journey to ACCA

susulan cite smalam

first class utk aku
ftms college ni tak la asing mana bagi aku
sebab aku pernah attend kelas CIMA kat sini few years back

cuma bezanya kali ni kelas di bulan ramadhan
terkejar2 sket la
kelas bermula jam 6.30 petang sampai la 9.30 malam

paper F4, business & corporate law
paper law paling aku tak suka masa dulu2
tapi tidak lagi sekarang
best bila kita belajar
kita dapat apply balik teori dengan apa yang kita buat kat opis
cumanya terms law tu byk la aku mmg tak ingat
belajar pun lebih 15 tahun lepas
agak2 la  kan 

aku masuk kelas aje, dah hampir penuh kelas tu
penyudahnya aku duk meja depan skali
betul2 depan lecturer kahkahkah
dah aku asyik kena jawab soklan dia aje
dulik apa aku, jawab ajelah, betul salah blakang kira

brapa ramai org dlm kelas?
ramai gak
hampir 20 org
tapi akulah satu2nya wanita melayu
lelaki melayu adalah 2 org
cina ada dlm 2/3 org gitu
india aku tak sure sebab confuse india atau bangla
yang lain2 adalah pelajar asing
pelajar dari bangladesh mendominasi
umur?
semua muda2 belaka
kahkahkah
aku rasa yang tua dan bekerja adalah dlm 3 org
yang sorang tu sama program ngan aku, under yayasan
yang sorang lagi tu dia tajaan diri sendiri

cerita berbuka smalam?
aku dah siap2 tapau sebab malas nak berebut2 time berbuka kena beratur bagai
sebab break utk berbuka dan solat hanya 30 minit
so aku pi kafeteria tingkat 4, alah ada meja kusi aje, jualannya tak ada pun
aku berbuka sensorang
sadis plak rasa berbuka sensorang

kelas tamat awal
jam 9 dah boleh balik

kuar2 kat parking area central market
ada plak joget2 gini
pelbagai tarian kaum di malaysia
seronok plak
kalau tak kerana aku dah bayar tiket parking tu
mau aku dah terpacak kat situ tengok sampai abis

itulah cerita kelas ACCA pertama aku
sekian



Comments

  1. bulan puasa pun perlu attend class..tka penat kek kak...tapi demi ilmu... penat tolak ke tepi semestinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak buat
      dah jadual begitu
      ikutkan saja
      insya Allah boleh
      semangat!

      Delete
  2. Siang puasa malam joget hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihihi
      saya tengok aje kak sebenarnya

      Delete
  3. Replies
    1. saya tak tau brapa fee sebenar
      saya blajar ni utk amik exam bulan depan dengan tujuan dptkan biasiswa
      kalau berjaya exam bulan depan, segalanya ditanggung oleh yayasan peneraju...fee dan subscription

      Delete
  4. Alhamdulillah.... Tahniah Elly. Ok, lepas nie dah boleh jadi feveret student...hehehehe

    ReplyDelete
  5. as salam kenal.wah suka menarik juga sis tapi di rumah sahaja heeee

    dari cahayacinta

    ReplyDelete
  6. sronok kan back to campus, walau cmpus tu xsama dengan campus kita dlu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok sangat
      keseronokan yang berlainan
      sebab dulu2 kita muda remaja
      skang dah tua dan nampak lebih matang dan komited

      Delete
  7. kak, kelas ekau ada bau bawang tak?
    sebab byk student Bangla!
    Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha mcm siottttttttt
      So far blom la

      Delete
  8. Selamat berkelas buku bagai... Allah Be With You..!

    ReplyDelete
  9. kak elly! sy fateen. yg keje salihin tu. heheh. sy bru je kene panggil utk exam kt ftms under peneraju. ok x kelas kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. fateen, approve akak kat fb, nanti kita borak kat situ

      Delete

Post a Comment