Kota Kinabalu Sabah - Part 13

dari mari mari cultural village
sepatutnya driver terus hantar kami ke bilik  hotel
tapi aku request utk stop ke rock shop
wajib la
tepi laut
dlm kontena aje
looks cool, sebijik mcm bilik karaoke aku nak buat kat umah aku nanti guna kontena mcm ni gak


3 org ulat nangka tu beli bear ni sorang satu
siap ada bunyi lagi
nampak shot glass tu
itu collection wajib aku


rewards id aku
korang nak guna bleh aje
lagi aku suka
dah selamat shopping baju, shot glass, magnet dan bear
jom posing kat luar



tq driver singgah sini
ok jom balik bilik dan berehat
selepas ini, esok dan lusa adalah free and easy programme
huahuahua
korang tengok la apa si elly ni buat 

tiba kat hotel
semua melepak
dah ckp kat pakwe
aku nak selinap kuar bilik jalan sensorang
nak skodeng pasar filipina tu ada apa
eleh mcm la tak tau situ ada aksesori berasaskan mutiara hahahhaha
alaaaaaaaaaaaa
aku nak skodeng dan compare harga
bukan apa, kalau bawak bebudak ni payah
ditambah plak pakwe ni bukan suka sangat bab jalan2 survey ni
katanya sayang lemak kat kaki gitu

akhirnya aku berjaya selinap kuar dari bilik hotel
dengan berbakul pesanan dari pakwe
i ok la pakwe, takut sangat makwe dia apa2

aku terus ke sini
 
meh tengok pe ada kat sini





pastu di sebelah pasar kraftangan ada ni plak
aku lalu aje pun 
org borong baik punya weiiii

masuk balik pasar filipina
fikir pe nak beli
kang jalan jejauh bising lak pakwe tu



lepas shopping sket2
ingat nak balik hotel
takut plak si aryan tu melalak
tapi aku nampak cam ada pasar malam plak 

ah dulik ar...meh jalan2 sat
aku teruja tengok mcm2 kuih dijual
nak snap takut
kang aku kena sekel camner
banyak kusi meja kat sini nak makan
cam best je aku tengok
ada pasar sayur dan ikan
aku redahhhh
bapak beso dan fresh la ikan2 dia


nyesal plak tak jalan kat tempat sayur ok

sambung jalan lagi kat tempat makanan




aku beli chicken wing utk bawak balik bilik
mcm2 binatang laut ada

time aku draft entry ni aku puasa
sabar ajelah tengok sotong nih



agak2 kaki dah sengal2 aku pun decide nak balik hotel
meh tengok pe aku borong sepanjang aku kat KK
brooch gini kalau kat pasar filipina tu
harga kat tag tu, sila tawar sampai 50% ye
magnet ni beli kat ladang lembu kundasang tu
kat situ aje ada jual, kat area luar tak de
magnet ni aku beli masa kat nabalu otw ke kundasang
magnet harga lain2 di lain2 area
so pepandai korang la
kat nabalu tu agak murah

ni alyssa la ni
katanya nak bagi kawan

ni  beli kat mari2 cultural village
kat situ je ada jual
ni pun beli kat pasar nabalu otw ke kundasang
di satu masa yang lain
aku selinap kuar dari bilik lagi
aku jenjalan lagi
jumpa satu kedai nih

peramah gila budak boi ni
dia sebenarnya cikgu agama
dia pun study lagi kat UKM 
PJJ la kekdahnya
aku rasa design kat kedai dia sangat menarik
ini barrack pearl



bleh tahan banyak aku borong pearl kat dia
dia pun pandai menjual
tambah la lagi aku borong hahahhahahahah
caya tak?
lepas proses pembelian kami jadi kawan
sampai hari ni kami berhubung
lepas proses pembelian ni
dia ajak kami ke satu tempat (nanti aku share di entry lain)
aku bgtau gak aku nk beli ikan bilis, udang bagai
dia kata no problem
dia ada sedara bukak kedai kat pasar filipina tuh
alhamdulillah mmg murah weiiiiiiiiiiiiii
sebab kan sebelum tu aku dah survey

jom pi shopping lagi




nampak kotak ni
itulah yang aku borong
atas skali tu kopi tenom
not bad la kopi tenom ni


selesai memborong
siap hantar ke hotel lagi
hehehehhe
mmg pembelian yang berbaloi
byk dpt diskaun
kebetulan ada member aku pun kat KK
aku recommend kedai ni
dan bgtau je dia member aku
dia pun dpt harga sama ngan harga aku
hahahhahahhaha

amacam?
tak rugi kan kita berkawan
jumpa di entry seterusnya


Comments

  1. puas hati memborong yer kak..lebih-lebih lagi dapat harga yang murah.ini bbertuah bila dah ada kawan kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. puas hati aku ema!
      repeat lagi bulan august nanti!

      Delete
  2. kontena karaoke kau dah siap nanti koling koling aku ek!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambat lg siap sbb umah tu pun lom siap hahaha

      Delete
  3. tak sabarnya nak balik sabah lepas baca entry awk ni elly oii..

    ReplyDelete
  4. HORAS … !!! JOM KE MEDAN … !!! JOM KE DANAU TOBA … !!!
    SALAM KENAL TUAN AND PUAN . MINTA IZIN NAK IKUT PROMOTE KAT BLOG TUAN / PUAN

    PERKENALALKAN KAMI DARI AGENCY PELANCONGAN TIARA TOURS INDONESIA. KAMI ADALAH AGENCY PELANCONGAN YANG BER LICENSED DAN PROFESSIONAL. KAMI MENAWARKAN PAKEJ – PAKEJ MELAWAT MURAH KE MEDAN, DANAU TOBA, BERASTAGI DAN TEMPAT – TEMPAT SHOPPING MURAH DI BANDAR MEDAN.

    PAKEJ LAWATAN LAINNYA KE PADANG, BUKIT TINGGI, BANDA ACEH, PULAU SABANG, JAKARTA , BANDUNG, JOGYAKARTA , BALI, LOMBOK, MAKASAR, BUNAKEN, MENADO, TORAJA.

    PAKEJ DITEMPAH SANGAT MENARIK, HEMAT DAN LAYANAN BEST. PILIHAN HOTEL DAN BILIK BERSIH, MAKANAN MENU MELAYU / MOSLEM RESTAURAT (100 % HALAL ) DAN BERPASAL PERHIKMATAN KAMI DISOKONG BEBERAPA UNITS KERETA BARU DAN BUS PERSIARAN.

    DISINI KAMI BAGIKAN PAKEJ MELAWAT KE MEDAN DAN KE DANAU TOBA
    PROGRAM 04 HARI / 03 MALAM ( FULL SERVICE )
    TAK ADA EXTRA BAYAR.
    TAK ADA TIPU – TIPU !!!
    HARGA PAKEJ HANYA 380 ( MINIMAL 10 ORANG)

    ITINERAY :

    DAY 1 : ARRIVAL – SIANTAR – PARAPAT
    ARRIVAL AT KUALANAMU INTERNATIONAL AIRPORT. AFTER CUSTOMS CLEARANCE, MEET OUR TOUR GUIDE/DRIVER WHO WILL TAKE YOU TO START THE TOURS BY USING TOURIST COACH OR VAN. TRANSFER TO THE RESTAURANT FOR YOUR LUNCH. DEPART TO PARAPAT ALONG THE ROAD WHICH OFFERS THE ENDLESS VIEW OF RUBBER AND OIL PALMS PLANTATIONS THROUGH THE JOURNEY. STOP SHOULD BE MADE AT PEMATANG SIANTAR FOR SHOPPING OF LOCAL PRODUCT SUCH AS KACANG TUMBUK “TING TING, TENG TENG”, OTHER SNACKS ETC. ARRIVED IN PARAPAT THEN CHECK IN TO HOTEL. THE REST OF THE DAY IS FREE ON YOUR OWN LEISURE. DINNER WILL AT RESTAURANT

    DAY 2 : SAMOSIR ISLAND – BERASTAGI
    BREAKFAST AT HOTEL. BY BOAT / FERRY VISIT TOMOK VILLAGE, TO SEE THE TOMBS OF THE KING OMPU SIDABUTAR & SHOPPING PLACE. AMBARITA VILLAGE, TO SEE THE TRADITIONAL BATAK VILLAGE WITH ANCIENT MEGALITHIC FURNITURES. RETURN TO PARAPAT FOR LUNCH AT LOCAL RESTAURANT. AFTERWARDS PROCEED TO BERASTAGI–A MOUNTAINS RESORT WITH IT’S REFRESHING WEATHER AND MAGNIFICENT MOUNTAINS SCENERY WHICH HAS AN ABUNDANCE OF FLOWERS, VEGETABLES AND FRUITS. EN-ROUTE STOPS AT PANORAMA SIMARJARUNJUNG , SIPISO-PISO WATERFALL. ARRIVED IN BRASTAGI THEN TO VISIT THE CENTRAL FRUITS MARKET (SHOPPING PLACE). AFTERNOON CHECK IN TO HOTEL. DINNER WIL BE SERVED IN RESTAURANT.

    DAY 3 : BERASTAGI – MEDAN
    AFTER BREAKFAST. PROCEED FOR TWO HOURS DOWN THE HILL TO MEDAN. VISIT LUMBINI PARK. ARRIVAL IN MEDAN CITY SIGHT SEEING TO VISIT A SEVERAL INTEREST SUCH AS THE MAIMOON PALACE, AL-MATSHUN GRAND MOSQUE. LUNCH AT THE LOCAL RESTAURANT, AND THEN PROCEED TO THE SHOPPING AREAS AS FOLLOW DANAR HADI BATIK EMPERIUM AND OTHERS WHOLE BATIK SELLERS IN MEDAN, INCLUDING TO PASAR IKAN MARKET AND MALLS. CHECK IN TO HOTEL FOR ACCOMMODATION. DINNER AT RESTAURANT.

    DAY 4 : HOTEL – AIRPORT
    AFTER BREAKFAST AT HOTEL. FREE PROGRAM UNTIL TIME TRANSFER TO THE AIRPORT FOR YOUR FLIGHT HOME.





    SERVICES TERMASUK :
    1. TRANSPORT
    2. PEMANDU PELANCONGAN
    3. HOTEL 3 BINTANG
    4. BREAKFAST 3X
    5. MAKAN TENGAH HARI 3X
    6. DINNER 3X
    7. SEWA KAPAN KE SAMOSIR ISLAND
    8. KARCIS / TIKET MASUK KE TEMPAT MENARIK
    9. MINERAL WATER

    BILA NAK MELAWAT KE MEDAN, SILA CONTACT DAN TEMPAH PAKEJ DI :
    TIARA TOURS INDONESIA
    JLN. PANGLIMA DENAI NO. 76 MEDAN, 20227
    LICENSED : 503/508.SK/IUP/BPW/MM/2011
    TEL/FAX : +6261 - 733 59 765
    EMAIL : tiaratoursindonesia@gmail.com
    HP / WA +6281383535091
    HP / WA +6285358982828
    HP / WA +6285762820068

    TERSEDIA LAYANAN SEWA KERETA DAN BUS PERSIARAN :
    TOYOTA AVANZA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    SUZUKI ERITGA (05 ORANG ) MYR 155 / HARI
    INOVA REBORN (05 ORANG ) MYR 175 / HARI
    ISUZU ELF (11 ORANG ) MYR 235 / HARI
    TOYOTA HIACE (11 ORANG ) MYR 320 / HARI
    MEDIUM BUS ( 27 ORANG ) MYR 500 / HARI

    NOTE :
    HARGA SEWA KERETA SUDAH TERMASUK : DRIVER AND PATROL


    ReplyDelete

Post a Comment