makanan


eh aku postpone la entry utk jawapan teka teki teka tekuk tu
ada sesuatu yang aku lupa buat utk entry tu

so hari ni kita layan entry lain
lama kan aku tak wat entry makanan secara berjemaah
jom layan

asam laksa @ old town white coffee


lobster
ni boss belanja
kat wadihana islamic kitchen bandar baru bangi
kami ramai2 order lobster hehehehe sedapppppppppp
haaaa licin
kuih lopis
lopis tu sedap, lembut, tapi air gula melaka tu tak brapa best
root bear float @ sushi king
sushi2 favourite aku @ sushi king

siakap stim favourite anak2
cantik kan kek ni
patung muslimah
kek bday siti nurhaliza
ini mmg sedap sepanjang masa
sundae @ mc donald
murtabak terbaek
pekan ayer hitam ye
selalu pi kalau balik kampung
 nampak betapa speselnya murtabak ni
 inilah gambar seafood yang aku tertinggal nak up masa entry ke KK aritu
ohoiiiiiiiiiiii sedapnya ketam
 ikan bakar ni super duper sedap
 telo dadar
alah korang imagine la rasanya
 congo bar
aku order dari rakan blogger
RM60 1 box
tak menghampakan, mmg sedap
 rezeki free dari perlis ok
harum manis
bersama dengan mangga spesies2 lain
 free lagi
datang dari langkawi
pepero
percaya ke tak 1st time aku makan benda alah ni
sedap weiiii
nanti pi langkawi nak borong benda alah ni
 harum manis
mmg harum 
dan manis
 favourite aku
telo sotong
food court, alamanda
 sila jgn gelakkkkkkkkk
ni gua masak
ayam masak merah
licin ok
alyssa kata sedapppppppppppp
 bersama sawi masak lemak
aira yang request
 ni bukan aku buat
butterscotch kek 
kat bangi gateway
 ini mmg confirm sedap
ikan bakar
dekat ngan pintu gerbang kampung baru
tak ada ikan bakar lain yang sesedap ini ikut selera tekak aku
 favourite aku
keli bakar
 air wajib order
teh ais
tapi bukan kat kedai ikan bakar tu
sila order kat kedai yang jual koay teow goreng dan mee goreng ye
sebelah dia je
 kenal ni?
buah laici
area kg baru
 favourite sepanjang masa
starbucks
 bandar baru bangi
roti canai d bukit
speselnya kat sini
kari kambing
 bedal ngan roti canai
 ke nippon tei alamanda plak
chicken tempura
 orange juice
 garlic rice
 ni sushi la kan
ada belut dlm tu
atas tu cheese
tak sesedap yang aku makan kat jakarta
tapi dptlah ubatkan hati yang lara ngidam ni
 lupa nama benda alah ni
 dlm tu ada salmon hancur2
atas tu taburan cheese
 aku suka pi cold storage
paling dekat kat alamanda 
mcm2 buah ada
mango
 pumpkin butternut

 orange
 green apple
 red apple
 pear
 nak kena cili?
kakakkaka
 nenas
bagus wat jem utk biskut tat nenas
 harum manis dtg lagi
spesel dari perlis ok
tq tq pada yang selalu ingat kat gue
 sila kagum
aku yang masak
mee goreng kahkahkahakah

 nasi kukus ngan ayam rempah
boss belikan dari cold storage
makaroni bakar
tq boss
sila belikan selalu ye
burpppppppppp
alhamdulillah


Comments

  1. Why so tempting? Piappp piappp pdl laparrrr...:)

    ReplyDelete
  2. aku jumpa pumpkin butternut tu semalam
    untuk apa eh? masak sayur lemak labu boleh?
    [ macamlah aku masak .. ala.. aku sama laa macam kau !!]

    ReplyDelete
  3. yummy....banyaknye makanan...terus rasa lapar...

    ReplyDelete
  4. pergh makan makan tak hingat.. terliur kak liza dibuatnya.

    ReplyDelete
  5. Ya Allah... punyalah banyak kakak klik ke bawah dan ke bawah tak habis-habis... rezeki elly alhamdulillah tak putus.

    ReplyDelete
  6. melampau!!!
    segala macam buah pun ada!
    hahahaha

    berapa RM lobster kat wadihana tu kak? den makan lobster baru sekali seumur hidup..kat bali...

    ReplyDelete
  7. Bab sushi tu akak x leh tahan la elly oiiiii....menyiksa jiwa raga akak betul.

    ReplyDelete
  8. nasib baiklah hari ni tak poser..kalau tak sah terbatal poser.

    ReplyDelete

Post a Comment