Indonesia: Jakarta - Part 6

bgn pagi segar bugar
kaki dah kurang sengal bengal
hasil shopping smalam
jom layankan pemandangan biasa di kota bandung



public transport
nama dia angkutan kota
mcm ala2 teksi sapu


actually ini kunjungan kali ke 2 ke rumah mode
aku repeat pi sini sebab nak makan lagi skali makanan dia yang sedap smalam
sambil memborong
kat sini aku borong baju anak2 aku 
design cantik2 utk gegirl
smalam pi ada badut bagai
ada belon2 ni bagai
ada maskot gak
tempat wajib bergambar kat rumah mode


ikan2 dia sihat2 belaka



besonya mulut
ko ingat ko comei
sesi posing




jom pi makan

meh tengok pe kitorang makan

siew mai
sate
gado2
bakso

es campur
 
yang kaler hijau to avocado
es kelapa jeruk
air dan isi kelapa letak limau, bukan limau sunkist tau
kepelbagaian tahu
tahu pong
tahu kosong makan  ngan cili api fresh
ini mercon nama dia
dlm tahu ada sayur2
tahu celup telur then goreng
nampak tak dlm tahu ada sayur
tahu beungkeut
dlm dia ada isi ayam
pisang goreng + cheese + coklat
jom tengok apa ada lak kat kedai jajan2







aku beli kek ni

ya udah mbak2 dan bapak2
jom pi jalan tempat lain plak
next station
cihempelas



Comments

  1. haih.....
    kat malaysia gambo makan, kat indon pun makan

    nak pisang salaiiiiiiiiiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. rileks la kak ton
      wei pisang salai tu tak la sedap mana
      kat tekak aku la
      tak tau la tekak ko

      Delete
    2. Elly kan namanya. Bukan Elly bukan la gambo makan.

      Delete
    3. i love u la tata
      mcm la korang tak makan hari2 kan
      saja la tu

      Delete
  2. Makananannnnnnn....!!!! Ini, kalau bawak mak akak dan adik beradiknya, mau giler diorang nengok rempeyek bagai tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab kenapa saya repeat makan kat rumah mode
      kahkahkah

      Delete
  3. fuh sakan korang soping...sorga soping woooo...jutawan gitu kannn heheehehe

    aku pun suke gi rumah mode tu.... pendek kate butik2 kat sane semua best2 la sbb selesa....

    kerepek2 kat sane sedap2 kan elly...aku rajin gak kirim ngan kawan aku yg gi bandung nieh....murah pun murah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejap je jadi jutawan beb
      rumah mode tu mmg best
      tetiba aku kangen sama tahu2nya
      kerepek ada yang sedap2 tapi kalau dah kerepek usus bagai, tak lalu la aku nak makan wei

      Delete
  4. Errr...mcm mcm dorg jual....tapi kek yg last tu nmpak sangat sedap...

    ReplyDelete
  5. Alongggg.....kenapa ko letak gambar aku yg gemok gedempol tuuuu....teringinnye tauhu kat rumah mode..es jeruk n bakso..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah mmg gemok gedempol
      akak ko ni mana IT user friendly
      nak edit2 bagai dia tak reti
      dia terus publish je
      wakkakakakakkaka

      Delete
  6. Entahnye...gambo dia select yg cun2 je! Bila mau repeat? Haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dilahirkan ala2 supermodel
      tu yang gambar semua cun2
      kahkahkahkah

      Delete
  7. Model pembaris eh ptt la lurus je...hahahahah...

    ReplyDelete

Post a Comment