Kota Kinabalu Sabah - Part 13

dari mari mari cultural village
sepatutnya driver terus hantar kami ke bilik  hotel
tapi aku request utk stop ke rock shop
wajib la
tepi laut
dlm kontena aje
looks cool, sebijik mcm bilik karaoke aku nak buat kat umah aku nanti guna kontena mcm ni gak


3 org ulat nangka tu beli bear ni sorang satu
siap ada bunyi lagi
nampak shot glass tu
itu collection wajib aku


rewards id aku
korang nak guna bleh aje
lagi aku suka
dah selamat shopping baju, shot glass, magnet dan bear
jom posing kat luar



tq driver singgah sini
ok jom balik bilik dan berehat
selepas ini, esok dan lusa adalah free and easy programme
huahuahua
korang tengok la apa si elly ni buat 

tiba kat hotel
semua melepak
dah ckp kat pakwe
aku nak selinap kuar bilik jalan sensorang
nak skodeng pasar filipina tu ada apa
eleh mcm la tak tau situ ada aksesori berasaskan mutiara hahahhaha
alaaaaaaaaaaaa
aku nak skodeng dan compare harga
bukan apa, kalau bawak bebudak ni payah
ditambah plak pakwe ni bukan suka sangat bab jalan2 survey ni
katanya sayang lemak kat kaki gitu

akhirnya aku berjaya selinap kuar dari bilik hotel
dengan berbakul pesanan dari pakwe
i ok la pakwe, takut sangat makwe dia apa2

aku terus ke sini
 
meh tengok pe ada kat sini





pastu di sebelah pasar kraftangan ada ni plak
aku lalu aje pun 
org borong baik punya weiiii

masuk balik pasar filipina
fikir pe nak beli
kang jalan jejauh bising lak pakwe tu



lepas shopping sket2
ingat nak balik hotel
takut plak si aryan tu melalak
tapi aku nampak cam ada pasar malam plak 

ah dulik ar...meh jalan2 sat
aku teruja tengok mcm2 kuih dijual
nak snap takut
kang aku kena sekel camner
banyak kusi meja kat sini nak makan
cam best je aku tengok
ada pasar sayur dan ikan
aku redahhhh
bapak beso dan fresh la ikan2 dia


nyesal plak tak jalan kat tempat sayur ok

sambung jalan lagi kat tempat makanan




aku beli chicken wing utk bawak balik bilik
mcm2 binatang laut ada

time aku draft entry ni aku puasa
sabar ajelah tengok sotong nih



agak2 kaki dah sengal2 aku pun decide nak balik hotel
meh tengok pe aku borong sepanjang aku kat KK
brooch gini kalau kat pasar filipina tu
harga kat tag tu, sila tawar sampai 50% ye
magnet ni beli kat ladang lembu kundasang tu
kat situ aje ada jual, kat area luar tak de
magnet ni aku beli masa kat nabalu otw ke kundasang
magnet harga lain2 di lain2 area
so pepandai korang la
kat nabalu tu agak murah

ni alyssa la ni
katanya nak bagi kawan

ni  beli kat mari2 cultural village
kat situ je ada jual
ni pun beli kat pasar nabalu otw ke kundasang
di satu masa yang lain
aku selinap kuar dari bilik lagi
aku jenjalan lagi
jumpa satu kedai nih

peramah gila budak boi ni
dia sebenarnya cikgu agama
dia pun study lagi kat UKM 
PJJ la kekdahnya
aku rasa design kat kedai dia sangat menarik
ini barrack pearl



bleh tahan banyak aku borong pearl kat dia
dia pun pandai menjual
tambah la lagi aku borong hahahhahahahah
caya tak?
lepas proses pembelian kami jadi kawan
sampai hari ni kami berhubung
lepas proses pembelian ni
dia ajak kami ke satu tempat (nanti aku share di entry lain)
aku bgtau gak aku nk beli ikan bilis, udang bagai
dia kata no problem
dia ada sedara bukak kedai kat pasar filipina tuh
alhamdulillah mmg murah weiiiiiiiiiiiiii
sebab kan sebelum tu aku dah survey

jom pi shopping lagi




nampak kotak ni
itulah yang aku borong
atas skali tu kopi tenom
not bad la kopi tenom ni


selesai memborong
siap hantar ke hotel lagi
hehehehhe
mmg pembelian yang berbaloi
byk dpt diskaun
kebetulan ada member aku pun kat KK
aku recommend kedai ni
dan bgtau je dia member aku
dia pun dpt harga sama ngan harga aku
hahahhahahhaha

amacam?
tak rugi kan kita berkawan
jumpa di entry seterusnya


Comments

  1. puas hati memborong yer kak..lebih-lebih lagi dapat harga yang murah.ini bbertuah bila dah ada kawan kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. puas hati aku ema!
      repeat lagi bulan august nanti!

      Delete
  2. kontena karaoke kau dah siap nanti koling koling aku ek!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambat lg siap sbb umah tu pun lom siap hahaha

      Delete
  3. tak sabarnya nak balik sabah lepas baca entry awk ni elly oii..

    ReplyDelete

Post a Comment