Langkawi - Part 1

holla holla
ketika entry ni dipublish
aku mungkin dalam perjalanan mengenjoykan diri bersama rakan2 sekerja dan keluarga
tahun ni office aku buat family day kat langkawi
so ada 2 option samada by flight or drive
kalau drive opis akan bagi peruntukan RM1000 per car utk minyak, toll, mileage dan duit feri
tapi semua staff sepakat nak naik flight hahahahaha
boss dah pesan, boss tak nak naik flight yang sama
lepas peristiwa MH370 boss ada sedikit cerewet bab2 flight ni
so family day bermula hari ini, 6/6/2014 sampai 8/6/2014
masa utk bergumbira!


soklan biasa
opis ko check in mana?
tadaaaaaaaaaaaaaaaaa

hotel impian sejak dulu lagi
akhirnya terealisasi masa family day opis
alhamdulillah
saya janji kerja rajin2 ye boss
tq byk2 boss, semoga boss dan syarikat akan terus maju dan berjaya
so few days before aku pi, aku dok google la image utk hotel the four season nih
nak share ngan korang sket
layankan persekitaran hotel
tak sabar nak bercruise mcm ni gak
sebab jeti kat area hotel aje

persekitaran hotel lagi

waduh2 pool dia


feeling2 berbikini hahahahhaa
haaaaaaaaa ni bilik yang aku ngan pakwe entitle
infact semua staff pun dpt yang sama
lower malaleuca pavillion utk 3 hari 2 malam

google2 sana sini ada la few pic bilik yang dikongsikan
tak tau la nanti rupa sebenarnya nanti
nanti dah sampai sana aku kongsi gambar bilik yang sebenar aku dpt
aku tak leh stay bilik tingkat atas sebab ada anak kecik
so kena stay bilik bawah





semoga yang baik2 aje
aku kongsikan rate yang aku dpt utk bilik ni
RM1,491.60 nett semalam termasuk extra bed, daily breakfast utk 2 org dewasa dan one time dinner in Ikan Ikan restoraunt berkonsep 3 course dinner utk 2 org dewasa
breafast derang charge RM60.00 ye utk umo 5 - 12 tahun dan RM119 age 12 years above kalau ada additional person in the room, subject to 10% service charge
breakfast dari jam 7 pagi sampai la 11 pagi
haaaaaaaaa kalau ada yang berminat nak bilik camni, tapi sea view, tambah lagi RM500 ye
confirm tak nyesal

tapi ini yang paling cun
tak tau la brapa semalam
tak nak tanya sebab mmg tak akan stay la
tapi doa kena selalu
mana tau terkabul kan!

tapi pastikan korang duduk bilik sepanjang stay korang
yelah dah bayar mahal, wajiblah spend time kat bilik tuh

tak sabar nak beraktiviti seperti ini

dan ini
kami ada sunset dinner cruise utk hari pertama
ini buat aku sangat teruja
sebab ni first time 
kalau kilim goeopark on 2nd day aku cool aje
sebab aku pernah pi
hehehehehehhehehe


8/6/2014 tu kena check out dari the four season
tapi
aku sekeluarga extend stay sampai 10/6/2014
tak la stay kat the four season tu
rabak la poket
mahal dowh
so kami pilih ke meritus pelangi beach resort & spa
guna rate gomen
bini officemate tolong check in kan
RM650.00 semalam tak termasuk extra bed dan sarapan
kalau tak harga promo pun RM700.00++ semalam

meh layan gambar yang aku google

pool ni penting ok



ini bilik aku dpt
beachfront rooms
harap bila check in cantik mcm ni gak



izinkan aku memulakan percutian kali ni
nanti balik aku share ngan korang gambar yang real
sepanjang aku bercuti ni
aku kongsikan entry family day opis aku tahun lepas
wkakakakakkakakakakkakakakka
ya ampun!

Comments

  1. boleh sampai 21 entri nanti ni!!!!!!!!!

    ReplyDelete
  2. Langkawi?bestnye......patut lew ada org ckap nk borong pepero...hehehe...selamat menenjoykan diri yea...

    ReplyDelete
  3. meritus pelangi tu ema pernah stay..memang cantik..bilik pun besar...nak tidur di bilik air pun boleh tau...hehehe

    ReplyDelete
  4. ada kerja kosong lagi tak kat opis tu? ( dgn syarat next year family day buat kat Kepulauan Maldives pulak)

    ReplyDelete
  5. alohaiii bestnyer...baik bos awak..appreciate staff dia kan

    ReplyDelete
  6. hebattnya company trip awk elly
    terus rasa nak keje semula bila hati dah jeles tgk com.trip awk hehe

    ReplyDelete
  7. Alamak best gila ni wei...aku pun nak apply keje kat company ko gak blh? Hahaha..

    ReplyDelete

Post a Comment