Langkawi - Part 5

hari ke 2
lepas sapan berjemaah
kita mangrove tour
dari kawasan hotel aje naik bot pun
so rate adalah rate hotel, sedikit mahal
mudahnya tak perlu la travel ke jeti bagai
lepas breakfast tunggu je tepi pantai
13 dewasa, 8 kanak-kanak dan 2 kanak-kanak bawah 4 tahun
rate:  RM797.50 cover mangrove tour, hole in one, gua buaya, tgk monyet, ular, giant oven, eagle feeding, dan melalui teluk andaman....tak de mandi kat private beach cam aku pi sendiri last year, dan juga pi ke gua kelawar




sambil tunggu rombongan cik kiah yang lain sampai
jom berposing



aku ngan assistant aku



aira + ilzreen
sebaya
sama tadika
tahun depan darjah 1
sekolah sama insya Allah





bot kami

we're ready
tunggu lagi satu family je



bye2  hotel









giant ovens
from logs to charcoal
dah tutup
sebab stok kayu tak cukup kat langkawi ni
yelah nak tanam pokok, 30 tahun baru bleh ada hasil



eagle feeding
byk betul helang time ni



sambung jalan

monyet

ada byk



ikan ni panjang2
ikan apa ntah

hoi
cari kutu





hoi
wat pe

nampak tak ular?
ular ni berbisa ye
jalan lagi

gua buaya
dulu2 ada buaya kat sini
skang dah tak de
berlanggar2 bot kt dalam ni



kelawar
ok dah kuar dari gua buaya

kapal2 byk park sini
lebih murah park kt sini

lunch time

sambil tu jom layan ikan2 kat sangkar

cari bagi makan ikan pari

landak laut

ok lauk dah siap
perut dah lapar

sambal belacan

kailan ikan masin

ketam

siakap stim

sotong goreng tepung

udang


dah kenyang
alhamdulillah
jom mula berbot lagi
bot bawak laju2
syok





ok 4 jam lebih trip abis
sampai hotel balik
aryan turun terus wat aksi gini
dasat ko aryan



turun aje bot
park brg bawah pokok kelapa
mandi laut
ko mampu mandi laut kul 2 petang akakkakakakakkaka
pastu bila dah rasa muka nak terbakar
pi layan swimming pool plak hahahahhahahahah
ok jumpa next di next entry
dinner ramai2 di restoran ikan ikan four season resort hotel

***
abaikan tarikh kat gambar tu
itu tanda camera telah lama berada di dalam muzium, bila fotographer ni nak guna camera dia terus aje amik dari muzium tu, bateri camera pun seb baik dia jumpa hahahhahaa tanpa sempat memeriksa kondisi camera dia, fotographer ni terus aje snap2 gambar tanpa peduli ada arahan utk betulkan tarikh tu
alah, maafkan la fotographer tu, sebab dia pun tido 2 jam aje sebelum amik flight 
bluwekkkkkkkkkkkkkk

Comments

  1. giant oven? xtaw plak rietta ada tempat camtu...bru pestime dengar...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama ada dah rietta
      utk bakar kayu bakau jadi arang
      tapi sebab supply kayu bakau tak cukup, makanya jadilah tinggalan gitu
      kayu bakau lak lepas tanam, 30 tahun baru ada hasil

      Delete
  2. ish aku frust ni beb...nape entry ko aku takleh view gambar....blog lainokey jek...blog ko jek takleh leh view gambar.....try gak bukak kat ie same gak....pakai mozilla pun same....ko upload gambar pakai flickr ke beb?

    ReplyDelete
  3. ni macam yang kau pergi tahun lepas tu kan..?

    rentung aaa si aryan!!!

    ReplyDelete
  4. Ikan pari tu ada nama kan...tak silap hussin hassan Dan aminah.

    ReplyDelete

Post a Comment