Kota Kinabalu Sabah - Part 15

share sket lagi pic pe aku borong
ekekekekkeke

tau tak brooch ni RM8 aje tau
yang putih tengah tu mutiara
butang baju melayu
satu2nya yang aku beli utk diri aku
set gelang mutiara dan cincin
kasi zoom itu cincin
ikat dengan suasa
barrack pearl
belikan yang seketul2 tu utk mak dan mak mertua
yang 3 ketul tu aku punya la
gelang tangan mutiara
gelang tangan mutiara ikat suasa
utk mak dan mak mertua
itulah antaranya

so ini yang aku dapat masa memula sampai di airport KK
driver kami bagi
mewakili asia direct travel and tours
segala mcm mak nenek brochure pasal sabah dan juga 2 utas rantai manik tu

so secara ringkasnya percutian kami ke KK ni mengambil masa 6 hari 5 malam
aku amik dari fairy holiday sdn bhd
24-1 Jalan Tanjung SD 13/1, Bandar Seri Damansara, 52200 KL
T:  03-62803188
owner dia kawan aku, ina nama dia

itenary kami secara ringkasnya
Day 1:  arrival di airport - meet and greet - lunch at local restaurant - rumah terbalik - heading to kundasang - stop at nabalu - check  in at Mount Kinabalu Heritage Resort and Spa - free and easy
Day 2:  Meet at lobby hotel @ 9 pagi - desa cattle farm - fish spa kg luanti ranau - lunch at local restaurant - poring hot spring - canopy walkway - sulphur springs - rafflesia visit - kinabalu park - transfer back to KK
Day 3:  meet at lobby hotel @ 9 pagi - transfer ke jeti - Sapi Island - snorkelling dll - bbq lunch di sapi island - balik hotel - 7 malam ke kg nelayan dinner + cultural show
Day 4:  Mari Mari Cultural Village - activity + lunch - free and easy
Day 5:  free and easy
Day 6:  Check out, shuttle to the airport

so secara ringkasnya, hari2 ada breakfast, untuk lunch plak cuma hari ke 5 dan 6 aje tak cover dlm package, and for dinner day 1, 2, 4, 5 and 6 aje tak cover dlm package
aku bermalam di kundasang semalam, stay kat mount kinabalu heritage resort and spa
baki 4 malam lagi check in di le meridian hotel Kota Kinabalu

tak taulah berbaloi atau tak pada korang charge yang dikenakan
tapi pada aku agak berbaloi
tak perlu drive 
semua disiapkan
kami hanya perlu enjoy
hehehehehehhe
so total charges
sekian cite cuti2 kota kinabalu
jumpa lagi penghujung august 2014
soon!

Comments

  1. Replies
    1. OMGGGG tak tido lagi ke beb....
      aku mengadap akaun lagi ni weiiii sesambil berblog bila mata letih tgk nombor dh mcm apa nih

      Delete
  2. sungguh tourist!!
    bawak anak-anak memang kena gaya tourist..

    ko nak panjat kinabalu kah hujung ogos??!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gaya tourist aje, tapi byk aktiviti adventure utk trip kali nih
      panjat kinabalu?
      blom la
      broga pun lom panjat weiiiiii

      Delete
  3. wajib borong pearl bagai kalo dah kat sane kan..... aku gile tgk brooch2 kat sane.... tapi byk borong tuk mak aku jek laaa heheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah semestinya lieya
      pearl la kena borong kan
      ngeh ngeh ngeh

      Delete
  4. woit.....berbaloi sungguh harganya. dalam kepala ingat lebih 10K. abih flight berapa??.. tak kabo pn

    apa kata belanja kak ton?... hari jadi pun hampir menjelang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak ton...flight kan dah cite masa entry awal2
      nak kena sekel tak?
      ko ingat cakoi tak?
      wife dia la yang buat travel agent nih
      ngeh ngeh ngeh

      Delete
  5. tak pernah pergi cuti pergi lama...paling-paling pun 3H jer... berbaloi sangat dengan harga tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis jarang bercuti 3 hari 2 mlm kalau jauh2
      dekat2 cam pd melaka ok utk 3 hari 2 malam
      kalau tempat lain mmg 3 malam ke atas

      Delete
  6. Uik borong mutiara kat mana ni? Pasar Filipina or Kampung Air?

    ReplyDelete
    Replies
    1. depan pasar filipina
      lot2 kedai situ
      tapi tokeynya dah pindah
      skang buka di hadapan marina court

      Delete
  7. Murahnya pekej dia...? Kalau kami2 ni, boleh dapat harga sama tak Elly?

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh kak, insya Allah
      boleh call dan mention nama saya

      Delete

Post a Comment