Langkawi - Part 4

lepas masuk bilik
letak brg
survey bilik sana sini
tak sempat nak rest
terus siap2
utk sunset cruise dinner with crystal yacht
3.30 kena mula bertolak dari hotel
ke jeti di awana porto malai

part of us!
yang lain2 ntah mana bertebaran
ok ini jeti dia
utk ke cruise kami
kena naik bot kecik dulu
jom naik bot dulu



amik masa hampir 5 minit gak
macam2 rupa kapal ada dlm perjalanan nak ke cruise kami



haaaaa
ini cruise kami

kami charter 1 kapal ni utk kami semua
tak campur org len
harga RM6,600.00 utk satu cruise ni comprise of 13 dewasa, 8 kanak2 dan 2 org kanak2 bawah 4 tahun siap skali ngan bbq dinner
masa berlepas bermula jam 4.30 petang dan patah balik ke jeti jam 8 malam

kumpulan pertama yang tiba
bot patah balik utk amik kumpulan kedua

nak pose ala2 titanic pun bley







gambar ni officemate yang amik
bahahahha bab2 amik gambar curik pandai kan korang
aku nak snap gambar dia, dia jual mahal, pastu dia nak bercanda kat situ, aku nak teman, dia tak bagi, dia kata dia nak duk sensorang, aku lak berdebar kot2 tergolek masuk laut camner?

last2 aku malas nak bertekak ngan dia
ko tgk
puas hati la tu aku tak kacau dia

aira ngan classmate dia ilzreen
mana2 ngan ilzreen aje time family day nih

boss aku

ni pun boss aku gak
tq byk2 boss aku yang 3 orang nih





jom tengok belakang cruise

masak2

boleh naik atas ni utk berjemur kasi kulit makin hitam berkilat
masa sunset, aku baring atas ni ngan aryan
mmg layan la sambil dilambung ombak

tengok budak tak tau takut
siap bersila lagi atas ni
mmg risau gila dia tergolek time ombak kuat

ishhhh dia wat aksi gini lak
seram aku



inilah kapten james

jom jalan area bawah cruise
ada life jacket belah kanan
ada kerusi meja gak

budak stress asyik kena paksa jadi model hahahhaha



belah bawah skali ada bilik persalinan dan tandas

view sepanjang perjalanan yang sempat aku snap





masa paling best
bila jaring ni diturunkan
yeayyyyyyyyyyyyyyy
time utk salt water jacuzzi

orang pertama yang turun
mmg layan aku tgk si syam ni

ni org ke 2 dan ke 3 yang turun
mak buyong tuh
dah 5 bulan
ngan hubby dia

guess what
alyssa org ke 4 turun
cayalah alyssa
mama menyusul nanti tunggu aryan tak pasan mama



enjoy nampak alyssa

dan mereka2 ini pun turun sama

dan akhirnya aku turun gak
jenuh nak larikan diri dari aryan
kalau dia nampak ni mau melalak dia suh mama dia naik semula
wkakakakakakkaka

peace dari kami
mmg layan ok benda alah ni
nak2 time ombak besar
perghhhhh melambung2
jgn risau, ada safety boat dah standby kat belakang

tiba2 staff dia ajak naik
time utk makan
kacau daun betul la

aktiviti mereka2 yang tak join salt water jacuzzi

tgk apa makanan yang ada
bbq ayam









basically makanan banyak
tapi tak semua pun makan
aku pun makan sket aje
biasa2 aje makanan dia
bagi tekak aku ni, ayam dia sedap la, yang len tu biasa2 aje

kebanyakannya tak makan langsung
tau nape?
MABUK
kahkahkah
aku ckp kat derang "camner ni staff oil & gas leh mabuk"
tgk assistant aku tu siap dah standby plastik nak muntah

nampak yang len2 tu siap dah terbongkang
kahkahkah

aku gak sekeluarga yang cool dan steady
kami mmg enjoy naik cruise ni

time for sunset
tapi awan tebal
so sunset biasa2 aje









jam menghampiri kul 8 malam
semua tak sabar nak balik
semua dah mabuk2 belaka
aku  ngan aryan masih cool lepak baring2 layan gelombang ombak
alyssa ngan aira rileks je main game
pakwe rileks isap rokok
kahkahkah

budak ni paling happy
aku sekeluarga mmg suka naik bot bagai

bye2
semoga jumpa lagi


kalau korang tanya aku nak naik lagi ke tak benda alah ni
jawapan aku
NAKKKKKKKKKKKKKKKKKK
enjoy gila salt water jacuzzi tu
perghhhhhh

tapi kalau korang spesies mabuk laut, mmg takkan enjoy
kihkihkih

Comments

  1. gile jakun aku tgk salt water jakuzi tu elly oiiiii...best2...tapi tu laa aku pun rase akan join geng2 ko yg mabuk tu wey hahhahaha...aku ni senang gak mabuk kalo kene kat tempatnye...bygkan naik fraser pun boleh uwek2 mabuk...nampak tak manjenye seorg bernama lieyalatif tuuu haahahahaha....

    overall mmg best tgk pic2 ko .... enjoy sgt..best opis ko tak kodokut...

    ReplyDelete
  2. wuuhuuu !
    dia dah keluor kamera besor dia ahhh!!

    ReplyDelete
  3. seronok plak tgk bila berendam tuu

    ReplyDelete
  4. macam menarik.. cerita skit pasal price dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sila jgn malas, baca bebetul, ada mention harga

      Delete
  5. Bestnye..berbaloi harga dia termasuk dinner ngn boat penyelamat standby...satl wate jakuzi? Sukenyeeeee....

    ReplyDelete
  6. perghhh. memang syok habis... tak mabuk memang bestlah..kesian yang mabuk...tak dapat nikmatinya

    ReplyDelete

Post a Comment