Indonesia: Jakarta - Part 4

kami kesini la menempuh perjalanan yang panjang
tempat wajib kunjung kalau ke bandung
tak sure bayaran brapa
driver bayarkan
apa ada kat sini?
kawah la
kihkihkih
bau sulfur sangat kuat
cuaca dingin
angin kuat
masa ni hujan renyai sesekali
org ramai
penjual brg2 cenderamata sangat annoying
dia akan follow ko tanpa kenal erti putus asa
aku = tak suka, rasa sangat terganggu 
nak menikmati pemandangan ciptaan Ilahi pun tak senang
nak marah takut aku kena tibai lak nanti

us


mmg kat sini korang dtg nak tengok kawah
so aku letak gambar kawah banyak2





nampak tu
kalau korang nak mandi lumpur ke
nak rendam kaki 
nak rebus telo dll
bleh jalan kaki je 
ada guide
ada bayaran yang dikenakan
tak ingat lak brapa minit perjalanan
sebab cite bulan december 2013, bulan may 2014 baru sempat share
wakakkakakakakakkakakaka
kami abiskan masa kat atas ni aje
pakwe, adik aku dan si linda tak minat nak jalan
penat katanya
jalan turun bukit pun penat tau derang nih
takkan aku sensorang nak jalan
kang dibuatnya ditinggalkan aku sensorang kat situ camner
kurang adventure tul la derang nih
kecewa aku



deretan kedai cenderamata
tu lom campur yang jalan sana sini jual cenderamata

gambar kawah lagi
wakkakakakkakakaka





disebabkan aku rasa stress dengan gangguan penjual cenderamata
aku tak lama kat sini
nyampah lak rasa
bukan sekali dua aku cakap tak nak
ni sampai aku rasa lebih 20 kali aku cakap tak nak

baik blah ar
jom tengok pe ada dlm perjalanan turun dari tangkuban perahu
few shots yang aku rasa menarik perhatian

pemandangan biasa
kedai makan tepi jalan










gi mana pak
ngapa2 in di tenung













akhirnya sampai hotel
lupa la plak nama hotel


ni driver yang suggest
dulik apa aku, janji bersih hotel ni
dan bleh mandi tido bagai
rasa mcm syurga nampak katil



rehat sebentar sebelum sambung ke..........
esok ajelah ye

Comments

  1. Kak, orang yang dok tidur dalam kereta tu dah bangun dah. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah la
      hahaha
      dia mesti bangun punya sebelum akak dia baca yassin kt tinga dia

      Delete
  2. aku suka nengok gambar pokok yang berbelit-belit tu!

    kuat tak bau sulfur nya??!!

    hati aku belum terbuka lagi nak Jakarta Bandung ni..
    Aku malas bermacet-macet ni..
    bengap pala ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk pokok tu
      tapi kat lereng2
      mmg tak leh berposing kat pokok tu ye
      kalau rasa nak masuk gaung bleh la

      bau sulfur kuat betul
      plus masa aku sampai tu hujan renyai2
      org jual cenderamata mengekor aje belakang bontot
      mmg sgt annoying
      rasa tak enjoy
      dah la penat naik atas macet2
      jauh perjalanan
      bila sampai atas tu jadi gitu
      nyampah lak rasa
      tapi aku nak repeat utk turun ke kawah bawah len kali
      kali ni pakwe tak nak pi, lantak
      aku suh dia stay kat bilik hotel sudah
      hahahahhahahah

      Delete
  3. tangkuban perahu aku tak sampai lagi...aritu pi bandung tak dan nak singgah sebab sibuk ngisahkan soping kakaakakakak...dasar perempuan kan!

    ReplyDelete
  4. tak boleh jadi ni...kena pergi bandung juga ni.

    ReplyDelete

Post a Comment