Kota Kinabalu Sabah - Part 14

ok jom sambung cite
nak share cite makan seafood kat pasar filipina
mcm2 binatang laut ada
pilih aje apa yang korang nak
dia akan masak
bagi aku harga tak la murah mana
cuma dia sangat2 fresh







  dia di satu kawasan lapang
so open area
mmg penuh la situ
byk gerai
pilih ajelah
gerai yang aku pilih ni
mmg sedap
kalau aku stay lama lagi
mmg aku repeat wei


 gambar makanan ni aje yang sempat aku snap
sebab lapar la 
so segala gadget dah masuk beg
masa utk concentrate makan

ok di entry sebelum2 ni aku ada mention yang aku kenal seseorang kan
tokey kedai mutiara, boi nama dia

makanya lepas borong mutiara ngan hasil laut
dia ajak kami pi satu tempat
dia yang drive
kami ke sini
amacam
bleh nampak seluruh KK
tapi sebab cuaca mendung
makanya gelap gulita la awan tu




i tell u kalau tak hujan
sunset kat sini cantik ok
sat aku copy paste gambar kawan aku kat fb
cantik kan sunset dia

ha nilah boi
layan borak ngan pakwe
kenalah ko berdua

sementara derang borak
aku ngan anak2 makan ice cream
ada small cafe kat situ

boi sempat bawak kami ke gereja tua yang dijadikan masjid

malam tu kami dinner 
ajak boi skali ngan mak dia
lupa plak nama tempat makan ni
blakang area hotel jek sebenarnya
ni sabah vege
sedap



nilai boi dan mak dia



murah ke mahal?
tak la murah sangat
tapi fresh sangat2
perut kenyang
yang sesuai utk balik hotel dan tido
tq byk2 boi bwk kami ronda bandar KK
nice knowing you and ur mother

pagi hari ke 6
jom pi sapan mcm biasa
budak 2 org ni kan
jgn nak kiss sangat la
hehehe aku tapau benda ni byk 
lepas makan, naik bilik
pack2 bagai
jom check out








jom ke airport
driver pun elok dah sampai
haaaaaaaaaaaaa ni kg air
luggage kami yang dah beranak
spiderman paling poyo
sibuk tarik beg kaler pink


ok kapal terbang dah sampai



alhamdulillah selesai sudah percutian kami ke KK
tinggal satu part aje lagi kan yang aku hutang utk share
tak lain tak bukan 
berapa harga package yang aku amik

ada brani nak teka?
senang aje
baca keseluruhan entry aku ke KK
nilaikan brapa aku bayar utk package ni
jawapan akan aku bagi di entry minggu depan

sesungguhnya percutian yang sungguh seronok dan berbaloi
repeat ke KK lagi?
semestinya!
jumpa lagi KK end of august 2014



Comments

  1. kalau pegi KK tak makan seafood memang tak sah !! hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul
      itu bukan pegi KK kalau tak makan seafood

      Delete
  2. dah sampai part 14 yeee...hehe

    anyway, awek filipina comey2 x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup...last part adalah part 15
      pastu leh khatam dan buat review utk cuti lain plak
      ekekekekeke
      anyway, kalau ko tanya aku, mata aku kata biasa2 aje
      ntah la kalau yang betul2 asli dan duduk kat filipina kan

      Delete
  3. kalau tekaan betul, dapat hadiah lego tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. insya Allah, tengah fikir gak kalau ada yang jawab betul pe nak bagi hadiah ekkekekekeke
      cubalah kak ton

      Delete
  4. aku suka udang lipan/udang kertas tu!!

    mak boi ada fb tak?

    spiderman tahap apa kau aryan.. bawak beg pink!!??

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak boi ada fb ok!
      riza amlih nama dia
      sila add!

      spiderman dlm hati ada taman ok!
      wakakakakakakak

      Delete
  5. freshnya hasil lauk mereka..ni yg sedap makan ni...memang sunset sana cantik...tak pergi tgk sunset dekat Tanjung Aru?

    ReplyDelete
  6. Elly, serius akak takder idea untuk harga. Tapi, dengan driver, snorkeling, gunung kinabalu, hotels, parks segala, untuk sekeluarga 5 orang, sekitar 7k kot.

    ReplyDelete

Post a Comment