton....tu tandanya daya ingatan aku masih kuat ok!
      bertabahlah, byk lagi kejadian tahun lepas bakal di kongsi
      lepas baca ada rasa cam pickle tak?
      kahkahkah

      Delete
    2. redho je la .... terpaksa baca sejarah

      Delete
    3. bagus la kak ton
      sila baca sejarah dengan baik ye, sebab fakta adalah sangat tepat!

      Delete
  2. heh heh hehhh...
    krismas!!

    santa tu makan tak sup buntut..?

    ha ah!
    cantik botol tu!
    ko ambik tak..?
    letak bunga sekuntum amat cantik tu!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahah krismas kahkahkah
      santa tu makan kot sup buntut, see his buntut la wkakakakakkaka
      cantik kan botol tu
      mana2 ko makan kedai stail gini akan diserve dengan botol gitu
      aku nak amik, tapi pakwe bising
      dia kata botol pun nak songlap
      wakakkakakakaka
      lagipun luggage dah penuh gila ok!
      dah tak tau mana nak selit kihkihkih
      letak bunga mmg cantik
      tapi apalah pakwe aku tu tau

      Delete
  3. deco2 kalo time krismas mmg cantik2kan beb...sambil soping leh cuci mate sekali tgk deco2 dieorg....

    aduhh teliur tgk mknn kat sane.... nasi2 die tu buat teliur..siap ngan sate bagai...lengkap abis la sepinggan tuh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. deco dia time christmas mmg superb
      tak rugi pi jenjalan semata2 tgk decor dengan lampu penuh sana sini
      makanan dia mmg sedap2 penuh satu pinggan
      heheheheh pastu tersandar la ko

      Delete
  4. sup bontot...tak pernah dgr..tgk gambar memang rupa bontot dah tu... apapun dah kata sedap tak kisahlah mahal sikit harganya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sup bontot tu sup ekor la ema
      hehehehehhe

      Delete
  5. Wahhhh bestnyaaa.. cantik deco2 tuh. nak makan kat hard rock kena bayar? takyah lerrrr

    ReplyDelete

Post a Comment