mama sayang korang ketat2

jumaat jam 8 malam
mcm biasa pick up anak2 kat nursery
turun2 keta
"mama, alyssa ada something utk mama, happy mother's day"
sambil hulurkan kotak bersaiz sederhana dan ada sekeping envelope cute yang berisi kad
terharu ok!

sampai umah terus bukak
ala2 music box
beserta sekeping kad ucapan yang comel
Photo: I am touched!
Tq alyssa, tak sangka dpt present!
yang lebih buat aku terharu dia beli guna duit simpanan dia
patut la pagi jumaat tu sebelum pi sekolah dia senyap2 masuk bilik dia bukak beg duit dia
alyssa ni mmg pandai simpan duit
senyap2 dia simpan dlm beg tangan dia
kadang2 kalau pi jalan mana2 dia guna je duit sendiri nak beli apa2
tapi jarang la aku benarkan 
biasa aku suh dia pau papa dia  kalau nak apa2
duit dia biasanya aku suh simpan aje
kebiasaannya aku kasi dia simpan duit maksimum RM100 aje
pastu aku akan bank in dlm bank
tapi since dia dah besar, aku up sket maksimum RM200
tq alyssa 
mama suka sangat present ni, super duper comel
tapi ayat alyssa paling tak tahan dan buat aku gelak besar
"mama, kakak beli hadiah mama ni RM10 aje, guna duit kakak tau, pastu kad tu RM1 siap sampul...murah kan?"
wakakakakakkaka tak surprise betul!
sebijik perangai papa ko tau alyssa
wakakkakakakakkaka

cerita tentang aira plak
"mama, aira ada buat something utk mama, tapi tadi belum kering la....so aira tinggal kat school aje dulu"
ni lagi sorang tak reti nak surprise
aku dpt pagi tadi masa hantar dia pi school
tq aira, cantik sangat!

cerita tentang aryan plak
age menghampiri 4 tahun
apa dia tau
cikgu suh bagi dia bagi aje
dpt pagi tadi gak masa anto dia kat school
comelnya rumah tu
tq byk2 aryan
bukak tingkap tu ada apa?
bukak tingkap tu ada gambar aryan yang comel dan notty!
i love u too aryan!
terharu ngan anak2
tq utk cikgu2 derang yang banyak bagi kesedaran dan ingatan utk mother's day nih

pagi ni spesel
ada meeting jam 10.30 pagi
boss anto email masa weekend
nampak tak?
due hari khamis nih
esok dah la public holiday
so tolak public holiday ada 2 hari ajelah nak prepare termasuk hari ni
OMGGGGGGGGGGGGG
boss tanya tadi boleh ke?
"bolehhhhh cuma tersedak sket je"
wakkakakakakakakka
dan dibalas dengan senyuman yang manis bisa kena kencing manis dari boss
kahkahkah


Comments

  1. Takper, ada ubat energy dari anak2. Bestnya lah Elly oiii....

    ReplyDelete
  2. Kak, memang kelakar la anak-anak kau ni kak. Hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak2 akak mmg suka melawak
      tak pe, nanti bila tiba turn derang siap la

      Delete
  3. kah kah kah,,,jujur okeh..jujur bagitau harga hadiah...

    kak, den sekali imbas baca nama company ekau STIGMA SETIA...:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tu
      jujur betul
      ko ni mata tu dah kena tambah power

      Delete
  4. Terbaekk..!!
    Anak2 yg baik utk ibu yg super baik..

    ReplyDelete
  5. terharu kan kak bila anak-anak bagi hadiah dari duit mereka sendiri.

    ReplyDelete

Post a Comment